مربای بالنگ خیلی طرفدار داره. من که عاشقشم یعنی اینجوری بهتون بگم تنها مربایی هست که تو خونه ما دووم نمیاره و زود تموم میشه. این دستور پخت مربای بالنگ تازه بدون آهک محشره و اصلا قابل مقایسه با نوع بازاریش نیست.
مواد لازم برای تهیه مربای بالنگ تازه بدون آهک
- بالنگ ۱ کیلو
- شکر ۱ کیلو
- آب ۵۰۰ میلی لیتر
- زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
- هل ۴ عدد
دستور پخت مربای بالنگ تازه بدون آهک
برای شروع ابتدا بالنگ رو چهار قاچ میکنیم و قسمت میانیش رو کامل خارج میکنیم و آبش رو میگیریم و میزاریم کنار تا بعد ازش استفاده کنیم.
بالنگ مثل همه مرکبات دو پوسته هست. پوست زرد بیرونی و پوست داخلی که نرم و چوب پنبه ای که هر دو قسمتش استفاده میشه.
به اندازه های مساوی خرد میکنیم و داخل ظرفی میریزیم و آب سرد بهش اضافه میکنیم و میزاریم ۲ ساعت بمونه. (هر یک ساعت آبش رو عوض میکنیم.)
در یک ظرف آب رو به جوش میاریم و بالنگ های ریز شده رو توش میریزیم و میزاریم ۵ دقیقه بجوشه بعد آبکش میکنیم.
دوباره بالنگ ها رو با آب سرد میزاریم روی حرارت و صبر میکنیم تا به جوش بیاد و ۵ دقیقه بجوشه. (این کار رو سه بار تکرار میکنیم تا تلخیش گرفته بشه)
بار آخر که آبکش کردیم میریزیم توی آب سرد و ۴ ساعت بمونه و هر یک ساعت آبش رو عوض میکنیم.
توی این فاصله شهد رو آماده میکنیم.
آب و شکر رو مخلوط میکنیم و میزاریم روی حرارت و هم میزنیم تا حل بشه. بعد میزاریم تا به جوش بیاد و به قوام برسه.
بالنگ ها رو که از آب سرد خارج میکنیم و کمی فشار میدیم تا کامل آب میان بافتیش کشیده بشه. بعد داخل شهد میریزیم و زعفران و هل ها رو بهش اضافه میکنیم و حدودا ۱ ساعت بجوشه تا به قوام برسه و شیشه ای بشه.
در آخر اون آب بالنگ رو که کنار گذاشته بودیم بهش اضافه میکنیم تا هم مانع شکرک زدنش بشه و هم خوش طعم تر بشه. ۵ دقیقه بجوشه و خاموش کنین.
میزاریم سرد بشه بعد تو شیشه میریزیم و در یخچال نگهداری میکنیم. نوش جان
نکات مهم پخت مربای بالنگ
- در شیشه خشک و تمیز میریزیم و در یخچال نگهداری می کنیم.
- زعفران رامی تونید حذفش کنید ولی برای اینکه خوشرنگ بشه من اضافه می کنم.
- به جای آب بالنگ می تونید آبلیمو بریزد.
- می تونید با پوست رویی بالنگ هم مربا درست کنید مانند پوست پرتقال.
این مربای بالنگ خیلی خوشمزست مطمئنم اگر درست کنید عاشقش میشید.