این نون باگت خونگی بافت خیلی نرمی داره چون که تو دستورش از شیر و کره استفاده شده. اگه یک بار امتحان کنید، مطئنا خوشتون میاد و همیشه درست می‌کنید.


مواد لازم برای تهیه نون باگت خونگی

  • شیر ولرم 2 لیوان (440 میلی‌)
  • کره نرم شده 50 گرم
  • سفیده تخم‌مرغ 1 عدد
  • خمیرمایه خیس 21 گرم (یا 1 قاشق غذاخوری سرصاف خمیر مایه خشک)
  • شکر 1 قاشق‌ غذاخوری
  • نمک 1 قاشق‌ مرباخوری
  • آرد 4 و نیم لیوان (حدود 550 تا 580 گرم)

مواد لازم برای رومال

  • زرده تخم‌مرغ 1 عدد
  • شیر 1 قاشق‌ غذاخوری

دستور پخت نان باگت خانگی نرم و اسفنجی مثل نان سحر

طرز تهیه نون باگت خانگی

برای شروع ابتدا شیر ولرم، خمیر مایه، سفیده تخم مرغ، کره نرم شده، نمک و شکر را داخل ظرفی بریزید. (خمیر مایه خیس و خمیر مایه خشک فوری نیاز به عمل آوردن ندارد و میتوانید همراه با بقیه مواد اضافه کنید اگر از خمیر مایه خشک معمولی استفاده میکنید ابتدا خمیر مایه و شکر را داخل شیر ولرم بریزید و حدود 10 دقیقه صبر کنید تا خمیر مایه کف کند سپس به بقیه مواد اضافه کنید.)

آرد را اضافه کنید و شروع به ورز دادن کنید. اگر ‌خمیر به دست چسبید روی خمیر کمی روغن‌ مایع بریزید و خمیر جمع کنید. (در حد یک تا دو قاشق روغن)

سپس روی خمیر را بپوشانید و 45 دقیقه استراحت بدید. هوای خمیر را بگیرید و به 10 تا 11 چانه مساوی تقسیم کنید.

روی میز کمی آرد بپاشید و هر چانه را با وردنه کمی باز کنید. سعی کنید در صورت امکان به صورت مربع باز کنید.

از یک طرف خمیر را تا کنید به شکل رول بپیچید و به آن شکل دهید و نوک خمیر را با فشار انگشت بهم وصل کنید و داخل سینی که کف آن کاغذ روغنی پهن کردید بچینید به صورتی که خط تا شده‌ خمیر در قسمت زیر بیفتد. نان ها را با فاصله داخل سینی بچینید.

روی نان ها را بپوشانید و 30 دقیقه داخل سینی استراحت بدید.

برای رومال زرده تخم‌مرغ و شیر را با هم مخلوط کنید و با فرچه روی نان ها بمالید و کنجد بپاشید‌. داخل فر 190 درجه سانتی‌گراد که از قبل گرم شده در حالت حرارت بالا/پایین تا وقتی روی آنها سرخ شود بپزید.

حدود 20 دقیقه، اگر فر شما حرارت بالا و پایین همزمان روشن نمیشود فقط حرارت پایین فر را روشن کنید و اگر روی نان خوب سرخ نشد میتوانید چند دقیقه آخر پخت حرارت بالای فر را روشن کنید.

وقتی نان ها را از فر بیرون آوردید بلافاصله با یک پارچه بپوشانید و 10 دقیقه به این شکل نگه دارید سپس پارچه را از روی نان ها بردارید و با گذاشتن مواد دلخواه داخل آن، سرو کنید. با کشیدن دستمال روی نان گرم ، نان ها نرم میشوند.


طرز تهیه نان باگت ساده در خانه

میتونیم تو خونه براحتی خودمون نون درست کنیم که بسیار بهتر ازبیرونیهاست.

مواد لازم برای تهیه نان باگت خانگی

  • آرد ۱ کیلو
  • شیر ولرم ۱ لیوان + ۴ قاشق غذاخوری
  • آب سرد ۱ لیوان
  • خمیر مایه فوری ۱ قاشق غذاخوری
  • شکر ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک ۱ قاشق چایخوری
  • روغن مایع ۱/۳ لیوان
  • کره یا روغن جامد ۵۰ گرم

ابتدا شیر ولرم ، خمیر مایه و شکر رو داخل کاسه ای بزرگ بریزین و مخلوط کنین ، تا خمیر مایع بعمل آوری بشه . سپس آرد ، نمک ، روغن مایع رو علاوه کنین و آب سرد رو کم کم علاوه کرده و ورز بدین آب تا جایی اضافه بشه که خمیر نرم ، لطیف و چسبناکی بدست بیاد. ( بنابراین بسته به نوع آردتون آب شاید ازاین مقدار بیشتر یا کمتر باشه )

خمیر رو بمدت ۱۰دقیقه ورز بدین سپس روی سطح کارتون بزارین و کره ی نرم و تکه تکه شده رو به خورد خمیر بدین و دوباره بمدت ۵دقیقه ورز بدین ، خمیر ابتدا خیلی چسبنده است اما با ورز دادن زیاد تا حدودی چسبندگیش کم میشه.

خمیر رو داخل کاسه چرب بزارین و روش سلفون بکشین و برای ۱ساعت به خمیر استراحت بدین.

بعد این مدت پف خمیر روبگیرین کمی ورز بدین دوباره ۱۵دقیقه استراحت بدین ، بعد این مدت دوباره ورز بدین و به هر چند قسمت که دوست دارین تقسیم کنین.

هر قسمت رو به شکل چونه در بیارین روشو بپوشونین و ۵دقیقه استراحت بدین. سپس هر چونه رو با کمک وردنه به شکل بیضی باز کرده و طبق شکل با فشار دادن قسمت انتهایی خمیر رول کرده و شکل بدین و داخل سینی فر چرب شده قرار بدین روشو دوباره بپوشونین و بمدت ۴۰دقیقه استراحت بدین تا حجمش ۲ تا ۳ برابر بشه،

سپس با تیغ اگه خواستین روش برش بزنین ، رومال شیر زده، کنجد بپاشین و در فر ازقبل گرم شده (فر یک ربع قبل گرم شود )در دمای ۲۰۰ بمدت ۱۵دقیقه، سپس بیارین روی ۱۸۰درجه و ۱۰دقیقه دیگر زمان دهید تا بپزد.

چند دقیقه هم گریل روروشن کرده تا روی نونها برشته و خوشرنگ بشه، همین که ازفر در آوردین روش دستمال بکشین تا نرم بمونه، ماندگاری این نان داخل یخچال بمدت دو روز هست.

داخل نونهاتون با هر چیزی دلتون میخواد میتونین پر کنین ، من همبرگر درست کردم.