نان تست چند غله نانی خوش عطر و خوش طعم و مغذی با رنگی زیبا و بافت عالی که اونقدر درست کردنش راحته که میتونه جایگزین تمام تست‌هایی بشه که از بیرون میخرید.

اما ارزش غذاییش قطعا و قطعا بیش از یک سر و گردن از نونهای بیرونی بیشتره.

مواد لازم برای تهیه نان تست چند غله

  • آرد ۲۸٪ : ۴۸۰ گرم
  • آرد کامل گندم ۸۰ گرم
  • آرد جوانه‌ی گندم ۲۰ گرمئ (ارد کامل و جوانه‌ی من با اسیاب سنگی اسیاب شده.)
  • آرد چاودار ۲۰ گرم
  • کنجد ۲۰ گرم
  • ترکیب تخم کتان و خشخاش ۳۰‌گرم
  • ۲ عدد گل محمدی خشک
  • زعفران‌ چند پر
  • من کنجد و تخم کتان و گل محمدی و زعفران رو باهم اسیاب کردم بعد به ترکیب اردها اضافه شد.
  • خمیرمایه‌ی فوری ۱۲ گرم
  • عسل ۱۲ گرم
  • نمک ۱۲ گرم
  • کره یا روغن حیوانی یا روغن کنجد ۳۰ گرم
  • آب ۳۶۰ تا ۴۰۰ گرم

دستور پخت نان تست چند غله خانگی

طرز تهیه نان تست چند غله در خانه

چون ممکنه شما از ترکیب اردهای دیگه‌ای استفاده کنید پس اول ۳۶۰ گرم از آب رو بریزید کمی ورز بدید اگر احساس خشکی کردید باقی اب رو ۱۰ گرم ۱۰ گرم اضافه کنید.

همه‌ی مواد رو باهم مخلوط کنید و ورز بدید تا به یک تست کشسانی دلخواه برسیم. لازم نیست خیلی مثل ادامس باد کرده نازک بشه.

دقت کنید شما دارید ۲۰ درصد از ترکیب خمیرتون رو به اردهای گلوتن پایین اختصاص میدید غیر از دانه‌های روغنی.

خمیر رو چونه کنید و روشو بپوشونید و اجازه بدید دو برابر بشه. اونو به ۶ قسمت مساوی تقسیم کنید. (هر چونه ۱۸۰ گرم) و مجدد روشو بپوشونید تا دوبرابر بشه.

نان تست چند غله خانگی

قالب من ۱۰×۱۰×۲۰. باید اجازه بدید خمیر تا لبه‌ی قالب برسه کاملا. کمی بیشتر از دوبرابر. رومال بزنید و بره برای پخت.

رومال: یک تخم مرغ کامل و جو پرک

شرایط پخت:

فر رو یک ربع روی ۲۰۰ درجه گرم کنید. ۳۵ تا ۴۵ دقیقه با دمای ۱۸۰ بپزید. دما برای فر برقیه. برای فر گازی ۲۰ تا ۳۰ درجه دما رو افزایش بدید.


روش دوم

طرز تهیه نان چند غله با آرد کامل و آرد سمولینا

نانی بسیار سالم و مغذی که شامل ارد کامل و سمولینا است و در کنار دانه های روغنی (دانه چیا، کنجد، تخم کتان، افتابگردان و …) بهترین نان موجوده و در کمترین زمان آماده می شود

مواد لازم
  • 200 گرم آرد سفید قوی
  • 200 گرم آرد گندم کامل
  • 200 گرم آرد سمولینای خوب
  • 1 قاشق غذاخوری دانه کنجد سفید
  • 2 قاشق غذاخوری دانه کنجد قهوه ای
  • 2 قاشق غذاخوری تخم کتان بو داده
  • 1 قاشق مرباخوری سیاهدانه
  • 2 قاشق غذاخوری دانه چیای بو داده
  • 1 قاشق مرباخوری مخمر غیر فعال (اختیاری)
  • 7 گرم مخمر
  • 1 قاشق چای خوری استاندارد نمک
  • 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون و کمی برای ورز دادن و براش زدن بعد پخت
  • آب ولرم (500میلی گرم) ممکنه است کمتر یا بیشتر استفاده شود به دلیل جنس متفاوت آردها و میزان ابخوری
  • مقداری مخلوط دانه های روغنی
طرز تهیه

تمام مواد را مخلوط کرده (مقدار کمی از اب را کنار میگذاریم) یک ربع بدون ورز استراحت میدهیم.

بعد از ان به مدت یک ربع خمیر را ورز میدهیم اگر احتیاج بود کم کم مقدار باقی مانده اب را اضافه میکنیم و خمیر را ورز میدهیم.

ارد به خمیر اضافه نمیکنیم با کاردک سطح را تمییز میکنیم و ورز میدهیم و یکبار هم میتوانید سطح را چرب کرده دست را کمی چرب کرده راحت تر ورز دهید.

خمیر را داخل ظرف چرب یکساعت استراحت میدهیم.

پف خمیر را با دست چرب کمی میگیریم و به ۱۲ قسمت تقسیم کرده، چانه میکنیم هرچانه را درون اب زده و داخل دانه های روغنی مورد علاقه زده و روی سینی میچنیم.

آروم کمی روی خمیر را فشار میدهیم.فر را روشن کرده یک ربع گرم میکنیم چانه ها هم در این زمان استراحت میکنند.

نان را در فر با دمای ۱۸۰درجه به مدت ۱۰دقیقه یا ۱۲ دقیقه میپزیم..اگر نیاز بود کمی روی نان را گریل میکنیم.

در فر گازی خودم با دمای ۲۰۰درجه به مدت تقریبا ۱۳تا ۱۴ نان را پختم و بعد پخت روی ان را گریل کردم. (دمای فرها متفاوت است با تجربه بدست میاد.)

بعد پخت اندکی روی نان را با روغن‌زیتون (اختیاری) براش زده روی ان پارچه گذاشته تا خنک شود.

بسیار نان راحت و خوشمزه ای است. امیدوارم بپزید و لذت ببرید.