تو این مطلب براتون آموزش پیراشکی کرم دار با پیمانه لیوان رو آوردم که اکثرمون از بچگی عاشقش بودیم. امیدوارم که درست کنید و خوشتون بیاد.
مواد لازم برای تهیه پیراشکی کرم دار با لیوان فرانسوی
- آرد نان ۵۰۰ گرم (حدود 4 لیوان فرانسوی دسته دار)
- خمیرمایه فوری ۶ گرم (یک و یک چهارم قاشق چایخوری)
- شکر ۷۰ گرم (۴ و نیم قاشق غذاخوری)
- نمک ۶ گرم (یک قاشق چایخوری)
- تخم مرغ ۲ عدد
- شیر ۲۰۰ گرم (حدود 1 لیوان فرانسوی دسته دار) (وزن تخم مرغ ها و شیر با هم ۳۰۰ گرم باشد)
- کره نرم 50 گرم
دستور پخت پیراشکی کرم دار با پیمانه لیوان فرانسوی بدون فر
برای شروع ابتدا مواد خشک را با هم در کاسه بریزید، همیشه آرد را الک کنید، نمک و خمیرمایه را روی هم نریزید، تخم مرغ ها و دو سوم شیر را مخلوط کنید و در کاسه روی مواد خشک ریخته و هم بزنید.
مابقی شیر را تا جایی اضافه کنید که خمیر کاملا نرم و کمی چسبنده به دست آید، چون آردها متفاوت هستن ممکن است مقدار کمتر یا بیشتری شیر نیاز شود.
خمیر به دست آمده را روی میز کار منتقل کرده و پنج دقیقه ورز بدید سپس کره نرم را اضافه کرده و به حالت کشیدن و تا زدن (مثل رخت شستن) خمیر را حدود پانزده دقیقه ورز بدید تا یکدست و ساتن مانند شود.
سپس چونه کرده و در کاسه چرب شده بگذارید. یک ساعت استراحت بدید تا حجم خمیر دو برابر شود پف خمیر را بگیرید و آن را به ۱۳ تا ۱۴ قسمت مساوی تقسیم کنید.
من وزن چونه ها رو ۷۰ گرمی گرفتم میتونید ۵۰ تا ۷۵ گرمی در نظر بگیرید، با چونه ۷۰ گرمی ۱۳ عدد پیراشکی خواهیم داشت.
همه تکه های خمیر را چونه کرده و روی میز بچینید، سپس با پلاستیک چرب شده بپوشانید و یک ربع دیگر استراحت بدید.
بعد از پایان استراحت دوم مجددا پف هر چونه را بگیرید و دوباره چونه کنید. این بار دقت کنید که درزی زیر خمیر باز نماند و خوب بهم بچسبند تا در روغن داغ باز نشود.
چونه ها را روی کاغذ روغنی بچینید تا بعدا به راحتی آن ها را جابه جا کنید، استراحت پایانی ۴۵ تا ۵۰ دقیقه است. در تمام مدت استراحت خمیر در هر مرحله باید روی چونه ها پوشیده باشد.
در پایان استراحت پلاستیک روی چونه ها را بردارید و ده دقیقه دیگر بدون روکش استراحت بدید و در این مدت قابلمه متوسطی را تا نیمه با روغن سرخ کردنی پر کرده و روی حرارت متوسط بگذارید تا روغن هم داغ شود.
بهترین دمای روغن برای سرخ کردن دونات و پیراشکی ۱۶۰ تا ۱۷۰ درجه سانتی گراد است، وقتی چونه هارت داخل روغن میاندازیم نباید حالت جوش خوردن ایجاد شود همینکه دور هر چونه حباب های کوچکی بزند کافیست.
بهتر است داخل روغن دو یا نهایتا سه چونه بیشتر نیندازید چون دمای روغن را پایین میاورد و پیراشکی خمیر میشود.
بسته به سایز چونه ها چهار تا شش دقیقه طول میکشد تا هر دو طرف چونه ها سرخ شود، برای اینکه کمربند سفید دور هر پیراشکی ایجاد شود فقط کافیست یک طرف هر چونه که سرخ شد برگردانید و طرف دیگر را سرخ کنید.
اگر دائم چونه ها را داخل روغن بچرخانید و روغن داغ روی آن ها بریزید همه جای پیراشکی ها رنگ میگیرید و حلقه سفید دورش از بین میرود.
پیراشکی های سرخ شده را روی سینی مشبک بگذارید تا روغن اضافی آن ها جدا شود. اگر دوست دارید پیراشکی یا دونات شکری داشته باشید کمی که از داغی افتادن در شکر بلغلطانید، برای پر کردن پیراشکی ها با کرم پتیسیر یا هر کرم دلخواه دیگری ابتدا هر پیراشکی را از بغل با یک سیخ چوبی سوراخ کنید سپس قیف پر شده با کرم را در سوراخی که ایجاد کردید فرو کرده و کرم را داخل پیراشکی تزریق کنید.
اگر دوست دارید پیراشکی شکلاتی داشته باشید میتونید هر پیراشکی پر شده را در شکلات ذوب شده تا نیمه فرو کنید و روی سینی مشبک بچینید تا شکلات کمی ببندد سپس سرو کنید. نوش جان.
طرز تهیه کرم پیراشکی با نشاسته (کرم پاتیسیر)
مواد لازم
- زرده تخم مرغ ۴ عدد
- شیر ۴۸۰ گرم
- نشاسته ذرت ۲۰ گرم
- آرد ۲۰ گرم
- کره ۳۰ گرم
- وانیل مایع یک قاشق چایخوری یا وانیل پودری یک چهارم قاشق چایخوری
طرز تهیه
شیر را در قابلمه ریخته و روی حرارت بگذارید تا داغ شود، زرده های تخم مرغ و شکر را در کاسه ای ریخته و مدام هم بزنید سپس آرد و نشاسته ذرت را هم اضافه کرده و هم بزنید تا یکدست شوند.
شیر داغ را کم کم به مخلوط تخم مرغ و شکر اضافه کرده و مخلوط کنید، مواد که یکدست شدن به قابلمه برگردانید و روی حرارت ملایم حدود ده دقیقه بپزید تا مواد غلیظ شود مدام باید هم بزنید تا کرم گوله گوله نشود.
حرارت زیر قابلمه در تمام مدت پخت ملایم باشد، کرم که غلیظ شد حرارت را خاموش کرده وانیل و کره را اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شوند.
کرم را در کاسه ای ریخته و روی آن را سلفون بکشید به شکلی که سلفون مستقیما روی کرم چسبیده باشد تا از رویه بستن کرم جلوگیری شود.
کرم پاتیسیر را برای چهار ساعت یا حداقل یک شب در یخچال نگه دارید تا خنک و آماده استفاده شود.
طرز تهیه پیراشکی کرم دار بدون فر
این پیراشکی کرمدار از پیراشکیهای بازاری هم خوشمزه تره و هم جذب روغنش خیلییی کم تره. دو مدل کرم ساده و شکلاتی!
مواد لازم برای حدود ۲۰ عدد پیراشکی کرمدار
برای خمیر:
- آرد سفید سه و نیم لیوان تا ۴ لیوان (کم کم اضافه شه)
- خمیر مایه فوری ۲ ق چ
- شکر ۴ ق غ
- شیر ولرم ۱ لیوان
- روغن مایع یک چهارم لیوان
- تخم مرغ ۱ عدد
- وانیل نوک ق چ
برای کرم پیراشکی:
- شیر سه چهارم لیوان
- شکر یک چهارم لیوان (طبق سلیقه خودتون میتونین بیشتر هم بریزین، ولی به نظرم این مقدار کافیه)
- آرد سفید یک چهارم لیوان
- وانیل مایع یا وانیل شکری ۱ ق چ (پودر وانیل خالص نوک ق چ)
- شکلات چیپسی یا شکلات تخته ای خرد شده ۱-۲ ق غ به دلخواه
طرز تهیه:
برای کرم پیراشکی همه مواد به جز وانیل رو ترکیب کنین، تقریبا که یکدست شد زیرش رو روشن کنین و روی حرارت ملایم مدام هم بزنین تا غلیظ شه.
حرارت ملایم باشه که بوی خامی آرد گرفته شه، در آخر وانیل بزنین و به دلخواه نصفش کنین و به نصفش یک تا دو ق غ شکلات چیپسی اضافه کنین و هم بزنین. بهتره روش یه پلاستیک بندازین که رویه نبنده و بذارین توی دمای محیط خنک شه.
اول حدود ۲ لیوان آرد، مایه خمیر و شکر رو ترکیب کنین، بهش شیر ولرم، تخم مرغ همدمای محیط، روغن مایع و وانیل بزنین و ترکیب کنین. بقیه آرد رو کم کم اضافه کنین تا جایی که خمیر جمع شه و یک ربع ورز بدین، آرد زیادی به خورد خمیر ندین چون در آخر #پیراشکی ها سفت میشه.
یه ظرف رو چرب کنین و خمیر رو بذارین داخلش و روش سلفون کشیده و یه پارچه بندازین و بذارین ۱ ساعت استراحت کنه. (جاش بهتره گرم باشه، اصلا سرد نباشه)
بعد از یک ساعت خمیر رو کمی ورز بدین و روی صفحه آرد پاشی شده با وردنه صافش کنین و با لیوان گرد برش بزنین. خمیر خیلی نازک نشه. دوباره بذارین داخل یه سینی آردپاشی شده و روش پارچه بندازین و بذارین نیم ساعت دیگه استراحت کنه.
بعد داخل روغن داغ روی حرارت ملایم دو طرفشو سرخ کنین و بذارین روی دستمال روغن اضافیش بره و وقتی خنک شد داخلشو با کرم پر کنین.
برای داخلش میتونین از شکلات صبحانه هم استفاده کنین. نوش جان