مواد لازم برای تهیه خمیر لاهماجون

  • آب ولرم نصف پیمانه
  • شیر ولرم نصف پیمانه
  • خمیر مایه 1 قاشق چای‌خوری
  • نمک 1 قاشق چای‌خوری
  • شکر 1 قاشق چای‌خوری
  • آرد حدود 500 تا 800 گرم

اگه نخواستید خمیر رو درست  کنید با نون لواش هم میتونین درست کنین. نون لواش رو گرد برش بدید و بعد رویه بزنید.

مواد لازم برای تهیه لاهماجون

  • گوشت چرخ کرده 300 گرم
  • فلفل سبز و قرمز 3  عدد
  • رب فلفل تند یا سس فلفل 1 قاشق غذاخوری
  • پیاز 2 عدد
  • جعفری نصف دسته
  • رب (نصف رب گوجه، نصف رب فلفل) 1 قاشق غذاخوری
  • گوجه فرنگی متوسط 2 عدد
  • روغن مایع یک چهارم پیمانه
  • سیر 3 حبه
  • نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز به مقدار لازم

با این مقدار مواد اولیه حدود 10 ٰلاهماجون می‌تونیم درست کنیم.

طرز تهیه خمیر لاهماجون

آب ولرم رو در ظرفی بریزید و خمیر مایه و شکر رو اضافه کنید و پنج دقیقه صبر کنید تا استراحت کنه. اگه خمیر مایه خشک فوری استفاده کنید نیاز به استراحت نداره.

در ادامه شیر و آرد رو کم کم و کنترل شده طی 3 مرحله اضافه کنید و نمک رو هم اضافه کنید. خمیر باید خیلی کم به دست بچسبه.

خمیر رو باید خوب ورز بدید، برای داشتن یک خمیر خوب این یک خوب ورز دادن ضروریه.

بعد از ورز دادن، رویی خمیر رو بپوشونید و حدود یک ساعت زمان بدید تا خمیر عمل بیاید.

در این فاصله مواد داخل لاه معجون رو آماده کنید.

طرز تهیه لاهماجون ترکیه ای

به غیر از گوشت بقیه مواد را با غذا ساز خرد کنید. اگه غذا ساز در دسترس نیست، با دست خیلی ریز خرد کنید ولی گوجه رو حتما رنده کنید.

بعد از خرد کردن مواد گوشت چرخ کرده رو هم اضافه کنید و خوب مخلوط کنید و در ظرف رو ببندید و داخل یخچال بذارید تا استراحت کنه.

روی میز کار مقداری آرد بپاشید. تکه هایی از خمیر که عمل اومده رو جدا کنید و چونه هایی به اندازه نارنگی بگیرید و روشنو بپوشونید تا پوسته پوسته نشن. چون در اثر خشک شدن ترک بر میدارن.

یکی از چونه ها رو بردارید و به اندازه تابه که قراره توش بپزید باز کنید. موقع باز کردن می تونید کمی آرد بپاشید تا خمیر به دستتان نچسبه.

بهتره در ماهیتابه بزرگ بپزید در غیر این صورت باید چانه ها کوچک تر باشن.

از مواد گوشتی که درست کرده اید روی خمیر بمالید و بعد داخل ماهیتابه بذارید و در ماهیتابه را بگذارید. بخاری که روی در ماهیتابه جمع می شود را پاک کنید تا روی لاه معجون نریزه.

چهار تا پنج دقیقه روی حرارت کم بپزید و در آخر کمی حرارت را بیشتر کنید تا زیرش هم سرخ بشه .لاه معجونهای پخته شده را در یک ظرف روی هم بچینید.حتما حتما رویشان را بپوشانید تا نرم بمونن.

تموم چونه ها را به همین ترتیب بپزید و روی هم بذارید و رویشان را بپوشونید.

برای درست لاهماجون داخل فر خمیر رو باوردنه باز می‌کنیم، کناره های خمیر رو  میزنیم تا گرد بشه. سپس از مواد روی خمیر ریخته و خوب همه جاشو آغشته می‌کنیم. کف سینی فر رو کاغذ روغنی انداخته و لاه ماجون ها رو روش چیده و در فر با دمای 180 درجه سانتی‌گراد به مدت 15 دقیقه می‌پزیم.