همه مون الویه درست میکنیم اما الویه همه خوشمزه نیست. ببخشید ولی این یه واقعیته! اینو از اول گفتم که نگید این چیه گذاشتی خودمون بلد بودیم!
مواد لازم برای تهیه سالاد الویه برای چهار نفر
- سیب زمینی نیم کیلو
- تخم مرغ ۴ عدد
- سینه مرغ یک سینه مرغ متوسط
- نخود فرنگی به میزان دلخواه
- خیار شور رب کیلو
- سس مایونز
مهمترین نکات و فوت فن های تهیه سالاد الویه خوشمزه
- باید سيب زمینی تخم مرغ بزارید بعد پختن خنک بشه.
- سیب زمینی رنده نکنید خیلی ریزه خورده کنید.
- خیار شور رو رنده نکنید بلکه نگینی کنید در آبکش بریزید تا آب خیارشور خارج بشه.
- فلفل دلمه ذرت به هیچ وجه داخل مواد نکنید کاملا مزه سالاد_الویه_خوشمزه رو عوض میکنه.
- از فلفل سیاه غافل نشین خیلی خوشمزه میکنه الویه رو.
- وقتی همه موادرو داخل کردین سس زدین روی سالاد الویه نپوشانید آب میندازه.
- مواد اصلی الویه سیب زمینی ، تخم مرغ ، مرغ(ژامبون) ، خیارشور ، نمک ، فلفل سیاه ، آبلیمو و سس مایونزه.
- اگرم دوست داشتید نخودفرنگی ، ذرت ، هویج و ماست.
- فلفل دلمه هم حرفشو نزنید که اصلا خوب نمیشه.
- اول مرغ رو با آب بذارید روی گاز ، یکی دوقل که زد و کف سیاه روش جمع شد آبشو خالی کنید و بشوریدش.
- سیب زمینی هم پوست بگیرید.
- مرغ رو با سیب زمینی و یدونه پیاز و یدونه هویج و نمک و زرد چوبه و کمی آب بذارید بپزه.
- اینجوری سیب زمینی با آب مرغ میپزه و کلی خوشمزه تر میشه.
- پیاز و هویج هم حتما داخل آبش بندازید که مرغ بوی زهم نده.
- زیاد سیب زمینی نریزید چون طعم بقیه مواد رو میگیره و در ضمن مجبور میشید سس بیشتری اضافه کنید.
- ولی مرغ بیشتر الویه رو خوشمزه تر میکنه.
- تخم مرغ هم جدا بذارید آبپز بشه.
- اگر از مرغ استفاده میکنید تخم مرغ کمتری بریزید.
- هویج رو هم جدا با یه کوچولو شکر یا عسل بپزید.
- حالا سیب زمینی و تخم مرغ رو رنده کنید.
- اگر سیب زمینی رو چند ساعت زودتر بپزید و بگذارید سرد بشه، بهتر رنده میشه و حالت چسبندگیش کمتر میشه.
- مرغ رو ریز ریش کنید . خیار شور و هویج رو هم ریز خرد کنید.
- اگر خیار شور و هویج رو رنده کنید آب میندازه و الویه شل میشه.
- میتونید ذرت و نخود فرنگی پخته هم اضافه کنید.
- یک قاشق کوچیک آبلیمو و فلفل سیاه و نمک و سس بزنید.
- بخاطر خیارشور توی ریختن نمک احتیاط کنید.
- قبل از استفاده از خیارشور حتما بشوریدش تا هم شوریش رو بگیره و طعم بهتری هم پیدا میکنه.
- موقع پخت مرغ زیاد زردچوبه نزنید که رنگ الویه تغییر نکنه.
- در ریختن آبلیمو زیاده روی نکنید که سالاد ترش نشه. در حد یک قاشق یا کمتر ، برای اینکه بوی زهم تخم مرغ رو بگیره کافیه.
- اگه برای مهمونی درست میکنید یه مقدار خامه صبحانه هم بزنید که خیلی خوشمزه تر میشه.
- اگرم میخواید رژیمی درست کنید نصف سس رو با ماست چکیده جایگزین کنید.
- برای الویه قالبی، قالب سیلیکونی رو با روغن مایع چرب کنید و الویه رو داخلش بریزید و بذارید یخچال خنک بشه و وقتی سرد شد راحت از قالب جدا میشه.
- سیب زمینی و هویجی که میپزین بهتره بعد پخت که کوبیدین بذارین سرد بشه و بعد سس بزنید که سس کمتری جذب کنه.
- زرده و سفیده تخم مرغ رو بهتره جدا کنید تا طعم جذابتری بگیره الویه شما.
- از ترکیب سس و ماست هم برای سس الویه میتونین استفاده کنید این دیگه سلیقه ایه.
- حتما از آب مرغ برای سس الویه استفاده کنید طعمشو عالی میکنه
- مواد رو اینطور به سس اضافه کنید متوجه طعم بهتر و بافت بهتر الویه اخر کار میشین.
- بهتر است خیارشور را مکعبی ریز خرد کنید تا در الویه شما بصورت رنده ای آب نیندازد.
- بخاطر خیارشور باید در ریختن نمک اختیاط کنید.
- از ریختن آبلیموی زیادی خودداری کنید که طعمشو تحت تاثیر قرار میده.
- الویه را میتونین بصورت قالبی هم در بیارین فقط کافیه داخل ظرف دلخواهتون رو مرطوب کنید پلاستیک بیندازید و از سالاد داخلش ریخته و بعد از استراحت در یخچال داخل ظرف سرو برگردونید و نایلون رو جدا کنید.
- تخم مرغ را میتونید کمترم بزنید.
- ریختن هویج و ذرت و نخودفرنگی اختیاریه هرکدوم دوست ندارین میتونین حذف کنید.
- ریختن کالباس به جای مرغم اختیاریه.
- این نکات رو دقت کنید مطمئن یک سالاد الویه خوشمزه رو امتحان کنید.