نان توتک یه نون سنتی که برای توابع لواسانات است، به نام توتک که در واقع یه نون شیرین گردویی که بسیار مقوی و خوشمزه است و الان که نزدیک ماه رمضان هستیم مناسب سفره های افطار.
مواد لازم برای تهیه نان توتک دماوند
- آرد ۵۰۰ گرم
- کره نرم یا روغن جامد ۱۲۵ گرم
- مخمر فوری ۲ گرم
- نمک ۴ گرم
- آب دمای محیط ۲۹۰ تا ۳۰۰ گرم
مواد میانی
- گردو خردشده ۱۵۰ گرم
- شکر ۸۰ گرم (اگر کم شیرین تر دوست دارید کمتر بزنید)
- هل و زنجبیل به میزان دلخواه
مواد رومال
- ۱ عدد زرده تخم مرغ
- ۱ قاشق چای خوری زعفرون دم کرده
دستور پخت نان توتک دماوند
برای شروع ابتدا آرد و الک می کنیم من از آرد فانتزی استفاده کردم . سپس شکر و نمک را به آرد اضافه می کنیم فقط دقت کنید، نمک و مخمر رو کنار هم نریزید.
نمک عملکرد مخمر رو مختل می کند با قاشق هم زده و نصفی از آب را به مواد خشکمون اضافه می کنیم و میکس می کنیم بقیه آب رو کم کم به خمیر اضافه می کنیم تا کاملا آب و آرد با هم ترکیب بشند.
بعد از ترکیب شدن پنج دقیقه ورز داده و حالا کره نرم اما خیلی شل نباشه را کم کم به مواد اضافه می کنیم به صورتی که هر تکه ترکیب شد تکه بعدی، بعد از آخرین تکه ۱۰ تا ۱۵ دقیقه ورز داده و سپس دست و سطح کار رو چرب می کنیم و خمیر رو به سطح کار انتقال میدیم.
با روش ضربه و تازدن دو سه دقیقه ورز داده وقتی به تست پنجره مناسب رسید چانه کرده روش رو با نایلون می پوشونیم و روی سطح کار به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه استراحت داده.
بعد از استراحت خمیر رو به تکه های تقریبا ۴۲ گرمی تقسیم می کنیم و هر تکه را با کف دست که گود کردیم روی سطح کار می چرخونیم تا کاملا گردشود روشون با نایلون می پوشونیم خشک نشود و زیر خمیرها رو آرد پاشی کنید که به سطح کار نچسبد.
مواد میانی را با هم ترکیب می کنیم، هر چانه خمیر رو با دست باز می کنیم 1 قاشق غذاخوری از مواد میانی داخلش میذاریم، لبه های خمیر رو به هم می چسبونیم و با دو انگشت فرمش میدیم.
در سینی فر کنار هم می چینیم و روشون شانه می زنیم و با نایلون می پوشونیم به مدت ۳۰ دقیقه استراحت داده، سپس با برس روشون و رومال زده و در فری که از ۴۵ دقیقه قبل با دمای ۲۵۰ درجه گرم کردیم به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه میزاریم بپزد.
یه کاسه کوچیک آب در فر بزارید که نانها خشک نشود. بعد از پخت یه پارچه نخی روشون بندازید تا نان ها خنک شوند. نوش جان