شیرینی پیروک تبریزی یه شیرینی لطیف و برشی با بافت کیک ماننده که به خاطر طعم دلچسب مارمالاد جزو شیرینی های منحصربه فرد و خاصه.
پیروک دستورهای متنوعی داره و به دو صورت تارت و کیک پخته میشه وجه مشترک هر دو هم استفاده از مارمالاد و تزیین رویه اش هست، این پیروکی که اینجا آموزش دادم از نوع کیکی و لطیفه.
دقت کنین که من چون تو قالب بزرگ میخواستم درست کنم این میزان مواد رو استفاده کردم شما میتونین نصف دستورو تو قالب کوچیکتر درست کنین.
مواد لازم برای تهیه شیرینی پیروک مارمالادی تبریزی
- تخم مرغ ۸ عدد (۱ زرده رو برای رومال بردارین)
- کره ۲۰۰ گرم
- ماست ۳۲۰ گرم (۱ پیمانه + ۳ قاشق سوپخوری)
- شکر ۳۰۰ گرم( ۱ پیمانه + ۱/۲ پیمانه)
- آرد ۴۰۰ گرم (۳ پیمانه+ ۱ قاشق سوپخوری)
- وانیل ۱ قاشق چایخوری
- بکینگ پودر ۳ قاشق چایخوری
آموزش دستور پخت شیرینی پیروک مارمالادی تبریزی
ابتدا شکر و کره به دمای محیط رسیده را با همزن میزنیم تا حجیم و کرم رنگ بشه،تخم مرغ ها رو به همراه وانیل اضافه کرده و هم میزنیم،ماست رو اضافه میکنیم و در حد مخلوط شدن هم میزنیم.
آرد و بکینگ پودر را به مواد اضافه کرده به آرامی مخلوط میکنیم ۴ پیمانه سرخالی از مواد رو برمیداریم و بقیه رو داخل قالب ۲۵ در ۳۵ میریزیم و در فر ۱۸۰ درجه به مدت ۲۰ دقیقه میگذاریم تا رویه ببنده.
اون مقدار موادی که برداشتیم رو بهش آرد اضافه میکنیم تا خمیر لطیفی داشته باشیم مقدار آرد حدودی هستش و اندازه دقیق نداره آرد تا جایی اضافه میشه که خمیر به دست نچسبه و لطیف باشه داخل کیسه میزاریم تا خشک نشه!
وقتی موادمون داخل فر رویه بست در میاریم و مارمالاد به هر طعمی بخواین روش میریزیم و صاف میکنیم.
بعد خمیر رو پهن میکنیم با نواری برش میزنیم و روی مارمالاد میچینیم، من یه مقدار از خمیرو هم با کاتر گل قالب زدم با زرده و زعفرون و ۱ قاشق سوپخوری شیر رومال میکنیم.
داخل فر ۱۸۰ درجه به مدت ۳۰ دقیقه قرار میدیم تا کامل بپزه بعد از پخت با شربت بار رومال کرده و اجازه میدیم خنک بشه و از قالب خارج کرده به اندازه دلخواه برش میزنیم.
مارمالاد پرتقال
- پرتقال ۵۰۰ گرم
- شکر ۳۰۰ گرم
- رنده پوست پرتقال ۱ قاشق چایخوری
- پودر ژلاتین ۱ قاشق چایخوری
- آب سرد ۱/۸ پیمانه
ابتدا پرتقال هارو پوست کنده و فیله کنین و پوست سفید رو جدا کنین.
پرتقال را داخل غذاساز ریخته و یا با کمک گوشت کوب برقی خوب میکس کنید تا به صورت پوره دربیاد سپس پوره پرتقال را به همراه شکر داخل قابلمه بریزید.
قابلمه را بر روی حرارت خیلی ملایم قرار دهید و اجازه دهید تا مارمالاد پخته شود و شروع به جوشیدن کند.
در این حین حتما کف روی مارمالاد را گرفته تا رنگ آن شفاف و کدر نشود در ادامه ژلاتین را با آب مخلوط کرده بن ماری میکنیم و به همراه پوست رنده شده پرتقال در ۵ دقیقه انتهایی پخت مارمالاد اضافه کنید و هم بزنید.
سپس حرارت را خاموش کنید و صبر کنید تا مارمالاد پرتقال سرد شود سپس داخل ظرف شیشه ای تمیز ریخته و در یخچال نگهداری کنید.