کوفته ریزه با آرد نخودچی و گوشت چرخ کرده یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانیه.
مواد لازم برای تهیه کوفته قلقلی با آرد نخودچی
- تخم مرغ ۱ عدد
- پیاز متوسط ۲ عدد
- روغن مایع به اندازه کافی
- گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
- آرد نخودچی به اندازه کافی
- رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه، پودر دارچین، پودر گل محمدی به اندازه کافی
طرز تهیه کوفته قلقلی با آرد نخودچی
۱. ابتدا یکی از پیاز هارا پوست گرفته و رنده کنید،آب آن را بگیرید سپس در کاسه ای بزرگ پیاز را با گوشت چرخ کرده مخلوط کنید.
۲. تخم مرغ را شکسته به همراه ادویه ها به مواد گوشتی ریخته و زیر و رو کنید.
۳. حدود یک قاشق غذاخوری آرد نخودچی را کم کم در حال مخلوط کردن مایه کوفته روی آن بپاشید و اگر احساس کردید هنوز مایه شله مجددا یک قاشق دیگر آرد نخودچی بریزید. (دقت کنید زیاد سفت شدن مایه باعث می شود که کوفته زمان سرخ شدن خشک شده و ترک بخوره پس نه خیلی سفت و نه شل در حدی که بشه به آن حالت داد.نکته!اگر احساس کردید مایه سفت شده مقدار کمی آب ولرم به آن اضافه کنید تا ظاهری شبیه ماست به خود بگیرد).
۴. سپس با قاشق مقداری از کوفته را بر داشته و با دو کف دست به شکل یک دایره مایه کوفته را حالت دهید.
۵. کوفته ها را در قابلمه کوچک با روغن شناور سرخ کنید.(با حرارت کم اجازه دهید تا روغن به مرور زمان داغ شود تا زمانیکه کوفته ها را در روغن می اندازید خوب مغز پخت شود و فقط ظاهر آن سرخ نشود).
۶. کمی که رنگ آن تغییر کرد بر گردانید تا طرف دیگر آن نیز تغییر رنگ دهد.
۷. در حین سرخ شدن کوفته ها می توانید سس را نیز آماده کنید، پیاز باقیمانده را پوست گرفته و نگینی یا خلالی کوچک خرد کنید و در تابه ای روغن بریزید و کمی که داغ شد پیاز را در آن تفت دهید تا نرم شده و طلایی بشن، رب گوجه فرنگی را ریخته و در روغن تفت دهید سپس از ادویه ها روی آن ها بپاشید و ۱ لیوان آب اضافه کنید و بگذارید به جوش آید وقتی جوشید حرارت را کم کنید.
۸. کوفته های سرخ شده یا تفت داده شده را در سس بچینید و صبر کنید تا با حرارت کم خوب جا بیافتد و کوفته ها کاملا طعم دار و پخته شوند و آب آن تبخیر شود. در پایان کوفته قلقلی ها را در بشقابی می ریزیم و با پلو یا نان نوش جان کنید.
نوش جان