میکادو شکلاتی، شیرینی ویفری که به اسم میکادو تو ایران معروف شده، اصالتا مال لهستان و اروپای شرقیه. این شیرینیهای ویفری با بیسکوییت ویفر آماده که از لوازم قنادیفروشیها قابل تهیه است به طور اصیل بدون رویه و همینجور صاف و ساده تهیه میشن. اما اگه دوست دارین برای عید بزک دوزکشون کنین یک لایه شکلات ذوب شده میتونه شیکترش کنه!
خوبی این شیرینی اینه که به درد کسایی که فر ندارن میخوره و تهیهاش آسونه. به جای فندق میتوانید انواع مغز رو به دلخواه جایگزین کنین و بهتره مغزهای خام رو قبل از استفاده در تابه بدون روغن برشته کنید تا طعم و عطر بهتری بگیرن.
این روش لهستانی تهیه این شیرینیه و طعمش با اون بدمزههای روغنی تو قنادی متفاوته!
مواد لازم برای تهیه شیرینی میکادو شکلاتی بدون آرد نخودچی
- ورقه بزرگ ویفر (نان میکادو) به مقدار لازم
- تخم مرغ ۴ عدد
- شکر ۱۵۰ گرم
- وانیل ۱/۴ قاشق چایخوری
- شکلات خرد شده ۱۰۰ گرم
- کره یا مارگارین ۱۰۰ گرم
- فندق یا گردوی ریز خرد شده ۱۰۰ گرم
برای تزئین (به دلخواه)
- شکلات خرد شده ۱۰۰ گرم
- روغن مایع ۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه شیرینی میکادو بدون آرد نخودچی
در ظرفی مقاوم به حرارت تخم مرغ و شکر و وانیل را با همزن دستی بزنید تا مخلوط یکدست شود سپس ظرف را روی بخار کتری یا قابلمهای حاوی آب در حال جوش قرار دهید و به همزدن ادامه دهید تا تخممرغ غلیظ شود.
هم زدن در این مرحله روی حرارت کم حدود ده دقیقه ادامه خواهد داشت و در طی این مدت نباید از همزدن مواد غافل شوید در غیر این صورت تخم مرغ شیرین اسکرمبلد خواهید داشت!
شکلات و کره را اضافه کنید و حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه دیگر به هم زدن ادامه دهید و وقتی مواد یکدست شد از روی حرارت بردارید و فندق یا گردو را به آن اضافه کنید. قبل از پوشاندن ویفرها با این مخلوط، اجازه دهید مواد کمی خنک شوند.
یک لایه بیسکوییت ویفر کف سینی قرار دهید و یک لایه نازک از مواد شکلاتی روی آن پخش کنید و لایه ویفر دیگری را روی آن قرار دهید سپس با انگشتان ویفرها را کمی فشار دهید تا به خوبی بهم بچسبند و سپس همین کار را با لایه دیگر تکرار کنید. به همین ترتیب ادامه دهید تا آخرین لایه که با ویفر پوشیده شود.
حدود چهار تا پنج لایه ویفر برای این مقدار مواد کافی است.
برای تزئین رویه به دلخواه شکلات خرد شده و روغن مایع را درون ظرفی نسوز بریزید و روی بخار آب ذوب کنید و با لایهای نازک از شکلات روی آخرین لایه ویفر را بپوشانید.
میکادو را حدود یک ساعت در یخچال قرار دهید تا ببندد، سپس با چاقوی ارهای به اندازه دلخواه برش بزنید و سرو کنید.