البته که غذاهای شمال همه شون خوشمزه هستن. خوراک لوبیا چیتی شمالی با کته هم یکی از همین غذاهای شمالی هست. ایـن لـوبیا خـوشمزه هـمراه دورچینش خوشمزه ترین غذا دنیاست تو فصل پاییز زمستون چون با برنج میخوریم دیگه بهش قارچ نمیزنیم و یه مقدار رقیق تر درستش میکنیم و کنارش ترشی هم نیازه. دیگه بشقاب قدیمی مادربزرگم جاشو نداشت!

مــواد لازم برای تهیه خوراک لوبیا چیتی شمالی

  • لــوبـیا چـیتی دو لـیوان
  • سـیب زمینی ریـز چـهار عـدد
  • پـیاز یک عـدد بـزرگ
  • پـوره گـوجـه فـرنـگی دو سـوم لـیوان
  • رب گـوجـه فرنگی یک قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل و زردچـوبه بـه مـیزان لازم

طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی شمالی با کته

طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی شمالی با کته

لــوبـیا چیتی رو از شـب قـبل بـا آب ولـرم و یک قاشق غذاخوری سـرپـر نمک خـیس کنید. آبـش رو یکی دو بـار عـوض کنید. بـار اول نمک ریـختید بزارید چـند سـاعت بمونه بـعد آبش عـوض کردید دفعه های بعد دیگه نمک نریزید. فقط آب ولـرم کافیه.

بــرای پـختش لـوبیا رو داخـل قـابلمه بـریزید و روش رو آب بـریـزید و اجـازه بدید بعد جـوش اومدن پنج دقیقه بجوشه. بعد خالی کنید چـون آب سیاه لـوبیا کامل خارج میشه بعد روش رو آب گرم یا جوش بریزید و همراه فلفل، زردچـوبه و سیب زمینی بزارید نـیم پـز بـشه و بعد سیب زمینی رو ازش خـارج کنید.

در ادامه داخـل تـابه یک عدد پیاز بزرگ رنـده بزنید و همراه روغـن کمی تفت بدید. سبک که شد زردچـوبه بزنید، طلایی که شـد پـوره گـوجه فرنگی رو بریزید و شعله رو زیاد کنید تا آب گـوجه کشیده شده و یه مقدار سـرخ بشه.

سپس وسط تـابه رو باز کنید، رب اضافه کنید و چند دقیقه تفت بدید تا رنگش باز بشه. بعد بهم بزنید.

سیب زمینی رو که از لوبیا خارج کردید و کوبیدید اضافه کنید. یه تفت کوچیک که خورد دو الی سه ملاقه آب لوبیا بریزید و رقیقش کنید تا داخل خوراک گلوله نشه. سپس سیب زمینی و بعد همرو به لوبیا اضافه کنید و نمک و فلفل رو هم اندازه کنید و بزارید به مدت چهل دقیقه روی شعله کم خوب جابیفته.