نان کماج تبریز یکی از نونهای تبریز هست و یه نون پنبه ای و شیرینِ که ماه رمضان تو قنادیهای تبریز پخت میشه.
مواد لازم برای تهیه نان کماج تبریز مخصوص ماه رمضان
- آب گرم ۱ لیوان دسته دار فرانسوی
- خمیر مایه ۱ قاشق سوپ خوری
- شکر ۱ لیوان دسته دار فرانسوی سرخالی
- شیر گرم نصف لیوان دسته دار فرانسوی
- تخم مرغ ۲ عدد
- روغن مایع نصف لیوان دسته دار فرانسوی
- ماست ۱ قاشق غذاخوری سر پُر
- آرد نان ۶ تا ۶/۵ لیوان دسته دار فرانسوی (من آرد بربری استفاده میکنم)
- نمک یک دوم قاشق چای خوری
دستور پخت نان کماج تبریز مخصوص ماه رمضان
برای شروع ابتدا خمیر مایه و یک قاشق سوپ خوری از شکر و آب رو مخلوط کنید. درش رو بذارید ۵ تا ۱۰ دقیقه استراحت بدین تا کف کنه و عمل بیاد.
در این فاصله تخم مرغ (یکی از زرده ها رو برای رومال کنار بذارید) شکر، شیر، روغن و ماست رو کاملا مخلوط کنید تا مایع یکدست بشه خمیر مایه آماده رو اضافه و مخلوط کنید بیشتر آرد رو به همراه نمک اضافه کنید مخلوط کنید تا خمیر جمع بشه اگه خمیر شل بود باقیمونده آرد رو اضافه کنید خمیر رو حدود ۱۰ دقیقه ورز بدین تا یکدست بشه و به دست نچسبه.
یه نکته اینکه خمیر این نون کمی چسبنده ست ولی از دست جدا میشه پس آرد اضافی نزنید فقط ورز بدین.
خمیر رو با پوشش ۳۰ دقیقه در محل گرم استراحت بدین. خمیر رو به تکه های مساوی تقسیم کنید. من ۱۵۰ گرمی گرفتم و ۱۱ چانه شد.
خمیرها رو از اطراف روی هم تا کرده کاملا گرد کنید و داخل سینی با فاصله قرار بدین روی خمیرها رو با کیسه پوشانده ۳۰ دقیقه تا یک ساعت استراحت بدین تا پف کنن و حجمشون دو برابر بشه.
برای رومال زرده باقیمونده رو با یک قاشق چای خوری عسل یا شیره انگور مخلوط کنید و فقط به وسط چانه ها رومال بزنید یعنی اینجا رومال فقط حکم چسب کنجد رو داره.
روی نونها کنجد بپاشید. در فر گرم ۱۶۰ درجه قرار بدین به مدت حدود ۳۰ دقیقه.
البته زمان پخت بستگی به فر داره پس هر وقت نونها کاملا رنگ گرفت خارج کنید. بعد از خارج کردن روی توری منتقل کنید تا خنک بشن.
نوش جان