این کیک موکا کافی شاپی فوق‌العاده خاص و متفاوته. موکا به ترکیب قهوه و شکلات میگن. حالا به نظرتون لازم هست من چیزی از طعم بی نظیرش بگم یا دیگه معلومه این ترکیب چه میشه؟

بافت این کیک نسبت به سایر کیک ها خیلی متفاوته و چیزی بین کیک اسفنجی و  و کیک کره ای هست. امیدوارم درست کنید و ازش لذت ببرید.


مواد لازم برای تهیه کیک موکا کافی شاپی

  • سفیده تخم مرغ ۵ هم دمای اتاق
  • زرده تخم مرغ ۵ هم دمای اتاق
  • شکر نیم پیمانه
  •  آب یا شیر یک و نیم قاشق غذاخوری
  • بیکینگ پودر نصف قاشق غذاخوری
  • نمک نوک قاشق غذاخوری
  •  آرد نیم پیمانه بعلاوه یک قاشق غذاخوری (۷۰ گرم)
  • نشاسته ذرت ۲ قاشق غذاخوری (۱۵ گرم)
  • پودر شیرخشک یک و نیم قاشق غذاخوری (۱۰ گرم)
  • پودر کاکائو  ۱ قاشق چایخوری (یا کمتر)
  • نسکافه ۱ تا ۲ قاشق چایخوری
  • کره آب شده ۱۰۰ گرم هم دمای اتاق
  • رنگ موکا خوراکی (به دلخواه)
  • اسانس موکا (اگه داشتید)

مواد لازم برای تهیه باترکریم (سس موکا)

  • کره ۳۰۰ گرم
  • پودر قند ۱۰۰ گرم
  • نسکافه نصف قاشق چای‌خوری یا بیشتر
  • پودر کاکائو نصف قاشق چای‌خوری یا بیشتر
  • شیر ۱ تا ۲ قاشق چای‌خوری
  • اسانس و رنگ موکا (اگه داشتید)
  • وانیل نصف قاشق چای‌خوری
  • آجیل دلخواه بوداده و خرد شده برای تزیین (اگه داشتید)

آموزش طرز تهیه کیک موکا شکلاتی با سس موکا

طرز تهیه کیک موکا با سس باترکریم موکا به روش کافی شاپی خوشمزه و ساده

برای شروع یک قالب تارت کیک ۲۴ سانتیمتری با ارتفاع زیاد را چرب کنید و آردپاشی کنید و آرد اضافی را بریزید و بگذارید یخچال. فر را در دمای ۱۷۰ درجه بگذارید.

سپس آرد، بیکینگ پودر، نمک و پودر کاکائو را مخلوط کرده و سه بار الک کنید.

سفیده های تخم مرغ و نصف مقدار شکر را با همزن برقی تمیز هم بزنین تا فرم بگیره ولی سفت نشه، همینکه از کاسه نریزد کافیست، نشاسته ذرت را روی آن الک کنید و با لیسک زیرورو کنید تا ترکیب شود.

در طرف دیگه، زرده ها، وانیل و بقیه شکر را با همزن برقی هم بزنید تا سفید و کشدار شود بعد کره آب شده، ترکیب آب، نسکافه و پودر کاکائو را بهمراه پودر شیرخشک، رنگ و اسانس(اگر پیدا کردید) اضافه و مخلوط کنید بعد ترکیب مواد خشک را اضافه و مخلوط کنید.

در آخر سفیده فرم گرفته را اضافه کنید و به آرامی با لیسک یا همزن دستی مخلوط کنید و داخل قالب بریزید و حدود ۳۰ بپزید تا خلال چوبی از داخل کیک تمیز خارج شود. متاسفانه مدت زمان دقیق نمیشود گفت.

وقتی در فر را باز کنید و چک کنید که روی آن سرخ شده باشد و وسط کیک تکان نخورد. اما قبل از آن در فر را اصلا باز نکنید. در آخر کیک باید طوری باشه که اگر به وسط کیک دست زدید، به حالت اول بگردد.

برای باترکریم، کره، وانیل و پودر قند را با همزن برقی هم بزنید تا سبک و پفی شود بعد بقیه مواد را اضافه و مخلوط کنید. اگر سفت بود، شیر بیشتری اضافه کنید و اگر شل بود، پودر قند بیشتری اضافه و مخلوط کنید.

اگر از خامه قنادی استفاده کنید، راحت خامه را فرم دهید و بقیه مواد را اضافه و مخلوط کنید و نیازی به پودر قند هم نیست.

نکات مهم و فوت و فن های تهیه طرز تهیه کیک موکا شکلاتی با سس موکا

  • ‎کیک را داخل قالب ۲۴ در ۲۸ سانتیمتری بپزید.
  • میتوانید برای تزیین، از پرالین استفاده کنید که هنوز بشکل مایع نشده و پودریه.

طرز تهیه کیک موکا با گاناش

مواد لازم

  • تخم مرغ ۳ عدد
  • شکر یک پیمانه
  • وانیل کمی
  • روغن مایع یک دوم پیمانه
  • شیر یک دوم پیمانه
  • پودر نسکافه یک قاشق غذاخوری
  • آب جوش یک قاشق غذاخوری
  • آرد دو پیمانه
  • پودر کاکائو یک دوم پیمانه
  • بکینیگ پودر یک قاشق چای خوری سرپر

طرز تهیه

ابتدا پودر نسکافه (قهوه فوری) رو با اون مقدار آب جوشی که گفتم تو دستور مخلوط خوب هم بزنید تا حل بشه و بعد بزارید کناری.

میتونید مثل من بجای آب جوش، شیر دستور رو کمی گرم کنید و نسکافه رو داخلش حل کنید ولی باید بذارید حسابی شیر خنک بشه و از حرارت بیوفته بعد به مواد اضافه کنید.)

حالا تخم مرغ و شکر و کمی وانیل رو پنج تا هفت دقیقه هم بزنید تا کشدار و سفید رنگ بشن. بعد روغن مایع و شیر رو اضافه کنید و در حد مخلوط شدن بزنید و مرحله ی بعدی پودر قهوه حل شده رو اضافه کنید و باز کمی هم بزنید.

در آخر آرد و پودر کاکائو و بکینگ پودر رو سه مرتبه الک و به مایه کیک اضافه کنید و با لیسک هم بزنید. یه مایه کیک شکلاتی بسیار لطیف خواهید داشت.

قالب مورد نظر رو با کره چرب و آرد پاشی کردم مایه کیک رو ریختم داخلش و رفت تو فر. دمای فر ۱۸۰ درجه، زمان ۴۵ تا ۵۰ دقیقه باز هم خودتون چک کنید.

حالا میریم سراغ گاناش خوشمزه‌ش، ۱۰۰ گرم خامه صبحانه رو بریزید داخل یه کاسه و بزارید رو بخار کتری تا گرم بشه وقتی خامه صبحانه گرم شد حالا یک قاشق چای خوری پودر نسکافه بهش اضافه کرده و هم بزنید.

بعد در اخر ۱۰۰ گرم شکلات خرد شده مرغوب رو اضافه کرده و هم بزنید تا با هم مخلوط و شکلاتها آب بشن.

اگه دیدید شکلات خوب حل نشده میتونید یه چند ثانیه ای کاسه مخلوط خامه و شکلات رو بزارید رو حرارت کتری هم بزنید تا کاملا حل بشه.

بعد کمی خنک شدن بدید رو کیک و با شکلات رنده شده یا پودر پسته و انواع میوه تزیین کنید.

نوش جان


طرز تهیه کیک موکا کافی شاپی بدون فر

بدون نیاز به فر یه کیک موکای کافیشاپی خوشمزه درست کن. طعم این کیک بی نظیره حتما امتحانش کن.


‌مواد لازم (این میزان برای قالب ۲۳-۲۵ سانت مناسبه)

  • تخم مرغ ۳ عدد
  • شکر ۱ لیوان
  • وانیل نوک ق چ
  • شیر دو سوم لیوان
  • پودر قهوه فوری ۲ بسته + یک چهارم لیوان آب جوش
  • روغن مایع نصف لیوان
  • آرد سفید یک و دو سوم پیمانه
  • بیکینگ پودر ۲ ق م
  • پودر کاکائو ۲ ق غ

برای کرم قهوه

  • شیر ۱ لیوان
  • شکر ۴ ق غ
  • پودر قهوه فوری ۱ بسته
  • نشاسته ذرت ۲ ق غ سر صاف

طرز تهیه:

آرد، بیکینگ پودر و پودر کاکائو رو ۳ بار الک کرده و کنار بذارین.

قوه فوری رو داخل آب جوش حل کرده و کنار بذارین تا خنک شه. کف قابلمه یا قالب کاغذ روغنی بندازین، روی کاغذ و دیواره ها رو چرب کنین. یه شعله پخش کن رو از یک ربع قبل بذارین روی حرارت ملایم گرم شه یا فر رو گرم کنین.

وانیل، شکر و تخم مرغ رو ۷-۸ دقیقه با همزن بزنین تا کرم رنگ و کشدار شه، حین کار دور ظرف رو هر از گاهی دورگیری کنین که بوی تخم مرغ تو کیک نمونه.

بعد شیر، روغن و قهوه خنک شده رو اضافه کرده و در حد مخلوط شدن هم بزنین. مخلوط آرد رو طی ۲-۳ مرحله به مواد اضافه کرده و با همزن دستی یا لیسک در یک جهت هم بزنین.

بریزین داخل قابلمه و با دمکنی بذارین روی شعله پخش کن روی حرارت ملایم حدود ۵۰ دقیقه بپزه، با سیخ چوبی تست کنین اگه بهش نچسبید یعنی پخته.

درب قابلمه رو بعد از پخت کامل برندارین چون پف کیک میخوابه، بذارین با درب نیمه باز چند دقیقه بمونه از داغی بیفته بعد بردارین، دوباره بذارین چند دقیقه کیک تو قابلمه باشه و بعد از قالب خارج کنین بذارین رو توری خنک شه.

داخل فر از قبل گرم شده هم میتونین بذارین با دمای ۱۸۰ درجه حدود ۴۵ دقیقه. مواد کرم قهوه رو ترکیب کرده و روی حرارت ملایم هم بزنین تا غلیظ شه، از داغی که افتاد بریزین روی کیکِ خنک شده.

این کیک رو بدون کرم هم میتونین درست کنین و طعمش عالیه.

نوش جان‌