خمیر جادویی یه خمیر خوش قلق که همونطور که از اسمش پیداست به همه کار میاد و مثل جادو میمونه. شما با این خمیر هر چیزی میتونید درست کنید شیرینی و شورینی همه چیز پیتزا، پیراشکی، انواع نان شکم پر و لقمه، کلوچه!
مواد لازم برای تهیه خمیر جادویی همه کاره
- شیر ولرم ۱ لیوان
- خمیر مایه ۲ قاشق چای خوری
- شکر ۴ قاشق چای خوری
- تخم مرغ ۱ عدد
- روغن مایع ۶ قاشق سوپ خوری
- آرد ۳ تا سه و نیم لیوان (من آرد بربری استفاده میکنم آرد سفید هم میتونید استفاده کنید.)
- نمک ۱ قاشق چای خوری
طرز تهیه خمیر جادویی همه کاره با خمیر مایه
من خمیر رو با میکسر گرفتم اما با دست هم به همین ترتیب هست فقط کمی طولانیتر میشه.
خمیر مایه، شکر و شیر رو مخلوط کنید تخم مرغ و روغن رو اضافه و مخلوط کنید آرد رو همراه نمک اضافه کرده مخلوط کنید تا خمیر جمع بشه اگه لازم بود تا نصف لیوان به تدریج میتونید آرد اضافه کنید نه بیشتر.
خمیر جمع شده رو ورز بدین تا کاملا یکدست بشه و به دست نچسبه حدود ده دقیقه.
خمیر رو یک ساعت استراحت بدین تا حجمش دو برابر بشه.
نوش جان.
طرز تهیه خمیر جادویی همه کاره با کره
به جرات میتونم بگم یکی از بهترین خمیرهاست، قابلیت بربری شدن هم داره!
نکته: برای داشتن یک خمیری که قابلیت تبدیل شدن به هرنونی رو داشته باشه؛ یا باید داخلش تخم مرغ باشه یا کره یا شیر پرچرب یا تو بدترین حالت ممکن بهبوددهنده.
کره و تخم مرغ و شیر … مثل بهبود دهنده طبیعی برای هر خمیری عمل میکنن! از نظر من کره بهترین گزینه است. هم عطر خوب وهم بافت خوب به نون میده!
به هرحال این خمیر یکی از بهترین هاست حتما امتحان کنید عاشقش میشید!
مواد لازم
- آرد فانتزی ۶۰۰ گرم
- آب ۳۷۸ گرم
- شکر ۱۲ تا ۱۵ گرم
- نمک ۱۲ گرم
- مخمر ۱۰ گرم
- شیر خشک یا پودر آب پنیر ( دلخواهه) ۱۶ گرم
- کره ۶۰ تا ۶۵ گرم
من ۶۰۰ گرم آرد رو خمیرگیری کردم و یک نان تست و ۶ عدد نان همبرگری درست کردم اگر با دست ورز میدید مواد رون صف کنید تا سختتون نشه.
دستور پخت
مواد خشک رو با هم ترکیب کنید، اب رو اضافه کنید، ۵ تا ۶ دقیقه ورز بدید خمیر که بکدست شد کره رو اضافه کرده و حسابی ورز بدید.
(نکته: برای داشتن یک نون حجیم عالی باید خیلی هم خوب ورز بدید.) یک ساعت استراحت اولیه بعد خمیرها رو به چونه های دلخواه تقسیم کنید.
۱۰ دقیقه استراحت میانی بعد به فرم دلخواه دربیارید و استراحت نهایی حدودا بین ۴۵-۵۰ دقیقه باشه خوبه.
اگر برای نان همبرگری خواستید کراست نان شما ترد و چیپسی بشه فقط اب اسپری کنید اگر خواستید نرم باشه با تخم مرغ کامل رومال بزنید.
با اسپری آب دمای فر ۲۴۰ مدت پخت ۱۵ تا ۱۶ دقیقه
با رومال تخم مرغ دمای ۲۰۰ به مدت ۲۰ دقیقه
ترجیحا شیرخشک رو حذف نکنید، واقعا عطر و طعم خوبی به نون میده.
طرز تهیه خمیر جادویی همه کاره با پیمانه لیوان فرانسوی
این خمیر جادویی فوق العادست، برای انواع پیراشکی، پیتزا، شیرینی و … استفاده میشه.
مواد لازم:
- شیر ۱ پیمانه یا (۱ لیوان فرانسوی)
- تخم مرغ ۲ عدد
- کره آب شده ۳ قاشق غذاخوری
- خمیر مایه ۱ قاشق غذاخوری
- شکر ۱ قاشق غذاخوری
- نمک کمی
- آرد به مقداری که خمیر به دست نچسبد
دستور تهیه
شیر و خمیر مایه و شکر رو با هم مخلوط کنید بزارین ۱۰ دقیقه بمونه. بعد از ۱۰ دقیقه ،تخم مرغ و کره آب شده رو به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید
سپس آرد روکم کم و مرحله ب مرحله اضافه کنید. (به هیچ عنوان آرد زیادی اضافه نکنید که خمیر سفت بشه، وقتی آرد رو اضافه کردین تا حدی که خمیر جمع شد دستاتونو بشورین و کمی دستتونو چرب کنید و خمیر رو خوب ورز بدین که یک خمیر لطیفی بدست بیاد.)
در نهایت روی خمیر رو سلفون بکشید و یه پارچه تمیز هم بزارین روش و به مدت ۱ ساعت استراحت بدین تا حجمش دو برابر بشه.