امروز میخواستم ساج رو امتحان کنم تصمیم گرفتم نون تافتون یا ساجی درست کنم. نتیجه هم برای اولین بار خوب بود و راضی بودم.

مواد لازم برای تهیه نان تافتون خانگی روی ساج

  • آرد سبوس دار ۱۸ یا ۱۵ درصد ۳ و نیم لیوان
  • خمیر مایه ۱ قاشق غذاخوری سرصاف
  • روغن مایع ۴ قاشق غذاخوری
  • نمک نصف قاشق غذاخوری
  • آب گرم شیر ۱ و یک چهارم لیوان

طرز تهیه نون تافتان خانگی روی ساج

طرز تهیه نان تافتون خانگی روی ساج
برای شروع ابتدا آرد و نمک رو مخلوط کرده وسطش رو گود کنید خمیر مایه، آب و روغن رو اضافه و مخلوط کنید تا خمیر جمع بشه.

خمیر رو ورز بدین تا کاملا منسجم بشه و به دست نچسبه.

سپس خمیر رو یک ساعت استراحت بدین تا حجمش دو برابر بشه.

خمیر آماده رو به پنج چانه تقسیم کنید و ۱۰ دقیقه استراحت بدین.

چانه ها رو با وردنه به ضخامت دو میل پهن کنید سطح خمیر رو سوراخ بزنید من با غلتک سوراخ زن انجام دادم شما با چنگال هم میتونید بزنید.

ساج و اگه نداشتین تابه بزرگی رو کاملا داغ کنید و حرارت رو متوسط رو به بالا بذارین.

با اولین خمیری که پهن کردین شروع کنید با استفاده از وردنه یا تیرک خمیر رو روی ساج منتقل کنید.

وقتی روی نون حباب زد زیرشو کنترل کنید اگه حبابها طلایی شده بود برگردونید و طف دیگه رو هم چند دقیقه بپزید.

کلا زیاد نباید بذارین بمونه چون خشک میشه باید مدام کنترل کنید و همینکه کمی طلایی شد بردارین.

بعد از پخت بای دستمال و سفره یا کیسه بذارید تا نرم بمونه.

بعد از خنک شدن داخل ظرف کاملا بسته نگهداری کنید تا هوا نخوره اینطوری اگه خشکم شده باشه بعدِ یه روز نرم میشه.

نوش جان


طرز تهیه نان تافتون خانگی روی گاز

راحت ترین و فوری ترین تافتون خونگی!

مواد لازم
  • آرد نان ۷۰۰ گرم (۵ لیوان)
  • آب ۵۰۰ میل (۲.۵ لیوان)
  • مخمر فوری ۱۰ گرم (۲ قاشق مرباخوری)
  • نمک ۱۴ گرم (۳ قاشق چای خوری)
طرز تهیه

آرد رو بریزید با بقیه مواد خشک رو به دستور اضافه کنید بعد هم کم کم آب رو اضافه کنید. مراقب آبخور آردهاتون باشید. ورز رو انجام بدید خیلی نیاز به رسیدن به تست کشش نداری چون نونمون مسطح هست.

خمیر آماده شده رو داخل همون ظرف خمیرگیری تون به مدت ۱ استراحت میدید. بعد از استراحت خمیر رو چونه کرده و به تکه های ۷۵ تا ۱۰۰ گرمی تقسیم میکنید.

چونه هارو مرتب کرده روشونو میپوشونید و بهشون زمان میدید یه پنج دقیقه. بعد از اولین چونه شروع میکنید با کمک وردنه و کمی آردپاشی باز میکنید.

بیست دقیقه استراحت آخر. توی این فاصله یه سینی فر رو برعکس بذارید روی گاز و شعله هارو ملایم روشن کنید تا سرتاسر سینی تون‌ کاملا داغ بشه، حالا دونه دونه خمیرهای گرد شده رو به آرومی روی سینی پهن کنید شروع میکنه به حباب زدن و پختن یکی دو دقیقه زمان میخواد یه طرفش که پخت برش گردونید تا طرف دیگه هم بپزه و تمام. نوش جونتون

راستی حواستون باشه شعله زیاد زیاد نباشه چون ممکن بسوزه! پس کاملا دقت کنید.