خورشت به با گوشت تکه ای خورشتی آلو یکی از خورشت های خوشمزه و سنتی ایرانیه و در فصل پاییز که به تازه تو بازار هست زمان خوبی برای درست کردن این خورشته. خورشت به معمولا با آلو و با گوشت یا مرغ تهیه میشه که هر دوش هم خوشمزه هست. خلاصه اینکه خورشت به آلو از اون دسته خورشت های پاییزیه فوق العاده خوشمزه ست اگه تاحالا سراغش پیشنهاد میکنم نرفتید حتما امتحانش کنید.


مواد لازم برای تهیه خورشت به با گوشت خورشتی برای 4 نفر

  • گوشت گوسفندی تیکه ای خورد شده 300 گرم
  • پیاز متوسط 2 عدد
  • به  دو عدد
  • آلو ۱۲ عدد
  • رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
  • چوب دارچین دو تکه
  • زعفران دم کرده به مقدار لازم
  • نمک به مقدار لازم
  • فلفل به مقدار لازم
  • زردچوبه به مقدار لازم

خورشت به با گوشت قرمز تکه ای خورشتی گوسفندی

خورشت به با گوشت تکه ای خورشتی گوسفندی

برای شروع ابتدا آلوها رو میشوریم و تو آب خیس میدیم.

سپس پیازها رو پوست میگیریم و به صورت خلالی باریک یا نگینی ریز خرد می‌کنیم. پیاز رو سرخ کنید تا سبک و شیشه ای و کمی رنگ بگیره.

بعد تکه های گوشت قرمز رو بهش اضافه کنید و تفت بدید حالا ادویه ها رو اضافه کنید به غیر از نمک، یعنی زردچوبه، چوب دارچین و کمی فلفل سیاه.

سپس رب گوجه و (و به دلخواه کمی سس فلفل) رو هم اضافه کنید و یه تفت کوچیک بدید.

در ادامه آب داغ رو اضافه کنید و بذارید خورشت ریز ریز جوش بخوره.

وقتی که گوشت پخت و پیازها لعاب انداخت حالا نوبت اضافه کردن به هستش.

حواستون باشه این خورشت آب زیاد نداره .

حالا به ها رو پوست بگیرید به هر شکلی که دوست دارید خرد کنید. (به رو با پوست هم می‌تونید استفاده کنید.)

تکه های به رو داخل مقداری کره تفت بدید و سپس به خورشت اضافه کنید.

این تفت دادن و سرخ کردن تکه های به باعث میشه به دیواره های به استحکام بده و باعث نشه که موقع پخت له بشه.

بلافاصله بعد اینکه به رو ریختید آلوها رو هم اضافه کنید.

یعنی تو نیم ساعت آخر آلو های خیس خورده رو به خورشت اضافه کنید و بذارید که حسابی جا بیوفته.

تو چند دقیقه آخر زعفران و نمک خورشت رو بریزید.

برای چاشنی این غذا میتونید کمی از آبلیموی تازه استفاده کنید. ولی من نریختم چون آلوهایی که استفاده کردم ملس بود. نوش جان.


روش دوم

طرز تهیه خورشت به به گوشت خورشتی

مواد لازم
  • گوشت تکه ای 400 گرم
  • به درشت 2 عدد
  • رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
  • آلو بخارا 20 عدد
  • نمک
  • زردچوبه 1 قاشق چای خوری
  • زعفران یک سوم فنجان دم کشیده
  • قلم دارچین چهار سانت
  • روغن 1 قاشق غذاخوری
  • پیازداغ دو قاشق سوپ خوری
طرز تهیه

به را مکعبی خرد کرده تفت دادن لازم نیست.

روغن و پیازداغ و گوشت را داخل قابلمه ریخته و تفت میدهیم. سپس زردچوبه و ربگوجه را اضافه کرده و کمی تفت میدهیم بعد به و قلم دارچین را اضافه کرده و مواد را مخلوط میکنیم سه لیوان آبجوش اضافه میکنیم و بملایمت بمدت دو ساعت بپزد اکنون آلو را اضافه کرده و یک ساعت دیگر بپزد تا خورشت جا بیفتد نیم ساعت آخر نمک غذا را تنظیم میکنیم.

من همراه با به یک عدد هویج حلقه کردم و به خورشت اضافه نمودم.