میرزا قاسمی یکی از غذاهای معروف و اصیل گیلانیه و در همه شهرها طرفدارهای زیادی داره. دستور پخت اصلی میرزا قاسمی با بادمجان کبابی هست، اما دستور پختی که در ادامه اومده با میرزا قاسمی اصلی متفاوته و از ترکیب کدو سبز و بادمجان درست شده، اما همچنان خوشمزه و کمی آسونتره.
من این میرزاقاسمی رو با ترکیب کدو و بادمجون درست کردم، یه میرزا قاسمی متفاوت. بادمجون رو هم کبابی نکردم و با مقدار خیلی کمی روغن سرخ کردم. در ادامه با دستور پخت میرزا قاسمی با کدو و بادمجان سرخ شده کم روغن مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه میرزا قاسمی با کدو و بادمجان برای 4 تا 5 نفر
- بادمجون 5 عدد
- کدو سبز 3 عدد
- گوجه متوسط 6 عدد
- تخم مرغ 4 عدد
- پیاز بزرگ یک عدد
- سیر ده حبه
- نمک به مقدار لازم
- فلفل به مقدار لازم
- زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه میرزا قاسمی کم روغن با کدو و بادمجان سرخ شده
مرحله اول، سرخ کردن بادمجان و کدو
برای شروع ابتدا بادمجان و کدو رو پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید. داخل یک تابه نچسب مقداری روغن بریزید و و قتی که داغ شد، بادمجان و کدوی خرد شده رو اضافه کنید. کمی نمک بپاشید و روی حرارت زیاد کمی تفت بدید و مرتب هم بزنید تا تکه های کدو و بادمجان کمی سرخ بشه.
سپس حرارت رو کم کنید و حدود نصف فنجان آب جوش اضافه کنید و درب تابه رو بذارید و روی حرارت کم حدود 15 تا 20 دقیقه زمان بدید تا کدو و بادمجون بپزه.
مرحله دوم، سرخ کردن پیاز
در این مرحله پیاز رو پوست بگیرید و به صورت خلالی باریک و نگینی ریز خرد کنید. داخل تابه مقداری روغن بریزید و پیاز رو اضافه کنید و کمی تفت بدید تا کمی طلایی بشه. سپس سیر رو که ریز خرد کردید یا رنده کردید به پیاز اضافه کنید و هم بزنید.
سپس نمک، فلفل و زردچوبه رو اضافه کنید و روی خرارت ملایم کمی تفت بدید تا عطر ادویه بلند بشه.
مرحله چهارم، مخلوط کردن مواد
گوجهفرنگیها رو پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید یا رنده کنید. (اگه گوجهفنگی رو رنده کردید، آبش رو بگیرید.)
کدو و بادمجون رو به پیاز داغ اضافه کنید و مواد رو هم بزنید و روی حرارت ملایم کمی تفت بدید. سپس گوجهفرنگی خرد شده رو هم اضافه کنید و روی حرارت ملایم حدود 10 تا 15 دقیقه مواد رو تفت بدید.
سپس با استفاده از گوشتکوب مواد رو خوب بکوبید تا له و یکدست بشه. مواد رو دوباره روی حرارت بذارید و روی حرارت ملایم حدود 20 تا 30 دقیقه زمان بدید تا طعم مواد به خورد هم بره و آب گوجهفرنگی کاملا تبخیر بشه.
مرحله پنجم، اضافه کردن تخم مرغ
برای اضافه کردن تخممرغ به میرزا قاسمی روشهای مختلفی وجود داره. یکیش اینه که تخممرغ رو روی میرزا قاسمی بشکونید و سپس بدون اینکه تخممرغ رو هم بزنید درب ظرف رو بذارید و زمان بدید تا تخم مرغ ببنده و سپس سرو کنید.
روش دیگه اینه که بعد از اضافه کردن تخممرغ رو هم بزنید و با مواد مخلوط کنید و زمان بدید تا تخم مرغ سفت بشه.
یه روش دیگه اینه که تخممرغ رو به صورت جداکانه نیمرو کنید و در زمان سرو روی میرزا قاسمی بذارید.
روش دیگه هم اینه که تخممرغ رو جداگانه نیمرو کنید و بعد از اینکه سفت شد، با میرزا قاسمی مخلوط کنید و هم بزنید تا مخلوط بشه و بعد میرزا قاسمی رو سرو کنید یا اینکه میتونید میرزا قاسمی رو به کنار ظرف بزنید و وسط ظرف رو خالی کنید و تخممرغها رو وسط ظرف بشکنید و وقتی که سفت شد، با میرزا قاسمی مخلوط و بعد سرو کنید.
بهتره قبل از اینکه تخممرغ رو بشکنید، ابتدا داخل یک کاسه کوچک بشکنید و وقتی که از سالم بودنش مطمون شدید به غذا اضافه کنید.