لوز بادام یه شیرینی بادامی خوشمزه و آسونه که بدون فر و همزن میتونید درست کنید. این شیرینی رو بدون پسته هم میشه درست کرد و میتونید به قسمتی از خمیر بادامی رنگ سبز اضافه کنید.
مواد لازم برای تهیه شیرینی لوز بادام و پسته بدون فر
مواد لازم برای خمیر بادامی
- پودر بادام یک و نیم پیمانه
- پودر قند دو سوم پیمانه
- شکلات سفید یک دوم پیمانه
- شیر عسلی به مقدار لازم
- زعفران دم کرده غلیظ به مقدار لازم
مواد لازم برای خمیر پسته ای
- پودر پسته نصف و یک چهارم پیمانه
- پودر قند یک سوم پیمانه
- شکلات سفید یک چهارم پیمانه
- شیر عسلی به مقدار لازم
طرز تهیه شیرینی لوز بادام خانگی بدون فر
برای اینکه شیرینی خوش طعم تر باشه و کیفیت بالاتری داشته باشه بهتره از پودر بادام و پودر پسته خانگی استفاده بشه تا از تازگی و خالص بودنش اطمینان داشته باشیم.
پودر بادام و پودر قند الک شده رو مخلوط کنید. شکلات سفید رو به روش بن ماری آب کنید و بعد به مخلوط پودر بادام اضافه کنید و با قاشق کاملا مخلوط کنید.
شیر عسلی رو کم کم و قاشق قاشق به مواد اضافه کنید در ابتدا مواد رو با قاشق هم بزنید و مخلوط کنید تا جایی که مواد سفت تر بشن و هم زدن با قاشق سخت تر بشه بعد از دست برای مخلوط کردن استفاده کنید شیر عسلی رو تا جایی اضافه کنید که خمیر نرم و نچسبی حاصل بشه.
خمیر بادام بدست آمده رو دو قسمت کنید و به یک قسمت کمی زعفران غلیظ دم کرده اضافه کنید و با دست مخلوط کنید تا کاملا یکدست و یک رنگ بشه.
برای پودر پسته هم دقیقا همین مراحل رو انجام بدین.
در هر سه خمیر اگه حس کردین خمیر سفت شده و نرمی لازم رو نداره باید کمی بهش شیر عسلی اضافه کنید و اگه مقدار شیر عسلی زیاد شده بود و خمیر چسبنده بود بسته به نوع خمیر بهش کمی پودر بادام یا پودر پسته اضافه کنید.
سعی کنید خمیر ها رو بیش از حد لازم ورز ندین به دلیل وجود مغزیجات داخل خمیر ممکنه خمیر با ورز زیاد به روغن بیفته.
هر کدام از خمیر ها رو داخل نایلون جداگانه قرار بدین و در یخچال به مدت نیم ساعت استراحت بدین.
از هر مولد دلخواهی میتونید برای این شیرینی استفاده کنید مولد هایی با شکل گل هم برای این شیرینی بسیار مناسبن من در اینجا از مولد انگور استفاده کردم که شکل فانتزی تری به شیرینی داده.
به جای مولد میتونید از انواع قالب های سیلیکونی مخصوص شکلات هم برای این شیرینی استفاده کنید که تنوع بسیار زیادی دارن.
برای مولد انگور من ابتدا قسمت برگ انگور رو با خمیر پسته ای پر کردم و بعد قسمت خالی مونده رو با خمیر بادامی سفید پر کردم.
خمیر ها رو حتما فشرده و صاف کنید.
در آخر یه نایلون روی خمیر قرار بدین و چند بار وردنه بکشید تا کاملا صاف بشه و بعد مولد رو پنج الی ده دقیقه داخل فریزر بذارین تا شیرینی کمی سفت بشه بعد از قالب به راحتی خارج کنید.
همین کار رو برای خمیر زعفرانی هم تکرار کنید.
شیرینی ها رو حتما در ظرف در بسته نگه داری کنید و سعی کنید ترجیحا در مکان خنک یا داخل یخچال باشن.
نکات مهم
- برای اینکه شیرینی کیفیت بیشتری داشته باشد از شکلات کارات یا سوربون استفاده کنید.
- از شیر عسلی خانگی هم برای این شیرینی میتونید استفاده کنید که قبلا آموزش داده شده.
- در صورت دلخواه می توانید خمیر پسته رو حذف کنید و به بخشی از خمیر بادامی رنگ سبز اضافه کنید.
- از بادام خام یا بادام تست شده میتوان برای پودر بادام این شیرینی استفاده کرد فقط بادام ها باید بدون نمک باشن.
- پودر پسته رو هم میتونید به روش پودر بادام درست کنید با این تفاوت که زمان خیس کردن در آب جوش رو به یک الی دو دقیقه کاهش بدید تا رنگ پسته ها نپره.