کلمپه کرمانی با کره و آرد برنج رو پیشنهاد میدم حتما درستش کنید چون فوق العاده فوق العاده خوشمزه. فقط باید امتحان کنید این خوشمزه رو.
شیرینی کلمپه یک شیرینی اصیل ایرانی و مربوط به شهر زیبای کرمانه این شیرینی به عنوان سوغات کرمان مشهوره که از یک پایه خمیری و مواد میانی تشکیل شده این شیرینی بسیار خوشمزه و در عین حال به خاطر وجود خرما بسیار مقوی و مفیده.
مواد لازم برای تهیه کلمپه با کره یا روغن جامد
- روغن جامد ۱۰۰ گرم
- ماست شیرین یک چهارم پیمانه
- آب ولرم یک چهارم پیمانه
- زرده تخم مرغ یک عدد
- گلاب 2 قاشق غذاخوری
- آرد برنج 1 قاشق غذاخوری
- نمک نوک قاشق چایخوری
- آرد قنادی 2 پیمانه
مواد لازم برای مواد میانی کلمپه
- خرما کبکاب هسته گرفته و پوره شده ۱۵۰ گرم
- پودر گردو یک دوم پیمانه
- پودر هل نصف قاشق چایخوری
- پودر دارچین یک قاشق چایخوری
- پودر جوز هندی یک هشتم قاشق چایخوری
- گلاب یک قاشق غذاخوری
دستور پخت کلمپه آرد برنجی با کره یا روغن جامد
برای شروع ابتدا آرد رو الک میکنیم داخل کاسه. بعد روغن و نمک و آرد برنج همه رو با هم مخلوط کنید با نوک انگشت به خورد هم بدید اینجوری احتمال اینکه خمیر روغن بندازه خیلی کمه.
بعد زرده تخم مرغ، گلاب و ماست شیرین رو اضافه کنید.
اگه دوست دارید کلمپه زعفرانی داشته باشید میتونید به خمیرتون یه مقدار کم زعفران غلیظ اضافه کنید تو این مرحله.
باز با نوک انگشت همه مواد رو به خورد هم بدید. در آخر آب ولرم رو اضافه کنید و یه خمیر نرم و لطیفی به دست میاد.
خمیر رو بزارید داخل کیسه فریزر و بره تو یخچال سه ساعت استراحت کنه.
این خمیر نیازی به جوش شیرین یا بکینگ پودر نداره همون تخم مرغ و نمک باعث تردی خمیر میشن.
تا خمیر استراحت کنه میریم سراغ مواد میانی.
مواد میانی برای تهیه کلمپه خرمایی کرمان
همه این مواد رو با هم ترکیب کنید یه خمیر خرمایی خیلی خوشمزه درست میشه.
خمیر روبه گلوله های ۱۵ تا ۲۰ گرمی وزن کنید من ۱۵ گرمی همه رو وزن کردم.
خمیر کلمپه که استراحتش تموم شد خمیر رو به گلوله های ۳۰ تا ۳۵ گرمی وزن کنید من همه رو ۳۰ گرمی وزن کردم.
اگه کلمپه ی کوچیک تر میخواین که میتونید خمیر رو به وزن کمتر بردارید.
گلوله رو کمی باز کنید روی سطح کار که آرد پاشی کردیم پهن کنید از گردیهای خرما بزارید وسطش خوب بندید و گرد کنید مهری رو بزارید مرکز خمیر و محکم فشار بدید تا خمیر از کنارهاش بزنه بیرون و طرح کاتر کاملا بیوفته رو خمیر.
حالا میتونید خمیر رو همین طور بچینید تو سینی یا اینکه عین قطاب دورشو با دست بپیچید که خوشگلتر بشه من پیچیدم.
کلمپه هارو بچینید داخل سینی با فاصله و بعد با یه سیخ چوبی روی خمیر رو چندتا سوراخ بندازین که هوا جریان داشته باشه.
حالا میره تو فر از قبل گرم شده دمای فر ۱۶۰ درجه با فر برقی زمان ۱۳ دقیقه در فر گازی زمان ۱۶ تا ۱۸ دقیقه باز چک کنید یه کوچولو زیر کلمپه باید طلایی بشه روش نباید اصلا رنگ بگیره.
بعد خنک شدن روشو کمی پودر پسته بریزید و نوش جان کنید. بعد از خنک شدن داخل یک ظرف در دار قرار دهید تا خشک نشود.
این دستور کلمپه یکی از بهترین دستور هاست ترد و از اونایی که تو دهن آب میشن و خوش عطر و طعم.
کلمپه نباید خیلی قطور باشه.
اگه دسترسی به مهری چوبی با طرح خوشگل دارید حتما تهیه کنید من نتونستم یه مهری خوشگل پیدا کنم ناچار از این مهرها استفاده کردم اما باید خیلی قشنگ تر از اینا میشد.
نوش جونتون.
نکات مهم و فوت و فن های تهیه کلمپه با کره یا روغن جامد
- برای کلمپه میتونید از اردهای مختلف استفاده کنید حالا ارد قنادی یا ارد برنج یا نخودچی یا سبوس دار …
- روغن کلمپه میتونه کلا روغن جامد باشه یا کلا کره یا کلا روغن اصیل یا نصف کره نصف روغن جامد باشه.
- نکته مهم این خمیر اینه که اصلا به هیچ عنوان نباید خمیر به روغن بیوفته باید با نوک انگشت مواد رو به خورد هم بدید.
- میتونین خمیرتون رو به سه قسمت تقسیم کنین و هرکدام را با زعفران پودر کاکائو ویا رنگ ژله ای دلخواه ترکیب کنین
طرز تهیه کلمپه بدون آرد برنج
مواد لازم برای تهیه حدود ۳۰ عدد کلمپه
- روغن جامد یا کره ۲۵۰ گرم حدود یک پیمانه (اگر از روغن نیمه جامد استفاده کردین از قسمتهای سفت بردارین اگر از کره کره را اب کنید )
- آرد سفید قنادی حدود ۵۰۰ گرم (۳ پیمانه تقریبا)
- ماست شیرین ۲۰۰ گرم (۱پیمانه سرخالی)
- بیکینگ پودر یا خمیر مایه فوری ۱/۲ قاشق چای خوری (با بیکینگ پودر تردتر میشه)
- زعفران دم کرده یکی دو قاشق (به دلخواه)
- زرده تخم مرغ ۲ عدد
مواد میانی کلمپه
- خرمای بدون پوست و هسته ۵۰۰ گرم
- گردوی ریز خرد شده ۱/۲ پیمانه
- پودر دارچین ۱ قاشق چای خوری پر
- پودر هل ۱ قاشق چای خوری
- میخک ۱/۴ قاشق چای خوری
- زیره مقداری
طرز تهیه
روغن جامد وزرده تخم مرغها را باهم مخلوط کنید سپس ماست، بیکینگ پودر یا خمیرمایه و زعفران را اضافه و خوب یکدست کنید.
در نهایت آرد را کم کم اضافه کنید تا جای ممکن با قاشق ودر نهایت خمیر را با دست جمع کنید. آرد تا جایی اضافه میشه که نیازه و خمیر لطیفی که چسبنده نیست شکل بگیره خمیر را هم زیاد ورز ندین جمع بشه کافیه.
خمیر را داخل نایلون ۱ تا ۲ ساعت در یخچال استراحت دهید. مواد میانی را باهم چرخ یا مخلوط کنید یکی دو قاشق آب هم بهش اضافه کنید این کار باعث میشه خرما داخل فر خشک نشه.
خمیر را پس از استراحت به ضخامت چند میلی پهن کنید نباید خیلی کلفت باشه. خییلی نازک هم نه. کاتر گرد بزنید از خرما ۱ق م بین ان قرار دهید و روی ان یک لایه خمیر دیگر قرار دهید با مهر خوب دو لایه را به هم فشرده کنید.
محکم فشار بدین که جای مهر بمونه و بعد ازپخت محونشه دور کلمپه ها را بپیچانید.
آن ها را داخل سینی بچینید چندتا سوراخ بزنید و درون فر از قبل گرم ۱۷۰ درجه حدود بیست دقیقه بپزید.
زیر شون باید طلایی بشه. بافت این کلمپه ها ترد و نرمه و نباید خشک وسفت باشن و نه خمیری و کلوچه ای مانند.