بلغور گندم یکی از بهترین و مفیدترین غلات هست، از این ماده غذایی پرخاصیت در برنامه غذاییتون حتما استفاده کنید تا از خواص زیادش بهره‌مند بشید. کتلت بلغور ترکیه ای یه غذای گیاهی خوشمزه و آسونه که با بلغور گندم درست میشه.

در ادامه با دستور پخت کتلت بلغور ترکیه مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.


مواد لازم برای تهیه کتلت بلغور ترکیه

  • بلغور گندم ریز 1 لیوان
  • سیب‌زمینی متوسط 2 عدد
  • پیاز متوسط 1 عدد
  • سیر 4 حبه
  • تخم‌مرغ 1 عدد
  • آرد نان یا آرد سوخاری 4 قاشق غذاخوری
  • رب گوجه‌فرنگی 1 قاشق غذاخوری (به دلخواه)
  • نمک 1 قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه نصف چای‌خوری
  • فلفل قرمز نصف چای‌خوری
  • زردچوبه 1 چای‌خوری
  • پودر آویشن نصف چای‌خوری
  • نعناع خشک 1 قاشق غذاخوری
  • جعفری خشک 1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه کتلت بلغور ترکیه ای با سیب زمینی بدون گوشت

طرز تهیه کتلت بلغور ترکیه بدون گوشت با سیب زمینی

مرحله اول، خیس کردن بلغور گندم

برای شروع ابتدا بلغور گندم رو داخل یک کاسه بریزید. کمی نمک روی بلغور بپاشید. سپس روی بلغور آب جوش بریزید به طوری که آب روی بلغور رو بگیره. روی کاسه یک بشقاب بذارید و حدود نیم ساعت زمان بدید تا بلغور خیس بخوره و آب رو به خودش جذب کنه.


مرحله دوم، پختن سیب‌زمینی

سیب‌زمینی‌ها رو به همراه مقداری نمک آب‌پز کنید و وقتی که خنک شد پوستش رو بگیرید و با رنده ریز رنده کنید.


مرحله سوم، آماده کردن مایه کتلت

بعد از گذشت نیم ساعت، بلغور رو آبکش کنید و کمی آب اضافیش رو بگیرید و داخل یک کاسه بزرگ بریزید. سپس سیب‌زمینی پخته و رنده شده رو به بلغور اضافه کنید.

پیاز رو پوست بگیرید و با رنده درشت رنده کنید. سپس آب پیاز رو بگیرید و به مواد اضافه کنید. سیر رو هم ریز رنده کنید و اضافه کنید.

در ادامه به دلخواه رب گوجه‌فرنگی و سپس تخم‌مرغ و ادویه‌ها و سبزی خشک رو اضافه کنید.

مواد رو ورز بدید و آرد نون یا آرد سوخاری رو کم کم به مواد اضافه کنید و خوب ورز بدید تا مواد منسجم و یکدست بشه. سپس مواد رو داخل یخچال بذارید و نیم تا یک ساعت زمان بدبد تا مایه کتلت استراحت کنه.


مرحله چهارم، سرخ کردن کتلت

برای سرخ کردن کتلت، مواد رو از یخچال خارج کنید. کف دستتون رو با کمی روغن چرب کنید یا اینکه خیس کنید و مقداری از مواد رو بردارید. مایه کتلت رو کف دستتون به شکل دلخواه فرم بدید.

سپس کتلت‌ها رو داخل تابه با روغن داغ سرخ کنید. وقتی که دو طرف کتلت‌ها سرخ شد، داخل صافی یا روی دستمال روغن‌گیر بذارید تا روغن اضافی کتلت‌ها گرفته بشه.

برای سرخ کردن کتلت‌ها همچنین می‌تونید از قالب مخصوص فلافل استفاده کنید.

به دلخواه مقداری گوجه‌فرنگی و خیارشور خرد کنید و کناره کتلت بلغور داخل دیس بچینید و به همراه هر نونی که دوست دارید سرو و نوش جان کنید.