کدو حلوایی شکری یا کدو تنبل شکری طعمی شبیه به پاستیل داره و تنها طعمی که نداره طعم کدو حلوایی هست! این پاستیل خونگی و سالم خیلی جالب و متفاوته و حتی افرادی که کدو حلوایی دوست ندارن عاشق این پاستیل کدو حلوایی میشن.

از کدو حلوایی شکری میتونید برای پذیرایی به جای شکلات‌ و آب نبات‌های تکراری و همیشگی ازش استفاده کنید، همچنین با چای به جای قند هم مزه خوبی داره. در ادامه با روش تهیه کدو حلوایی شکری مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.


مواد لازم برای تهیه کدو حلوایی شکری

  • کدو حلوایی خرد شده دو و نیم لیوان
  • شکر 1 لیوان
  • جوهر لیمو نصف قاشق چای‌خوری یا 3 قاشق غذاخوری آب لیمو
  • پوست یک عدد سیب
  • پوست پرتقال رنده شده نصف قاشق چای‌خوری

طرز تهیه پاستیل کدو حلوایی

 

طرز تهیه کدو حلوایی شکری

مرحله اول

برای تهیه پاستیل کدو حلوایی بهتره که ازگردن کدو که سفت تره استفاده کنید.

برای شروع پوست کدو حلوایی رو بگیرید و به اندازه‌های دو در یک سانتی‌متر برش بزنید یا اینکه به دلخواه با قالب‌های کوچک قالب بزنید.

مرحله دوم

کدوهای خرد شده، پوست پرتقال رنده شده و تکه‌های پوست سیب رو لا به لای هم داخل یک ظرف بریزید و درب ظرف رو بذارید و چند ساعت بذارید در دمای محیط بمونه.

سوس ظرف رو داخل یخچال بذارید تا یک شب بمونه و کدو آب بیندازه.

البته اگر توی این مدت چند بار مواد رو هم بزنید بهتره خیلی بهتره.

مرحله سوم

بعد از گذشت یک شب یا حدود 12 ساعت مواد رو داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم بذارید و مرتب هم بزنید تا اگه شکر کامل حل نشده، حل بشه.

بعد از گذشت 12 ساعت اگر کدو زیاد آب نینداخته بود، به مقدار نصف لیوان آب اضافه کنید.

وقتی که آب مواد به جوش اومد، جازه بدید پنج دقیقه ریز بجوشه. سپس شعله گاز رو خاموش کنید و زمان بدید تا کدوها با درب قابلمه بسته خنک بشه. حدود دو تا سه ساعت زمان میبره تا خنک بشه.

 

طرطرز تهیه پاستیل کدو حلوایی

مرحله چهارم

وقتی که مواد خنک شد، دوباره شعله گاز رو روشن کنید و روی حرارت ملایم پنج دقیقه زمان بدید مواد بجوشه. سپس شعله رو خاموش کنید و زمان بدید تا با درب بسته خنک بشه. حدود سه تا چهار مرتبه این کار رو تکرار کنید تا زمانی که آب داخل قابلمه غلیظ بشه و قوام بیاد.

نکته خیلی مهم: کدوها رو در هر بار که روی حرارت میذارید، بیشتر از پنج دقیقه نجوشانید چون که له میشه.

در زمان جوشاندن، کدوها رو زیاد هم نزنید، چون که له میشه.

مرحله پنچم

در آخر درب قابلمه رو بذارید و زمان بدید تا کدو چند ساعت داخل شربت بمونه.

سپس دوباره شعله گاز رو روشن کنید تا کدوها کمی گرم بشن. وقتی که کدوها کمی گرم شد، داخل یک صافی یا الک بریزید تا اگه شربت باقی مونده از کدوها جدا بشه و از صافی بچکه.

حدود سه تا چهار ساعت زمان میبره تا شیره از کدوها چدا بشه. در ادامه کدوها رو داخل مقداری شکر بغلتونید و داخل یک سبد بچینید و زمان بدید تا کدوها در دمای محیط کامل خشک بشن.

همچنین روی پارچه هم می‌تونید بچینید. کدوها رو زیاد از حد نذارید خشک بشن چون که سفت میشه.

خشک شدن کدوها حدود سه تا چهار روز طول ممکنه طول بکشه.

اگر بعد از خشک شدن کدوها حالت چسبنده داشت، به دلخواه می‌تونید کدوها رو داخل آرد سفید بغلتونید. اما نیازی به این کار نیست.

بعد از خشک شدن، پاستیل کدو حلوایی رو در یخچال به مدت یک ماه نگهداری کنید. برای نگهداری طولانی‌تر تا چند ماه کدو شکری‌ها رو داخل فریزر بذارید.

شاید دوست داشته باشید: