اینم از مربا پرتقال کامل تو سرخ یا همون پرتقال خونی خودمون! حالا چی لازم داریم برای این خوشگل گرد و خوش عطر و طعم پرتقالی؟

به یک کیلو نیم پرتقال تو سرخ ریز احتیاج داریم. حالا چرا تو سرخ و ریز؟ چون پرتقال های تو سرخ هسته و تخم ندارن و نیازی به جدا سازی هسته نیست.

ریز هم از این جهت که خوشگل ترن برای مربا و مرحله ی پختشون خب کمتر زمان نیاز داره و بهتره.

حدودا پرتقال های من ۲۰ تا دونه بودن اندازه نارنگی.

من وزن نکردم شاید یک کیلو نیم میشد من برای این ۲۰ تا دونه پرتقال دو کیلو شکر استفاده کردم.

طرز تهیه مربای پرتقال درسته با پوست

طرز تهیه مربای پرتقال درسته با پوست

خب ابتدا پرتقال هارو با یه اسکاچ خیلی آروم شستم. اسکاچ رو آروم روی پوست پرتقال بکشید تا کمی گاز و تلخی پوست رو بگیره زیاد فشار ندین که پوست پرتقال زخمی و کنده بشه.

حالا پرتقال هارو داخل لگن آب سرد بریزین و بره کناری.

داخل قابلمه آب بریزین بزارین رو حرارت تا بجوش بیاد. وقتی جوش اومد حالا پرتقال هارو آبکشی کنید بندازین داخل آب جوش و بزارین ده دقیقه با در باز بجوشه.

بعد ده دقیقه جوشیدن آبکشی کنید و باز بزارین داخل لگن آب سرد استراحت کنه.

باز داخل قابلمه آب بریزین و بره رو حرارت تا بجوش بیاد باز تکرار کنید این کار رو چهار مرتبه و هر مرتبه ده دقیقه تو آب جوشه و آبکشی بشه و بره تو آب سرد.

بعد چهار مرحله جوشیدن یه کوچولو از پوست پرتقال رو جدا کنید و تیست کنید اگه تلخ نبود ادامه ی کار رو انجام بدین اگه تلخ بود دوباره بجوشونین. من شیش بار این کارو انجام دادم.

بعد شیش بار جوشوندن تیست کردم تلخیش گرفته شده بود ریختم داخل لگن آب سرد یه چهار تا پنج ساعتی استراحت کردن.

استراحت پنج ساعته داخل آب و هر یک ساعت آبشو عوض کردم. حسابی با این کار تلخیش گرفته میشه.

بعد پنج ساعت استراحت پرتقال ها رو از ته یه سوراخ کوچیک کردم به اندازه سر یه نی. بخاطر این سوراخ کردم که شهد داخل پرتقال بره.

بعد داخل یه قابلمه کمی شکر ریختم نصف پرتقال رو ریختم روش باز شکر و باز بقیه پرتقال ها رو. همین جور لابه لا شکر دادم درشو گذاشتم رفت کناری سه ساعت استراحت کنه.

بعد دو لیوان اب بهش اضافه کردم و باز یک شب تا صبح گذاشتم استراحت کنه. صبح زود گذاشتم رو حرارت و وقتی جوش اومد حرارت رو کم کردم و ریز ریز جوشید تا به غلظت دلخواه رسید.

تقریبا دو ساعتی رو حرارت بود. تو نیم ساعته اخر کمی آبلیمو تازه بهش اضافه کردم و سپس شعله رو خاموش کردم.

غلظت و قوام شهد دست خودتونه بعد یک ساعت و نیم جوشیدن چک کنید. بعد خنک شدن بریزین داخل شیشه و بره تو یخچال. نوش جان

مربای پرتقال توسرخ