خیلی وقت بود دنبال یه دستور پخت تارت لیمویی فرانسوی میگشتم، ولی هیچ کدوم به دلم نمی نشست تا اینکه این دستور رو که مال یه شف فرانسوی هست رو پیدا کردم و گفتم خودشه این همون دستوریه که میخواستم! طعم تارت یه طرف طعم فیلینگ ملس لیمویی یه طرف!
مخصوصا اگه جزو طرفداران طعم لیموترش باشید، طعم این دسر رو هم دوست خواهید داشت. پیشنهاد می کنم حتما درست کنید و از طعم بی نظیرش لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه تارت لیمویی فرانسوی
- آرد ۲۵۰ گرم
- پودر قند ۷۰ گرم
- کره ۱۳۰ گرم
- نمک نوک قاشق چای خوری
- زرده ی تخم مرغ ۱ عدد
- آب سرد یخچالی 3 تا 4 قاشق سوپ خوری
- لیمو ترش زرد ۳ عدد (۲ تا برای دسر، ۱ برای تزئین)
- زرده ی تخم مرغ ۳ عدد
- آب لیمو ترش و آب ساده مجموعا ۳۰۰ میلی لیتر
- پودر نشاسته ۱۵ گرم
- شکر ۱۸۰ الی ۲۰۰ گرم
- وانیل ۱ چهارم قاشق مرباخوری
- پوست ۲ عدد لیموترش ریز رنده شده
دستور تهیه تارت لیمویی فرانسوی با لیمو ترش تازه
برای درست کردن خمیر، آرد و پودر قند و نمک و کره ی سرد خرد شده را داخل غذاساز ریخته مخلوط میکنیم تا خمیری پودر مانند به دست بیاید.
اگر غذاساز نداشتید مواد را با چنگال مخلوط کنید. سپس مواد را به کاسه ای منتقل کرده زرده را ریخته و مخلوط میکنیم سپس آب سرد یخچالی را تدریجا می افزاییم و با نوک انگشتانمان مخلوط میکنیم تا جایی که خمیر کاملا جمع شده یکدست شود.
خمیر را در کیسه فریزر گذاشته سطحش را صاف کرده و به مدت ۱ ساعت در یخچال استراحت میدهیم.
خمیر را بیرون آورده روی سطح کار را آردپاشی کرده خمیر را با وردنه باز کرده به شکل قالب درمیاوریم.
خمیر را داخل قالب می گذاریم و کف و دیواره های قالب را به قطر ۴-۳ میلی متر با خمیر میپوشانیم.
خمیر کف قالب را با چنگال سوراخ میکنیم رویش کاغذ روغنی انداخته و با مواد سنگینی مثل نخود لوبیا داخلش را پر میکنیم. (این کار برای آن است که خمیر موقع پخت، پف نکند.)
خمیر را در فر ۱۳۰ درجه به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه قرار میدهیم تا به خوبی بپزد و طلایی شود.
قالب را از فر در آورده دیواره ی قالب تارت را جدا کرده و میگذاریم تارت کاملا سرد شود.
برای مواد میانی، زرده ها، شکر، آب لیموترش و آب ساده و نشاسته و وانیل را داخل قابلمه با همزن مخلوط کرده روی حرارت قرار میدهیم و مرتب هم میزنیم تا پخته و غلیظ شود.
از روی حرارت برداشته و پوست لیموترش را افزوده هم میزنیم و پس از آنکه حرارت اولیه اش رفت، داخل تارت سرد شده ریخته و پس از سرد شدن در یخچال به مدت ۳ ساعت استراحت می دهیم. پس از آن به نحو دلخواه تزئین میکنیم. نوش جان