آیا تا به حال نان هل زعفرانی را امتحان کرده اید؟ ادویه ها همان پیچ و تاب کوچکی هستند که می توانند نان شیری شما را به یک نان با طعم فوق العاده تبدیل کنند.
مواد لازم برای تهیه نان هل زعفرانی
- آرد 500 گرم
- مخمر 8 گرم
- شکر 90 گرم + 35 گرم
- نمک 6 گرم
- شیر گرم 175 گرم
- روغن مایع 75 گرم
- تخم مرغ 2 عدد
- زعفران سابیده نشده 1 قاشق غذاخوری (کمی رو بردارید بسابید تا نان پررنگتری داشته باشیم)
- هل 2 قاشق چایخوری پودر هل
- عصاره وانیل 1 قاشق چایخوری (اختیاری)
- رومال تخم مرغ: تخم مرغ و 1 قاشق غذاخوری شیر
دستور پخت نان هل زعفرانی خانگی خوشمزه و متفاوت
1. تخم مرغ ها را با 90 گرم شکر و وانیل با همزن برقی یا با همزن دستی مخلوط کنید تا کرمی رنگ شود.
2. قبل از هم زدن تخم مرغ ها شیر را با زعفران گرم مخلوط کنید و بگذارید تا رنگ آن به زردی خوش رنگ تغییر کند. شیر را نجوشانید!
3. همزمان با هم زدن تخممرغ ها بقیه شکر، مخمر و شیر زعفران را با هم مخلوط کنید و 10 دقیقه استراحت دهید.
4. وقتی تخم مرغ و شکر آماده شد و کف کرد شیر را اضافه کرده و 5 دقیقه هم میزنیم/
5. آرد را با هل و نمک ترکیب کنید و به تدریج ارد به مخلوط مایع اضافه کنید. بادست یا همزن 10 دقیقه ورز دهید سپس 10 دقیقه خمیر را استراحت دهید.
6. پس از آن، کم کم روغن را اضافه کنید و ورز دهید. 20 تا 25 دقیقه خمیر را ورز دهید. باید خمیری صاف و بدون چسبندگی بدست آورید. کمی استراحت بدهید بعد تست پنجره بگیرید.
7. خمیر را در ظرف روغنی گذاشته و به مدت 1 تا 2 ساعت در جای گرمی بگذارید تا ور بیاید.
8. پس از آماده شدن، خمیر را چند دقیقه ورز دهید و به 3 قسمت مساوی تقسیم کنید. هر قسمت خمیر را با رول باز کنید و 3 رول درست کنید.
9. آنها را داخل قالب نان قرار دهید و به مدت 2 ساعت در جای گرم استراحت دهید. (قالب را کانلا چرب و ارد پاشی کنید) قالب من 20.10.10 بود.
10. پس از آماده شدن، خمیر رابا تخم مرغ هم زده رومال میکنیم و در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتیگراد به مدت حدود 40 دقیقه قرار دهید. همیشه بستگی به فر شما دارد. اگر متوجه شدید قسمت بالای نان شروع به تیره شدن کرد، روی آن را با یک کاغذ روغنی بپوشانید.
11. بگذارید کاملا خنک شود و لذت ببرید! (شب نان را حاضر کنید صبح برش بدید تا سه روز در دمای محیط ماندگاری داره فریز نکنید.)