خورش متنجن گیلانی رو اگه تا به حال امتحان نکردید، پیشنهاد می کنم حتما امتحان کنید. واقعا خوشمزه ست!
مواد لازم برای تهیه خورش متنجن گیلانی
- ۱ کیلو گرم گوشت گوسفند خرد شده
- ۴ پیمانه آب
- ۳ عدد پیاز
- ۲ قاشق سوپ خوری زعفران دم کرده
- ۱ پیمانه ماست چکیده
- ۵ حبه سیر
- ۱/۳ پیمانه سرکه انگور
- ۱۵۰ گرم کره
- نمک و فلفل به مقدار لازم
دستور پخت خورش متنجن گیلانی به روش اصلی
در مرحله ابتدایی باید مقدار تعیین شده از گوشت گوسفند را به خوبی شستشو دهید.
آن را به قطعات کوچکی تقسیم کنید و درون آبکش قرار دهید تا خشک شود.
تابه را به روی حرارت بگذارید و کره را به درونش ذوب کنید. (توجه داشته باشید که در این قسمت نصف مقدار گفته شده از کره، کافی می باشد.)
گوشت را به درون تابه بریزید و کمی با کره تف دهید. (توجه داشته باشید که حرارت شعله نباید زیاد باشد چرا که سبب سفتی و خشک شدن شیره گوشت می شود.)
پس از آنکه گوشت به خوبی سرخ شد و به رنگ قهوه ای تغییر پیدا کرد، پیاز های گفته شده را به خوبی خرد کنید و به درون تابه اضافه کنید.
گوشت را به همراه پیاز تف دهید و پس از آنکه به خوبی سرخ شد، پیمانه های گفته شده از آب را به مواد اضافه کنید.
حرارت را کم کنید و درب تابه را بگذارید تا مواد به خوبی پخته شوند و در نهایت آب آن نیز به خوبی گرفته شود.
پس از آنکه آب گوشت گرفته شد، تابه ای دیگر بردارید و باقی مانده کره را درونش ذوب کنید. گوشت را به درون تابه بیندازید و زعفران دم کرده، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید.
مواد را با یک دیگر به خوبی هم بزنید تا با یک دیگر مخلوط شوند. حالا ماست را به مواد اضافه کنید و شعله را هم کم کنید تا طعم ماست در گوشت نفوذ کند.
حالا در این مرحله؛ سیر خرد شده را با سرکه به مواد اضافه کنید و باری دیگر با یک دیگر هم بزنید. حرارت را کمتر کنید تا خورش مطنجن به خوبی جا بیفتد.
این غذا رو با نان یا برنج میتونید میل کنید که البته به نظر من با برنج خوشمزه تر میشه. در اصفهان برای تزئین این غذا از خلال بادام و زرشک استفاده میشه که میشه گفت خیلی خوشمزه ترش میکنه
نوش جان