نان چای قزوین (شیرینی سنتی قزوین) بافت کاملا ترد و طعم عالی با رسپی خانم صرافهای نازنین.
با این کاتر 65 شیرینی داشتم. از کره استفاده کردم. برای همین خمیر رو در نایلون یک ساعت در یخچال استراحت دادم.
مواد لازم برای تهیه نان چایی قزوین خانم صرافها
- آرد سفید 375 گرم (دو و دو سوم پیمانه منهای دو و نیم قاشق غذاخوری)
- روغن کاملا جامد یا کره یا مخلوط کره و روغن جامد 200 گرم (روغن جامد یک پیمانه منهای 2 قاشق غذاخوری یا کره سه چهارم پیمانه + یک قاشق غذاخوری)
- زرده تخم مرغ دو و نیم عدد (50 گرم زرده)… (دو عدد زرده + نصف زرده سوم)
- پودر قند 88 گرم (من 95 گرم ریختم) (نصف پیمانه + یک قاشق غذاخوری)
- ماست غلیظ پرچرب 40 گرم (یک قاشق غذاخوری + دو سوم قاشق غذاخوری)
- پودر هل نصف قاشق غذاخوری (می تونید کمتر یا بیشتر بریزید)
- بکینگ پودر نصف قاشق چایخوری
- زعفران دم کرده غلیظ نصف قاشق غذاخوری
مواد رومال
- تخم مرغ نصفی
- خامه صبحانه نصف قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده غلیظ نصف قاشق غذاخوری
- آرد یک چهارم ق چ(جهت سرخ شدن رنگ رومال)
- من یک هشتم ق چ شیره خرما هم اضافه کردم
- کنجد یا پودر پسته برای تزئین
بهتره که از ترازو استفاده کنید و مواد رو وزن کنید تا کار بدون نقص باشه. پیمانه دقیق نیست.
دستور پخت نان چایی قزوین خانم صرافها
روغن جامد و کره نرم و پودر قند را با درجه تند همزن بزنید تا کرم مانند شود.
هل و زرده ها را اضافه کرده، دوباره قدری بزنید.
بکینگ پودر را با ماست مخلوط، یک دقیقه صبر کنید سپس به مخلوط تخم مرغ اضافه و کمی بزنید. زعفران دم کرده را هم اضافه و درحد مخلوط شدن، هم بزنید.
آرد را الک و در چند مرحله اضافه کنید تا خمیر لطیفی شود.
اگر از کره استفاده کردید، خمیر را در نایلون یک ساعت در یخچال استراحت دهید. ولی اگر روغن جامد استفاده کرده اید استراحت ندارد.
خمیر را بین دو نایلون به ضخامت 4 تا 5 میل باز کنید. (اگر وردنه شیار دار دارید روی خمیر طرح شیار یا شطرنجی بیندازید.)
با کاتر دلخواه، خمیر را قالب بزنید و در سینی فر که فویل یا کاغذ روغنی انداخته اید بچینید.
مواد رومال را مخلوط و با برس روی شیرینی ها دو یا سه بار بمالید و کمی کنجد بپاشید.
در فر گرم شده با دمای 170، حدود 15 تا 20 دقیقه بپزید تا زیر نان ها طلایی شود. (کف فر سینی خالی باشه).
در آخر اگر روی شیرینی طلایی نبود، کمی گریل کنید تا روی شیرینی ها خوشرنگ شوند.
نکات پخت نان چایی قزوین با دستور خانم صرافها
- بجای هل میتونید وانیل یا رنده پوست پرتقال یا لیمو استفاده کنید.
- آرد موجود در رومال برای خوشرنگ شدن روی شیرینی هستش، بیش از این مقدار، روی شیرینی رو بعد از پخت مات می کنه.