یه کبه یا کپه مخصوص عراقی داریم که خیلی خوشمزه و خاصه و در ماه رمضان درست میشه. در این حد خوشمزس که من نصفشو خالی موقع سرخ کردن خوردم!


مواد لازم برای تهیه کبه بلغور عراقی با گوشت چرخ کرده

  • گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
  • بلغور گندم ۱۰۰ گرم
  • پیاز ۱ عدد متوسط
  • نمک و فلفل سیاه هر کدام ۱ قاشق چای خوری
  • ادویه کبه ۱ قاشق غذاخوری سرخالی

برای ادویه کبه عراقی

  • فلفل سیاه ۱ قاشق چای خوری
  • فلفل قرمز ۱/۲ قاشق چای خوری
  • زیره ۱ قاشق چای خوری
  • نعنا خشک ۱ قاشق غذاخوری سرخالی
  • پودر دارچین ۱ قاشق چای خوری
  • جوز هندی ۱/۲ قاشق چای خوری
  • پودر گل سرخ ۱ قاشق چای خوری

همه را ترکیب کرده و یک قاشق غذاخوری سرخالی از آن را استفاده کنید.

برای مواد میانی کبه

  • گوشت چرخ کرده ۱۵۰ گرم
  • پیاز ۱ عدد
  • ادویه کبه به میزان لازم
  • نمک و پاپریکا ۱ قاشق چای خوری
  • کشمش به دلخواه

دستور پخت کبه بلغور عراقی با گوشت چرخ کرده

طرز تهیه کبه بلغور عراقی با گوشت چرخ کرده

برای شروع ابتدا بلغور گندم را میشوریم و ۱۲ ساعت خیس میکنیم تا دونه هاش شکفته بشه.

سپس گوشت و پیاز و بلغور و ادویه ها را داخل غذاساز یا چرخ گوشت ریخته یا با دست کاملا ورز میدیم تا یکدست شود سلفون میکشیم و ۱ ساعت در یخچال میزاریم تا جا بیوفته.

برای تهیه مواد میانی کبه، پیاز و با روغن تفت میدهیم تا رنگش عوض بشه. سپس گوشت و اضافه میکنیم و تفت میدیم ادویه ها رو اضافه میکنیم و تفت میدیم تا عطر ادویه خارج بشه.

به دلخواه مقداری کشمش هم‌میتونید اضافه کنید که طعم فوق العاده ای به کبه میده.

در ادامه خمیر بلغور و از یخچال خارج میکنیم کنار دستمون یه کاسه اب قرار میدیم دستمون و مرطوب میکنیم از مواد به اندازه نارنگی کوچک برمیداریم و توش با مواد گوشتی پر میکنیم‌.

سپس نصف لیوان آب و با ۱ قاشق مربا خوری نشاسته ذرت ترکیب میکنیم‌ و کبه ها را در این مخلوط میغلطانیم.

آموزش کبه عراقی

نیم ساعت در یخچال استراحت میدیم و در روغن داغ با حرارت متوسط سرخ میکنیم.

این کبه بلغور عراقی خوشمزه به هیچ عنوان وا نمیره و اصلا ریسک نداره با خیال راحت درست کنید.


طرز تهیه کبه عربی

 کبه عربی، یه پیش غذا یا فینگر فود خوشمزه و عالی و خاص هست که معمولا توی ماه رمضان در سفره های افطار میل میشه.

طرز تهیه:

دو پیمانه برنج نیم دون ایرانی رو به همراه نمک و روغن و سه قاشق چای خوری زردچوبه (یا زعفران) به شکل دم پختی می پزیم. یه دونه سیب زمینی متوسط رو هم آب پز میکنیم.

حالا میریم سراغ مواد میانی کبه: ۲۰۰ یا ۱۵۰ گرم گوشت چرخ کرده رو به همراه یه دونه پیاز خوب تفت میدیم و روش زردچدبه، ادویه، فلفل سیاه، زعفران دم کرده و هرجور که دوست داریم مواد گوشت رو خوشمزه میکنیم و میزاریم گوشت بپزه.

بعد روی مواد گوشتی، نمک و یک قاشق غذاخوری شوید خشک (ترکیب شوید و گشنیز خشک هم خوبه)، لپه پخته شده میزانی، کشمش و چیپس خرما (اگه تو غذا طعم شیرین دوست نداری به جای کشمش و خرما، زرشک بزار که فوق العاده میشه) میریزیم و مواد میانی کبه آماده شد.

بریم سراغ خود کبه: برنجای پخته شده و سیب زمینی آب پز شده رو با هم له و یکدست میکنیم (من با چرخ گوشت چرخ کردم، دوبار هم چرخ کردم)

حالا دستمون رو یا چرب و یا با کمی آب نم دار میکنیم و به اندازه یا نارنگی خمیربرنجی برمیداریم و کف دست پهن میکنیم که لایه برنجی نازک بشه و بعد وسطش از مواد میانی میزاریم و از یه طرف محکم میبندیم و با دستمون بهش شکل میدیم. (هر شکلی که دوست داریم میبندیم)

بعد کبه ها رو توی فریزر میزاریم تا منجمد منجمد بشه. روغن رو تو ظرف گودی میزاریم داغه داغ بشه، کبه های یخ زده رو داخل روغن داغ میزاریم تا از هر طرف طلایی و برشته بشن.
تمام، کبه ها آماده شدن.

نکات کلیدی برای وا نرفتن کبه:

سیب زمینی آب پز یه روش مطمئن که من چند ساله استفاده میکنم و عالیه.

میتونید به جای سیب زمینی، بعد از بستن کبه ها اونها رو داخل کمی آرد بغلتونید و بعد فریز کنید، این هم روش خوبیه.

اگرم نمیخوای دو روش بالا رو، فقط برنج بزار کته بشه و چرخش کن ،و کبه ها رو فریز کن، اما اینجا باید با احتیاط سرخشون کنی (روغن زیاد بزار اما تو روغن غوطه ور نشن و بزار یه طرفشون خوب سرخ بشه و بعد طرف بعدی رو سرخ کن، که یه وقت وا نرن).

فریز کردن کبه ها و به شکل منجمد تو روغن سرخ کردن، کمک بزرگی میکنه به وا نرفتن.