خورشت گردو اسفناج یه خورشت محلی و سنتی دامغانه. یه خورشت فوق فوق خوشمزه. خورشت گردو اسفناج دامغانی. غذاهای سنتی شهرهای ایران همه شون عالی هستند، ولی این خورش گردو اسفناج دامغانی یه چیز خاصه و به جرأت میتونم بگم یکی از خوشمزه ترین خورشت‌هایی هست که تا حالا خوردم.


مواد لازم برای تهیه خورش گردو اسفناج دامغانی برای 4 تا 5 نفر

  • گوشت گوسفند 400 گرم
  • گردوی پودر شده 250 گرم
  • اسفناج 500 گرم (یا دو لیوان خرد شده)
  • پیاز بزرگ یک عدد
  • نمک به مقدار لازم
  • فلفل به مقدار لازم
  • دارچین به مقدار لازم
  • زردچوبه به مقدار لازم
  • رب انار یک قاشق غذاخوری
  • آب غوره یک قاشق غذاخوری

دستور پخت خورش گردو اسفناج دامغانی با گوشت خورشتی

طرز تهیه خورش گردو اسفناج دامغانی
برای شروع ابتدا پیاز رو پوست بگیرید و نگینی خرد کنید. بعد مقداری کره و روغن داخل قابلمه بریزید و پیاز رو تفت بدید تا پیاز کاراملی بشه.

سپس گوشت رو بهش اضافه کنید. بهتره از گوشت گوسفندی استفاده کنید چون که خورشتتون خیلی خوشمزه میشه.

کمی که گوشت سرخ شد، سپس ادویه ها رو اضافه کنید. زردچوبه، فلفل و دارچین رو اضافه کنید و باز هم بزنین تا ادویه کمی تفت بخوره و خامیش گرفه بشه.

در ادامه دو تا سه لیوان آب جوش اضافه کنید و بذارید تا به جوش بیاد. وقتی که به جوش اومد، گردوی پودر شده رو بهش اضافه کنید و درب قابلمه رو بذارید.

حرارت رو کم کنید تا آروم آروم بپزه و به روغن بیوفته. تا اینجا تقریبا مثل فسنجون بدون رب انار بوده.

حدود دو تا سه ساعت روی حرارت کم زمان بدید تا جا بیفته و غلیظ بشه. تو این فاصله که خورشتمون داره ریز میجوشه میریم سراغ اسفناجها.

اسفناج های تر و تازه و ترد رو پاک کنید و بشویید. بعد از اینکه آبش کشیده شد با کارد خوب و ریز خرد کنید.

سپس اسفناج خرد شده رو داخل تابه بریزید و با کمی کره و روغن اسفناج ها رو تفت بدید. حدود پنج دقیقه که فقط آبش کشیده بشه همین، نه بیشتر که سیاه بشه و تغییر رنگ بده.

بعد از حدود دو تا سه ساعت که خورشتمون ریز جوشید، گوشت خورشت رو چک کنید که پخته باشه، وقتی گوشتش پخت سپس اسفناج های تفت داده شده و رب انار رو بهش اضافه کنید.

هم بزنید تا با هم مخلوط بشن. یه سبزخوشگلی میشه که نگو. اگه میخواین اسفناج ها تغییر رنگ ندن و سبزیشون حفظ بشه دیگه در قابلمه رو نذارید.

وقتی که گوشت خورشت پخته و خورشت به غلظت دلخواه رسیده بود، اسفناج و رب انار رو بهش اضافه کنید.

نیم ساعت با حرارت خیلی پایین بذارید بحوشه و اسفناج بپزه و رب انار هم به خورد خورشتمون بره. سپس نمک و چاشنی خورشت رو بهش اضافه کنید.

من چون رب انارم ملس بود و اون ترشی رو به خورشتم داده بود دیگه از آبغوره استفاده نکردم.

در آخر خورشت رو مزه کنید و تندی و نمکش رو چک کنید. تو دو دقیقه آخر من کمی دارچین پاشیدم روش و حرارت رو خاموش کردم. مزه این خورشت خیلی به فسنجون نزدیکه و فوق‌العاده خوشمزه.