شما رو به درست کردن خورش اصیلِ مرغ ترش گیلانی دعوت می کنم. مرغ ترش گیلانی یکی از غذاهای اصیل و سنتی و قدیمی گیلانه که اگه فقط کافیه یک بار امتحانش کنید عاشقش میشید و یکی از لذیذترین غذاهای زندگیتون میشه!

مواد لازم برای تهیه مرغ ترش گیلانی

  • مرغ به تعداد لازم
  • پیاز ۱ عدد
  • لپه نصف پیمانه
  • سیر ۳ تا ۴ حبه
    سبزی معطر مرغ ترش (شامل تره، جعفری، گشنیز، نعنا، خالواش) حدود ۳۰۰ گرم
  • آبغوره نصف پیمانه
  • کره به دلخواه

دستور پخت مرغ ترش گیلانی با لپه و سبزی

طرز تهیه مرغ ترش گیلانی با لپه و سبزی به روش اصلی
شروع همه غذاهای ایرانی و که می دونید با پیاز شروع میشه. الانم پیازتونو که خرد کردید یه کم که سبک شد مرغتونو با کمی کره توش تفت بدید تا تغییر رنگ بده.

بعدم لپه هاتونو که از شب قبل خیس کردید بهش اضافه کنید و یه تفت بدید و بعد بهش آب اضافه کنید تا بپزه.

تو این فاصله سبزیه مرغ ترشو با چند حبه سیر تفت بدید (مثله سبزیه قورمه سبزی هم می تونید زیاد تفت بدید تا خورشتتون تیره بشه و یا به یه تفت دادن مختصر بسنده کنید.)

بعد که کمی از پخت مرغتون گذشت بهش اضافه کنید تا بره واسه خودش تا جا بیفته فقط آخرای پخت بهش نمک و فلفل و آبغوره بزنید و طبق ذائقتون تست کنید و تمام.

گیلانی ها آخر پخت به خورشت تخم مرغ همزده اضافه می کنن بعضی ها هم تخم مرغ رو دوست ندارن و حذفش می کنن که من حذفش کردم ولی اگه شماها ریختید بدونید که تخم مرغ آب خورشتو میکشه و از اون جائیکه این خورش نباید آبکی باشه پس قبل از تخم مرغ و ریختن حواستون باشه.

نکات مهم پخت مرغ ترش گیلانی

  • اصل این خورشت تخم مرغ داره و اصلا هم بوی زهم نمیده اما اگه دوست نداشتید حذف کنید مشکلی پیش نمیاد.
  • چاشنی این خورشت میتونه اب نارنج و ابغوره یا رب الوچه باشه که تو مناطق مختلف گیلان سلیقه ای کار میشه.
  • اگر سبزی محلی در دسترس نبود میتونید از گشنیز، جعفری، ریحان و نعنا و برگ سیر استفاده کنید.

بی نهایت خوشمزس و من از خوردنش سیر نمیشم. نوش جان