به هر شکلی که با بادمجان غذا درست کنید، معمولا خوشمزه میشه. خوراک خاویار بادمجان یا به قول روسها ایگرا یکی از غذاهای روسی هست، بیشتر یه شام سبک روسی هست که با وجود سادگی طرز تهیه اون، بسیار خوشمزه و لذیذ و محبوبه.
میتونید در منزل به راحتی خوراک خاویار بادمجان خوشمزه با همون کیفیت و ظاهر کنسروی و کارخانهای اما سالمتر و طبیعیتر درست کنید. در ادامه با دستور پخت خاویار بادمجان خانگی مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه خاویار بادمجان خانگی برای 4 نفر
- بادمجان 1 کیلو (4 تا 5 عدد)
- پیاز 2 عدد
- سیر 2 حبه
- گوجهفرنگی 5 عدد
- رب گوجهفرنگی 1 قاشق غذاخوری سرپر
- فلفل قرمز 1 قاشق چایخوری
- آبلیمو یا سرکه سفید 1 قاشق غذاخوری
- نمک 1 قاشق چایخوری
- فلفل دلمهای قرمز 1 عدد (به دلخواه)
طرز تهیه خاویار بادمجان کارخانه ای و کنسروی
مرحله اول، پختن بادمجان
برای درست کردن خاویار بادمجان هم میتونید بادمجانها رو روی ذغال یا شعله گاز کبابی کنید یا اینکه داخل فر بذارید تا پخته بشه.
بعد از کبابی کردن بادمجان روی ذغال یا روی شعله گاز، برای اینکه پوست بادمجان راحت کنده بشه، اونها رو زیر آب سرد بگیرید و دست دیگهتون رو روی بادمجان بکشید تا پوستش به راحتی جدا بشه.
سپس بادمجونها کبابی پوست کنده رو ساطوری کنید یا داخل غذاساز بریزید و پوره کنید و سپس کنار بذارید. اگر به دلخواه از فلفل دلمهای قرمز هم استفاده میکنید مثل بادمجونها کبابی کنید و پوستش رو بگیرید و ساطوری یا پوره کنید.
برای کبابی کردن بادمجونها و به دلخواه فلفل دلمه داخل فر، فر رو با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم کنید.
روی سینی فر رو بهتره فویل بکشید. سپس با یک چنگال روی سطح بادمجانها چندین سوراخ ایجاد کنید.
روی بادمجانها و فلفل دلمه رو یک قاشق غذاخوری روغن زیتون و مقداری فلفل بمالید و سپس در سینی فر بچینید و به مدت حدود 45 دقیقه تا یک ساعت داخل فر بذارید تا بپزه و سطحشون ذغالی بشه.
بعد از پخت بادمجونها و فلفل دلمه رو از فر خارج کرده و داخل یک کاسه بزرگ بریزید و روی کاسه رو با کیسه فریزر یا پلاستیک بپوشونید و زمان بدید تا مواد خنک بشه. با این روش پوست بادمجون و فلفل دلمه به راحتی کنده میشه.
سپس پوست بادمجون و فلفل دلمهای رو بگیرید و تخمهای داخل فلفل دلمهای رو هم خالی کنید. بادمجونها رو کمی فشار بدید تا آب داخل بادمنجون کامل خارج بشه.
در آخر قسمت بالایی یا سرهای بادمجان و فلفل رو هم جدا کنید و گوشتشون رو داخل غذاساز یا میکسر بریزید و پوره کنید یا ساطوری کنید.
مرحله دوم، پختن گوجهفرنگی
گوجهفرنگیها رو پوست بگیرید. برای اینکه راحتتر پوست گوجهها رو بگیرید، ته گوجهها رو به صورت ضربدری برشی با عمق حدود یک سانتیمتر بزنید.
گوجهها رو داخل یک کاسه بزرگ بذارید و روشون آب جوش بریزید و حدود 30 ثانیه تا یک دقیقه صبر کنید، سپس آب داغ رو خالی کنید و روی گوجهها آب یخ بریزید یا گوجهها رو زیر آب سرد بگیرید. با این روش پ.ست گوجهها خیلی راحت کنده میشه.
بعد از پوست گرفتن، گوجهها رو داخل غذاساز یا کیکسر بریزید و پوره کنید یا اینکه رنده کنید. سپس گوجهفرنگی پوره شده رو داخل تابه بریزید و روی حرارت بذارید تا آب گوجه کامل کشیده بشه.
مرحله سوم، تفت دادن پیاز
پیازها رو پوست بگیرید و ریز رنده کنید. پیاز رو داخل تابه بریزید و کم تفت بدید تا آب پیاز کشیده بشه. سپس مقداری روغن اضافه کنید و سیر رنده شده رو اضافه کنید و وقتی که پیاز خیلی کم طلایی شد رب گوجهفرنگی رو هم اضافه کنید و کمی تفت بدید.
مرحله چهارم، مخلوط کردن مواد و پخت نهایی خاویار بادمجون
بعد از گذشت یک دقیقه از اضافه کردن رب به پیاز، گوجهفرنگی، بادمجان و فلفل دلمه رو اضافه کنید و مواد رو خوب هم بزنید. سپس آبملیو یا سرکه اضافه کنید و نمک و فلفل رو هم تنظیم کنید. در صورت نیاز مقداری روغن زیتون یا روغن مایع اضافه کنید و روی حرارت کم با درب باز حدود بیست دقیقه زمان بدید تا طعم مواد به خورد هم بره و خوراک خاویار بادمجون کارخانهای ما آماده بشه.
خاویار بادمجون رو به همراه هر نونی که دوست دارید سرو کنید و میتونید به دلخواه با کمی جعفری خرد شده تزپین کنید. نوش جان.