پوآچا پنیری ترکیه به روش قنادی، یه نون خوشمزه و ساده ترکیه ای با مغز پنیری. پیشنهاد میکنم این پوآچای پنیری رو یک بار تو خونه درست کنید.
مواد لازم برای تهیه پوآچا پنیری شکم پر ترکیه ای
- 250 گرم کره نرم شده در دمای اتاق
- 2 لیوان آب ولرم
- 2 عدد سفیده تخم مرغ (زرده ها برای روی پوآچا)
- 3 قاشق غذاخوری شکر
- 1.5 قاشق مرباخوری نمک
- 1 پاکت خمیر مایه خیس (42 گرم، یا 1 قاشق غذاخوری خمیر مایه خشک)
- 1 کیلو آرد (7 لیوان)
برای داخل پوآچا
- 1 کاسه پنیر صبحانه
برای روی پوآچا
- 2 عدد زرده تخم مرغ
- 1 قاشق مرباخوری شیر
اندازه لیوان 250 میلی، لیوان دسته دار یا پیمانه قنادی
دستور تهیه تهیه پوآچا پنیری شکم پر ترکیه ای با پنیر صبحانه
برای شروع ابتدا کره نرم شده در دمای اتاق، خمیر مایه خیس خرد شده، آب ولرم، شکر و سفیده تخم مرغ را داخل ظرفی بریزید و با هم مخلوط کنید.
(خمیر مایه خیس و خمیر مایه خشک فوری نیاز به استراحت ندارد اگر خمیر مایه خشک معمولی استفاده میکنید ابتدا خمیر مایه و یک قاشق شکر را داخل آب ولرم بریزید و حدود 10 دقیقه صبر کنید تا خمیر مایه کف کند سپس همراه بقیه مواد داخل ظرف بریزید و هم بزنید.)
نمک و آرد را کم کم بریزید و ورز بدید. آرد را به اندازه ای بریزید که مثل فیلم خمیر نرمی شود. (اگر کمی به دست بچسبد اشکالی ندارد.)
روی خمیر را بپوشانید و 1 ساعت استراحت بدید. سپس خمیر را کمی ورز بدید تا هوای خمیر گرفته شود و به 18 چانه مساوی تقسیم کنید. وسط چانه ها را باز کنید و کمی پنیر بذارید.
سپس خمیر را تا کنید و با قسمت نزدیک به مچ روی خمیر فشار بدید.
تمام چانه ها را شکل بدید و با فاصله داخل سینی فر که کف آن کاغذ روغنی پهن کردید یا داخل سینی چرب شده بچینید.
روی پوآچاها را بپوشانید و حدود 15 تا 20 دقیقه داخل سینی استراحت بدید. سپس زرده تخم مرغ و شیر را با هم مخلوط کرده با فرچه روی پوآچاها بمالید و در فر با دمای 190 درجه سانتیگراد حرارت از بالا و پایین بپزید.
(زمان پخت به حرارت فر شما بستگی دارد حدود 20 دقیقه، اگر فر شما حرارت بالا و پایین همزمان روشن نمیشود فقط حرارت پایین فر را روشن کنید و اگر روی پوآچا خوب سرخ نشد چند دقیقه آخر پخت حرارت بالای فر را روشن کنید تا روی پوآچا سرخ شود.)
طرز تهیه آچما پوآچا زیتونی
مواد لازم:
- 2 لیوان شیر ولرم
- 1 لیوان آب
- 2 قاشق غذاخوری شکر
- 2 قاشق مرباخوری سرصاف نمک
- 2 عدد تخم مرغ (سفیده ها برای داخل خمیر زرده ها برای روی خمیر)
- سه چهارم لیوان روغن مایع
- 1 پاکت خمیر مایه خیس (42 گرم) یا 2 قاشق غذاخوری خمیر مایه خشک
- حدود 8 و نیم لیوان آرد (با کنترل بریزید)
مواد لازم برای ازمه زیتون (زیتون له شده):
- 1 کاسه زیتون سیاه بدون هسته
- آویشن و فلفل قرمز پرک شده (یا پودر فلفل قرمز)
- 1 قاشق غذاخوری کره جامد یا 4 تا 5 قاشق غذاخوری روغن زیتون (روغن مایع هم میشه)
تمام مواد را داخل غذاساز بریزید و مخلوط کنید.
طرز تهیه
برای شروع ابتدا خمیر مایه، آب و شیر ولرم و شکر را داخل ظرفی بریزید و هم بزنید و کمی صبر کنید تا کف کند.
خمیر مایه خیس و خمیر مایه خشک فوری نیاز به عمل آوردن ندارد و میتوانید مستقیم به مواد اضافه کنید استراحت هم بدید مشکلی ندارد. اما اگر خمیر مایه خشک معمولی دارید ابتدا خمیر مایه را همراه با 1 قاشق شکر را داخل آب ولرم (ولرم نزدیک به گرم) بریزید و حدود 10 دقیقه صبر کنید تا خمیر مایه کف کند سپس همراه بقیه مواد داخل ظرف بریزید و هم بزنید.
سفیده تخم مرغ و روغن مایع را اضافه کنید و هم بزنید. آرد الک شده را کم کم و با کنترل اضافه کنید و ورز بدید. آرد را به اندازه ای بریزید که خمیر کمی به دست بچسبد. روی خمیر را بپوشانید و 1 ساعت استراحت بدید.
سپس خمیر را کمی ورز بدید تا هوای خمیر و بوی خمیرمایه گرفته شود.
از خمیر چانه هایی اندازه نارنگی جدا کنید و گرد کنید چون خمیر چسبناک است دستتان رو چرب کنید تا راحت چانه کنید.
از اولین چانه شروع کنید (روی بقیه چانه ها دستمال بکشید خشک نشوند) خمیر را با دست باز کنید اندازه یک قاشق مرباخوری از زیتون له شده روی خمیر بمالید.
خمیر را از کناره ها تا کنید و سپس رول کنید. (میتوانید سطح کار را خیلی کم چرب کنید تا خمیر نچسبد)
تمام خمیرها را به این شکل آماده کنید و داخل سینی فر که کف آن کاغذ روغنی پهن کردید بذارید.
روی سینی را بپوشانید و 20 دقیقه داخل سینی استراحت بدید. سپس روی پوآچاها زرده تخم مرغ بمالید و در فر 180 درجه حرارت بالا و پایین تا وقتی که سرخ شود بپزید.
زمان پخت به حرارت فر شما بستگی دارد حدود 20 دقیقه (اگر فر شما این حالت را ندارد فقط حرارت پایین فر را روشن کنید و اگر روی پوآچا خوب سرخ نشد چند دقیقه آخر پخت حرارت بالا را روشن کنید)
پوآچاهایی که از فر بیرون آوردید بعد از سرد شدن میتوانید داخل فریزر نگهداری کنید.
طرز تهیه پوآچا پنیر و گردو
مواد لازم
- آب ۲۱۷ گرم
- شیر ۱۰۰ گرم
- روغن مایع ۱۲۰ گرم
- تخم مرغ ۱عدد
- مخمر ۱۴ گرم
- آرد ۷۰۰ گرم
- نمک ۱۴ گرم
- شکر ۵۴ گرم
مواد میانی
- پنیر صبحانه
- پنیر خامه ای
- گردوی خرد شده
طرز تهیه
80 تا 90 درصد مایعات و تخم مرغ رو خوب باهم ترکیب میکنیم شکر و نمک رو اضافه میکنیم.
بعد مخمر رو با ارد ترکیب میکنیم و به ترکیب بالا اضافه میکنیم و خوب باهم ترکیب میکنیم در صورت نیاز ما بقی مایعات رو کم کم اضافه کنید تا خمیرتون شکل بگیره.
بعد روش رو بپوشونید و ۱۵ دقیقه استراحت بدید بعد ۱۵ دقیقه مقدار روغنی رو که داشتیم تا سه مرحله اضافه میکنیم تا خمیر نرم و لطیفی بدست بیاد (به تست پنجره ای برسه). روی سطح کار رو کمی چرب کنید خمیر رو چونه کنید و داخل ظرفی که کمی چرب کردید قرار دهید تا حجم بگیره بعد از اینکه خمیر دو برابر شد روی سطح کار انتقال بدید و به قسمت های مساوی تقسیم کنید. (۱۰۰گرم) چونه کنید ده دقیقه استراحت دهید.
سپس شکل دهید و مواد میانی رو مابینش قرار دهید بعد از شکل دادن روی کاغذ نسوز قرار دهید و روش رو با کیسه بپوشونید تا حجم بگیره دو برابر بشه بعد از اینکه حجم گرفت روش رو با تخم مرغ کامل و کمی شیر رومال کنید و داخل فر که از قبل گرم شده به دمای ۲۰۰درجه به مدت تقریبی ۲۰ دقیقه قرار دهید.
- روغن رو در سه مرحله اضافه کنید راحت تر و سریع تر جذب میشه.
- مایعات و یک جا نریزید فقط ۸۰ تا ۹۰ درصد رو اول بریزید مابقی رو کم کم.
- میتونید از شکلات برای مواد میانی استفاده کنید.
- میتونید از مواد غذایی برای بینش استفاده کنید.