کیک مدوویک یک کیک روسی متفاوت و خوشمزه! یه روز کامل برای آماده کردن این دستور پخت کیک مدوودیک وقت گذاشتم!
مدوویک از شیرینیهای سنتی روسیه ست که در کشورهای شوروی سابق هم رواج داره و مثل فرهنگها به کشورهای همسایه این کشورها و مناطق مرزی هم گسترش پیدا کرده.
تو شهر آستارا هم چون هم مرز هست این شیرینی از قدیم خیلی پرطرفدار بوده و هست در کشور آذربایجان بهش باللی تُرت میگن که معنیش کیک عسلی میشه و تو شهر آستارا هم به همین اسم مشهوره.
برای این کیک کرمهای متفاوتی درست میشه که من با این دستور درست میکنم. اگه نکات رو کامل رعایت کنید در نهایت یه کیک لطیف و خوشمزه خواهید داشت.
مواد لازم برای تهیه کیک مدوودیک
مواد لازم برای خمیر
- کره ۱۰۰ گرم
- عسل ۳ ق سوپ خوری
- جوش شیرین ۱ قاشق چای خوری
- تخم مرغ ۳ عدد
- شکر ۱ لیوان
- خامه یا ماست ۳ قاشق غذاخوری سرپر
- آرد قنادی ۴ لیوان
طرز تهیه کیک مدوودیک روسی با پیمانه لیوان
کره و عسل رو روی حرارت ملایم قرار بدین تا ذوب بشه با همزن دستی مخلوط کنید جوش شیرین رو اضافه کرده مخلوط کنید تا مایه کف آلود و کاراملی رنگ بشه.
تخم مرغ و شکر رو داخل ظرفی با همزن دستی بزنید تا کف آلود بشه در حین هم زدن مواد عسلی رو اضافه و مخلوط کنید خامه یا ماست رو اضافه مخلوط کنید آرد رو اضافه مخلوط کنید تا خمیر جمع بشه.
خمیر چسبنده ای به دست میاد روی سطح کار کاملا آرد پاشی کنید خمیر رو روی سطح کمی جمع کنید به ۱۲ تکه تقسیم و چانه کنید روشو پوشانده ۲۰ دقیقه استراحت بدین.
در این فاصله کرم رو آماده کنید.
مواد لازم برای کرم کیک مدوودیک
- شکر یک و نیم لیوان
- نشاسته ذرت ۴ قاشق غذاخوری سرپر
- تخم مرغ ۲ عدد
- شیر ۴ لیوان
- کره ۱۰۰ گرم
- وانیل ۱/۴ قاشق چای خوری
طرز تهیه کرم کیک مدوودیک
شکر و نشاسته رو مخلوط کرده تخم مرغ رو اضافه و با همزن دستی کمی مخلوط کنید تا کرمی رنگ بشه و شیر رو لیوان لیوان در حین هم زدن اضافه کنید.
بعد روی حرارت متوسط بذارید و مدام هم بزنید تا وقتیکه کرم غلیظ بشه و به جوش بیاد کمی بذارید بجوشه همچنان هم بزنید بعد حرارت رو خاموش و وانیل و کره رو اضافه کرده مخلوط کنید تا کره کاملا جذب بشه و کرم یکدست بشه داخل ظرفی بریزید و بذارید خنک بشه.
فر رو با دمای ۱۸۰ درجه روشن کنید با فن.
چانه ها رو روی سطح آردپاشی با وردنه به ضخامت ۲ میل پهن کرده مرتب زیر و روی خمیر رو کمی آرد بپاشید تا نچسبه داخل سینی کاغذدار منتقل کنید.
اگه برداشتن خمیر براتون سخته خمیر رو روی کاغذ پهن کنید و با کاغذ داخل سینی قرار بدین با وسیله گردی دور خمیر رو قالب بزنید اضافه ها رو برندارید
من به اندازه ۲۳ سانت برش میزنم.
روی سطح خمیر رو کاملا با چنگال سوراخ کنید.
داخل فر قرار بدین تا کمی طلایی بشه حداکثر ۵ دقیقه بیشتر بمونه زیادی خشک میشه. خارج کنید بیسکوییت رو داخل دستمال بذارین کناره ها رو جدا کنید در جریان هوا بذارین. همه چانه ها رو به همین صورت آماده کنید و بیسکوییتهای آماده رو روی هم لای دستمال بذارید.
در آخر کناره های اضافه رو کمی داخل فر بذارین تا خشکتر و طلاییتر بشن خارج کنید با خردکن پودر کنید.
در نهایت وقتی بیسکوییت ها و کرم خنک شدن روی هم و لایه به لایه بیسکوییت و کرم بذارین و با قاشق پخش کنید لایه بعدی رو بذارید آروم کمی فشار بدین روی هر لایه ۴ قاشق کرم بذارید روی کیک و کناره ها رو هم کرم بزنید و با پودر بیسکوییت بپوشونید.
کیک رو با در بسته یک شب در دمای محیط بذارین تا مزه ها خوب جذب بشن بعد برش بزنید و سرو کنید.
نوش جان