مرجو خورش یه خورش خیلی خوشمزه ایرانی و خوش عطر از یک منطقه ییلاقی و خوش آب و هوای ایتان البرز هست. یک خورش خوش طعم که ماده اصلی اون “مَرجو” یا در گویش اصیل تر “مرجومک” هست. مرجو خورش یا خورش عدس

مواد لازم برای تهیه خورش عدس طالقان

  • گوشت خورشتی 200 گرم
  • عدس یک پیمانه
  • ده عدد آلو بخارای ملس
  • دو عدد پیاز
  • یک عدد سیب زمینی
  • زعفران دم کرده به مقدار لازم
  • رب گوجه فرنگی یک و نیم قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه مرجو خورش طالقان

طرز تهیه خورش عدس طالقان (مرجو خورش طالقان)

به اندازه یک پیمانه دانه های مرجو را در کاسه لعابی خیس می کنیم و زمان می دیم تا اندکی خیس بخورند.

سپس به تعداد ده عدد آلو بخارای ملس به رنگ طلا را هم در پیاله پر آب می خوابانم تا برای مدتی خیس بخورند.

در ادامه پوست دو عدد پیاز را جدا میکنم و آنها را به نگین های ریز تبدیل میکنم.

یک عدد سیب زمینی را برداشته و پوست نازک آن را هم جدا میکنم و به اندازه حبه های قند خرد می کنیم و سپس با آب سرد شسته و روی پارچه نخی ریخته و خشک می کنیم.

زعفران را دم میکنم و کنار می گذاریم.

می رسیم به مرحله سرخ کردن پیاز. پیازها در روغن داغ درون قابلمه میریزم. سبک و شفاف که شدند، زردچوبه را اضافه می‌کنیم.

سپس تکه های مکعبی گوشت را به پیازها اضافه کرده و با کمی فلفل سیاه با پیازها کمی تفت می دهیم تا پیاز در روغن تغییر رنگ دهد و بعد از کمی تفت خوردن یک و نیم قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی به مواد اضافه می کنیم.

اینجاست که دیگر وقت خودنمایی دانه های خیس خورده مرجو هست که به مواد اضافه شوند.

چند پیمانه آب جوش به مواد اضافه میکنم و در قابلمه رو میبندم و اجازه میدم تا یکی دو ساعت گوشت و مرجو پخته شوند.

سپس سیب زمینی های حبه قندی رو یه در روغن داغ سرخ کرده و بعد به مواد داخل قابلمه اضافه می کنیم.

اینجاست که دیگه با ورود زعفران و کمی آبغوره و با الوهای طلایی خیس خورده  خورش مرجو آماده میشه.

در آخر نمک غذا رو میچشم اندازه میکنم و وای چه طعمی و دیگه فقط باید بذارم خورش جا بیفته و تمام. نوش جان