قارنی یاریخ ترکیه ای رو امتحان کردید؟ با یه غذای تورکی خییلی آسون در عین حال فوق العاده خوشمزه و مجلسی که میتونه زینت بخش سفره های مهمونیتون باشه قارنی یاریخ در خدمتتون هستم امیدوارم شما هم درست کرده و لذت ببرین …


مواد لازم برای تهیه قارنی یاریخ (بادمجون شکم پر)

  • بادمجون ۳ تا ۴ عدد
  • گوشت چرخکرده ۲۰۰ گرم
  • پیاز متوسط ۲ عدد
  • رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
  • جعفری خرد شده ۱ دسته کوچک
  • نمک به میزان لازم
  • فلفل سیاه به میزان لازم
  • زردچوبه به میزان لازم
  • پول بیبر به میزان لازم
  • سیر ۱ تا ۲حبه (من حذفش کردم)
  • رب انار ملس ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری

دستور پخت قارنی یاریخ ترکیه ای خوشمزه

طرز تهیه قارنی یاریخ ترکیه ای

برای شروع ابتدا بادمجون ها رو که نه خیلی تپل باشه نه خیلی نازک، بشورین، یک در میان پوست بگیرین نیم ساعت داخل آب نمک قرار بدین تا تلخیش گرفته بشه.

سپس کاملا بشورین خشک کنین و داخل ماهیتابه که درش رو گذاشتین هر طرفش رو کمی سرخ کنین تا کامل بپزه. از ماهیتابه خارج کنین.

در همون ماهیتابه یک عدد پیاز نگینی خرد شده رو تفت بدین تا سبک و شیشه ای بشه بعد سیرهای رنده شده رو علاوه کنین (من نزدم).

سپس گوشت چرخ کرده رو اضافه کرده و دوباره تفت بدین تا رنگ گوشت تغییر کنه سپس رب گوجه فرنگی، زردچوبه و نمک رو علاوه کرده و قشنگ تفت بدین تا رب رنگش رو پس بده در نهایت بنا به سلیقه و ذائقه تون رب انار علاوه کرده و کمی تفت بدین یه استکان آب بریزین در ماهیتابه رو بزارین تا گوشت بپزه و به روغن بیفته.

در این زمان دو قاشق جعفری خرد شده، پول بیبر و فلفل سیاه اضافه کرده مخلوط کنین و شعله رو خاموش کنین.

حالا داخل ماهیتابه ی دیگه ای ۱عدد پیاز نگینی خرد شده رو با کمی روغن تفت بدین تا طلایی بشه. یک قاشق غذاخوری رب گوچه فرنگی و نصف قاشق چایخوری زرد چوبه علاوه کرده و تفت بدین اگه دوست داشتین دو قاشق زعفران آب شده هم اضافه کنین تا خوشرنگتر بشه. بعد ۱.۵ لیوان آب بریزین تا چند قل بزنه.

سپس بادمجون ها رو باچاقو یا قاشق از قسمت طولی به آرامی یه برش بزنین و از مواد گوشتی داخلش پر کنین و به آرامی داخل سس قرار بدین و یک عدد فلفل داخل سس بزارین که خوشمزه ترش بکنه بعد چند دقیقه که پخت و سسش غلیظ شد بنا به دلخواه چند تکه هم گوجه فرنگی کنارش بزارین تا کمی بپزه، موقع سرو هم از جعفری خردشده، نعناع یا ریحان و لیموی تازه میتونین برای تزئینش استفاده کنین.

طرز تهیه گارنی یاریخ مرغ

مواد لازم
  • ۳ تا ۴ عدد بادمجان
  • ۳ قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • نمک
برای مواد داخلش
  • ۳ عدد سینه مرغ
  • ۱ عدد پیاز
  • ۱ عدد فلفل قرمز
  • ۱ قاشق غذاخوری رب
  • نمک، فلفل سیاه، پول بیبر
  • ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری روغن زیتون
برای روش
  • پنیر چدار

‌طرز تهیه قارنی یاریخ ترکیه ای با مرغ

بادمجان ها رو پوست کنده و به مدت ۲۰ دقیقه داخل آب نمک میذاریم بعد از وسط نصفشون کرده و روشون با چاقو خط هایی میندازیم و روغن زیتون و نمک اضافه میکنیم سپس تا وقتی که روش سرخ و نرم بشه داخل فر میپزیم.

برای مواد داخلش سینه مرغ ها رو کوچیک خرد کرده و با روغن زیتون تفت میدیم بعد ادویه ها و رب رو اضافه کرده و خوب هم میزنیم وقتی پخت از رو اجاق برمیداریم.

روی بادمجان ها ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری از موادمون میذاریم سپس پنیر چدار رنده شده اضافه کرده و در نهایت تو فر از قبل گرم شده با دمای ۲۰۰ درجه تا وقتی که روش سرخ بشه میپزیم.

نوش جان