نون بدون ورز! دیگه ساده تر از این نداریم. خیلی راحت و سریع این نون ساده خانگی الم و خوشمزه رو می‌تونید در زمان کمی آماده کنید. اگر برای بار اول این نون یا هر نونی رو میپزید بهتره که مواد اولیه رو نصف کنید.

این نون با تخمه آفتابگردانی که داره ارزش غذایی بالایی هم داره. من دستور پخت نون بدون ورز رو از منابع مختلف و تجربه های مختلفی که از پختن نون به دست اوردم براتون آماده کردم.

مزیت های این نون، اول اینکه روغن نداره و‌ دوم اینکه احتیاج به ورز دادن نداره و سوم اینکه از عسل به جای شکر استفاده میشه. توصیه همیشگی من در هنگام پخت نون اینکه ازش لذت ببری و با انرژی مثبت شروع کنی و این انرژی رو به آرد و آب و‌سایر مواد تشکیل دهنده نون انتقال بدی تا یک نون فوق العاده داشته باشی.


مواد لازم برای تهیه نان بدون ورز دادن

  • ۱ و ۱/۲ پیمانه آب ولرم
  • دو قاشق غذاخوری عسل
  • ۱ قاشق چای‌خوری نمک
  • ۳/۴ قاشق غذاخوری مایه خمیرخشک یا سه برابر این مقدار مایه خمیر تازه
  • ۳ پیمانه آرد
  • به مقدار دلخواه تخمه افتابگردان ( من دو تا ق غ پر تخمه افتابگردان ‌و یک ق غ هم کنجد ریختم)

دستور پخت نان بدون ورز دادن

طرز تهیه نان بدون ورز دادن
برای شروع ابتدا عسل و نمک رو در آب حل کردم و مایه خمیر رو روش پاشیدم. ده دقیقه صبر کردم که حباب های لازم رو توی مایه ام ببینم، سپس اون رو توی کاسه ای که آرد رو داخلش کرده بودم، ریختم.

آنقدر خمیر موجود رو به هم زدم (در حد دو دقیقه) که فقط آرد و آب مخلوط شدن، همین.

سرپوش پلاستیکی روش گذاشتم تا سه ساعت استراحت بکنه.

بعد از سه ساعت در رو برداشتم و یک کم روش آرد و تخمه افتابگردان پاشیدم و هفت، هشت بار اون رو تا کردم و بعدش هم به شکل کره دراوردم. خمیر رو روی کاغذ شیرینی پزی که از قبل کمی آرد نشاسته پاشیده بودم، گذاشتم کمی آرد پاشیدم و کمی تخمه افتابگردان و کنجد روش ریختم.

دقت کنید که احتیاج نداره روش رو بپوشونیم. توی این حالت باید دو تا سه ساعت بمونه، اینجاست که دوبرابر شدن خمیر رو به چشمت می بینی و کلی لذت می بری.

برای پختن نون می شه از قابلمه داچ (dutch pot) استفاده کرد و یا پیرکس اصل در دار (که درجه حرارت بالا را به خوبی تحمل کنه).

من از قابلمه های داچ استفاده کردم . فر رو با دمای ۲۲۵ درجه سانتی گراد گرم کردم. قابلمه و درش رو گذاشتم داغ بشه. نون رو با همون کاغذش برداشتم و گذاشتمش توی قابلمه داغ بشه، اونم برای مدت ۳۰ دقیقه، درش هم بستم.

بعد از این مدت در رو برداشتم و ‌پنج دقیقه دیگه گذاشتم بدون در بپزه.

بعد از اتمام پخت ، گذاشتم برای مدت یک ساعت خنک بشه و بعد برشش دادم.