ایـنم خـورشـت مرغ تـرش اصـیل گیلان که بـه خـاطـر داشـتن گـردو یـه مـقدار چـرب چـیلی ریـختن گـردو اخـتیاری ولـی بـریـزیـد طـعمش عـالی مـیشه تـوی ایـن خـورشت تـخم مرغ مـیزنن ولـی من نـزدم ایـن خـورشـت دوتــا سـبزی محلی دیگه بـه اسم تـرش واش و چـچاق داره ننوشـتم چـون دوسـتان نـمیتونن تـو شـهرهای دیـگه تـهیه کنن خـودمم امـروز این دو تـا سـبزی نـریختم.
مــواد لازم برای تهیه خـورشـت مرغ تـرش اصـیل گیلان
- سـبزی مـرغ تـرش چـهارصد گـرم سـرخ شـده شـامل (جـعفری، گـشنیز، تـره، اسفناج و نـعناع)
- گـردو صـد و پنجاه گـرم
- پـیاز دوعـدد
- مـرغوبـه اندازه دلـخواه
- رب انـار تـرش یک قاشق غذاخوری
- سـیر چـهار حـبه بـزرگ
- لـپه خیس داده شـده دویست گـرم
- روغـن بـه مـیزان لازم
- آب جـوش به مـیزان لازم
- نمک و فلفل و زردچـوبـه بـه مـیزان لازم
دستور پخت خـورشـت مرغ تـرش اصـیل گیلان
سـبزی بـعد از پـاک کردن و خـرد کردن داخـل تـابـه بـریـزید یک عـدد پـیاز رنـده کنید اضـافه کنید آب سـبزی گـرفته شـد بـهش روغـن و نمک و زردچوبـه اضـافه کنید تا سـرخ بـشه.
داخـل قـابلمه یک عدد پـیاز رنـده کنید هـمراه چـند حـبه سیر رنـده و روغـن تـفت بـدیـد تا سبک بـشه.
لـپه و گـردو سـابـیده شـده رو اضـافـه کنید پـنج دقـیقه تـفت بـدیـد تـا بـوی لـپه گـرفته بشه.
سـبزی و مـرغ سـرخ شـده رو اضـافـه کنید و چـند دقـیقه تـفت بـدید.
آب جـوش تـا اندازه ای اضـافه کنید که روی مـرغ بپوشونه اول شـعله رو زیـاد کنید بعد جـوش اومـدن کم کنید یک ساعت اجازه بـدیـد روی شعله ملایم بجوشه.
بـعد از یک ساعت یک قاشق رب انـار تـرش اضـافـه کنید و یک ساعت دیگه روی شـعله کم بمونه تا خورشت روغـن گـردو و سـبزی پـس بـده.
دستور پخت مرغ ترش شکم پر گیلانی با رب انار و گردو
این مرغ ترش شکم پر شمالی خوشمزه رو با مرغ کامل یا تکه ای هم میشه پخت.
برای تهیه این غذای سنتی و خوشمزه گیلانی ابتدا مرغ رو بزارید داخل قابلمه بهش کمی نمک و زردچوبه بزنید و با دو سه حبه سیر و یه بوته پیاز درشت و نصف لیوان آب بزارید یه بیست دقیقه ای ریز بجوشه مرغمون نباید پختش کامل بشه. چون دو مرحله پخت داریم .
بعد از قابلمه بکشید بیرون داخل روغن داغ حسابی همه طرفشو سرخ کنید بره کناری.
حالا باید مواد شکم پر رو آماده کنیم.
داخل یه قابلمه ای دو بوته پیاز متوسط ریز رنده شده و دو حبه سیر تازه رنده شده رو بریزید.
گردوی آسیاب شده وقتی میگم آسیاب یعنی حسابی له بشه مثل حلوا همون جور خمیری.
گردوی آسیاب شده رو هم بریزید داخل قابلمه یک قاشق غذاخوری رب انار غلیظ این مقدار رب انار بستگی به نوع و مزه ترشی و شیرینی و رنگ رب انارتون داره.
پس ممکنه کمتر یا بیشتر باشه، من رب انارم خونگیه خودم پختم ملسه یک قاشق غذاخوری ریختم که رنگش به قولی میخکی بشه.
سبزی معطر شامل ریحان، چوچاق، نعناع، پونه، برگ سیر کمتر، یه کوچولو جعفری و گشنیز که نسبتاشون خیلی کمتر از بقیه ست به اندازه دو سه قاشق کافیه.
گاو زیره یا همون زیره کوهی اگه در دسترستون بود بریزید که عالیه. این نوع زیره تو شمال هست و ما تو مرغ ترش و بادنجون کباب و کباب ترش و اینا استفاده میکنیم.
رب گوجه در صورت تمایل یک قاشق چایخوری که خوشرنگ ترش کنه.
نمک، فلفل، زردچوبه کمتر و بیشتر دارچین.
در نهایت آب میدیم روش میره رو حرارت تا ریز ریز بجوشه و حسابی آبش غلیظ بشه و روغن بندازه ممکنه دو سه ساعت زمان مببره.
مواد شکمپر تقریبا مثل بار گذاشتن فسنجون با این تفاوت که سبزی معطر داره و خب غلیظ تره.
عد مواد که آماده شد با یه قاشق میریزیم داخل شکم مرغ رو پر میکنیم مابقی مواد رو میریزیم کنار مرغ تو قابلمه با همون مقدار آب میزاریم پخت مرغ کامل بشه تقریبا یک ساعته دیگه باید ریز بجوشه تا پخت مرغ کامل بشه.
تو ده دقیقه ی آخر کمی پودر دارچین بپاشید روش و بعد سرو کنید.
تو رامسر دیدم کنار مرغ شکمپرشون دوتا گوجه سرخ شده هم گذاشته بودن. از اون موقعه یه وقتایی سرخ میکنم.
گوجه رو با نمک و فلفل میزارم کنار مرغ حسابی جا بیوفته خیلی خوشمزه میشه.
حالا من همه ی اینکارو امروز با مرغ تیکه ای کردم.
مقدار گردو سلیقه ایه من برای این دوتیکه مرغ امروز ۳۰۰ گرم گردوی آسیاب شده ریختم. نوش جونتون