از هر چی بگذریم از شیرینی نخودی سرسفره هفت سین و ایام عید نمیشه گذشت. خودم که عاشقشم. این دستور تهیه شیرنی نخودچی بازاری رو براتون تهیه کردم تا برای عید یه شیرینی نخودچی درجه یک داشته باشین.
تنها چند نکته کوچیک داره ک رعایت کنین بهترین کیفیت رو خواهید داشت.
مواد لازم برای تهیه شیرینی نخودچی با آرد سفید به روش بازاری
- آرد نخود ۲۰۰ گرم
- آرد شیرینی ۱۰۰ گرم
- روغن جامد دون یا روغن صاف ۱۳۰ گرم
- پودرقند ۱۵۰
- پودر هل ۱ قاشق چای خوری
- رنگ زرد زعفرونی یک قطره
طرز پخت شیرینی نخودچی با آرد سفید به روش بازاری
اول باید روغن جامد قنادی و پودر قند و با دور کند همزن بزنین تا کمی پوک بشه حالا پودر هل و رنگ زعفرونی تونو (برای خوش رنگی بیشتر) اضافه کنین و با دور تند همزن بزنین حدود ۱۰تا ۱۵ دقیقه تا کاملا پوک و پفکی بشه.
سپس پودر قند کاملا حل بشه (دقت داشته باشین این شیرینی به شدت به آب حساسه پس رنگ زردتون رو کامل باهمزن بزنین تا بخورد مواد بره اگه در مرحله اخر اضافه کنین خمیرتون بریده بریده میشه)
حالا آرد ها رو باهم مخلوط و سه بار الک میکنیم و کم کم به مخلوط پودر قند و روغن اضافه و با دور کند همزن یا لیسک هم میزنیم.
در اواخر اضافه کردن آردها با دست مواد رو ورز بدین تا یکدست بشه.
دقت کنین همه آردو یکباره اضافه نکنین چون خمیرتون حالت پودری میگیره.
برای اینکه خمیرمون انسجامش بهتر باشه حدود یک قاشق غذا خوری میتونیم روغن مایع اضافه کنیم و خمیرو بادست کمی ورز بریم تا یکدست بشه.
حالا کف سطح صافی مقداری آرد نخود بپاشین و خمیرو ب قطر یک سانتی متر باز کنین و با قالب مخصوص نخودی قالبش بزنین.
اگه دوست داشته باشین میتونین مثل من به اندازه ی گردو کوچیک ازخمیر بردارین و با دستتون گردکنین و روش مهر بزنین (میتونین برای اینکه طرح مهر کاملا روی شیرینیتون بیفته مهرتون رو داخل آرد نخود زده تا کاملاخشک بشه)
توجه کنین فر نخودی باید از قبل کارتون روشن باشه و بذارین خوب داغ بشه روی دمای ۲۰۰ بعد از ده دقیقه دمارو روی ۱۳۰ کاهش بدین.
شیرینی ها رو داخل سینی فر که فقط کمی کف اون رو چرب کردین با فاصله بچینین.
روی شیرینی ها میتونین با فرچه خیلی کم مخلوط سفیده تخم مرغ و یه نقطه رنگ زعفرونی بمالین و خلال پسته یا کنجد روی نخودی ها بریزین.
سینی فرو درطبقه وسط فر بذارین و حدود ۴۰ تا۵۰ دقیقه اجازه بدین کاملا مغزپخت بشن. بعد از فر دربیارین و اجازه بدین تا کاملا خنک بشه بعد ازسینی فر دربیارین و سرو کنین.
این شیرینی فوق العاده خوشمزس و موندگاری بالایی داره بشرطی که درجای خشک نگهداری کنین و نم بهش نرسه. امیدوارم اموزش امروزو دوس داشته باشین و امتحانش کنین دوستتون دارم.
روش دوم
خوبیه این شیرینی نخودچی اینه که نیاز به چرخگوشت و ورز زیاد نداره چنان شیرینی لطیف وخوشمزه ای هم بهتون میده که تو دهن آب میشه!
مواد لازم
- آرد نخودچی مرغوب ۲۵۰ گرم
- روغن نیمه جامد ۱۱۰ گرم
- پودر قند با پودر شکر ۱۲۵ گرم
- پودر هل یا زنجبیل ۱ قاشق چای خوری (میتونید کمتر هم بریزید)
میتونید ۲۰۰ گرم آرد نخودچی و ۵۰ گرم آرد قنادی استفاده کنید ولی من کلا از آرد نخودچی استفاده کردم.
طرز تهیه
روغن، پودر قند و پودر هل رو با قاشق مخلوط کنید و بعد با دور تند همزن 2 تا 3 دقیقه هم بزنید تا رنگش روشن بشه.
آرد نخودچی رو یکباره با الک اضافه کنید. با دست خمیر رو جمع کنید. خمیر لطیفی بدست میاد.
روشو بپوشونید و 2 تا 3 ساعت داخل یخچال بزارید. این خمیر تا یک هفته داخل یخچال ماندگاری داره.
خمیر رو بین دو تا مشما یا کاغذ روغنی به ضخامت ۱ سانتیمتر پهن کنید. خمیر رو کاتر بزنید و در سینی چرب نشده کنار هم بچینید.
در فر گرم شده با دمای ۱۶۰ درجه حدود ۱۵ دقیقه قرار بدید. زمانیکه بوی خوب نخودچی بلند شد یعنی شیرینی هاتون آماده ست.
این شیرینی اصلاً حساس نیست اگه موقع کاتر زدن دیدید چسبنده است و اذیت میشید میتونید آرد سفید یا آرد نخودچی بهش اضافه کنید.
بجای کاتر زدن میتونید به اندازه یه فندق از خمیر رو تو دستتون گرد کنید و روش طرح بندازید.