با این دستور کباب گوشت و بادمجان ترکیه ای هفت سال پیش آشنا شدم، این دستور رو بارها امتحان کردم و چون خیلی کباب جذابیه و مناسب مهمونیا امیدوارم درستش کنید و لذتشو ببرید!
مواد لازم برای تهیه کباب گوشت و بادمجان ترکیه ای برای ۴ نفر
- گوشت چرخ کرده ۶۰۰ گرم
- پیاز رنده شده آب گرفته یک عدد بزرگ
- بادمجان قلمی ۳ عدد
- نمک یک قاشق چای خوری
- فلفل سیاه، پاپریکا و زردچوبه به میزان لازم
- جعفری ریز خرد شده ۳ قاشق غذاخوری
- سیر رنده شده یک قاشق چای خوری
- پودر نان دو قاشق غذاخوری
برای سس
- رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
- آب یک لیوان
- قرص عصاره مرغ در صورت دلخواه ½ عدد
- روغن دو قاشق غذاخوری
- سیخ چوبی به تعداد لازم
دستور پخت کباب گوشت و بادمجان ترکیه ای
گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده (یا پیاز خیلی ریز خرد شده) جعفری، سیر، پودر نان نمک و ادویه ها را با هم کاملا مخلوط کرده و ورز بدید تا کاملا منسجم و کشدار شوند میتوانیم به جای ورز دادن بعد از مخلوط کردن مواد گوشتی را گلوله کرده و در کاسه ده بار بکوبید تا منسجم شود.
ازمایه گوشتی به انداره گردو بردارید و در دست گرد کنید و به شکل همبرگر کوچک فرم بدید همه مایه گوشتی را به همین ترتیب آماده کنید.
بادمجان ها را به ضخامت یک سانتی برش بزنید نمک بپاشید و بعد از نیم ساعت با آب بشویید تا تلخی آن گرفته شود سپس خشک کنید. هر طرف حلقه های بادمجان را چرب کنید و در تابه گریل کمی حرارت بدید تا خط گریل روی بادمجان بیافتد، همبرگرها را هم در تابه گریل کنید یا در کمی روغن سرخ کنید. (من برگره رو چرب کردم و ده دقیقه در فر داغ شده با حرارت ۱۸۰ درجه پختم.)
برگرها و حلقه های بادمجان را یکی در میان به سیخ بکشید برای تزئین میتوانید از گوجه فرنگی حلقه شده و فلفل هم استفاده کنید سپس در ظرف مخصوص فر یا در تابه بچینید.
مقداری روغن در شیرجوش بریزید رب گوجه فرنگی را در روغن تفت بدید آب، عصاره مرغ و فلفل سیاه را اضافه کرده و با هم مخلوط کنید جوش که آمد حرارت را خاموش کنید سپس روی کبابها بریزید.
روی ظرف را با فویل یا کاغذ روغنی بپوشانید و به مدت نیم ساعت در فر از قبل گرم شده با حرارت 180 درجه سانتی گراد قرار دهید تا مغز پخت شوند. اگر در تابه میپزید روی شعله گاز قرار بدید و با حرارت ملایم بپزید.
در طول این مدت یکبار سیخ های کباب را بچرخانید. سپس در ظرف سرو کشیده و با پلو یا نان سرو کنید. میتوانید گوجه های کوچک را هم به سیخ بکشید و همراه کبابها در فر بپزید امیدواره این کباب خوشمزه را درست کنید و لذتشو ببرید.
نکته: پوست بادمجان را نگیرید چون باعث میشود بادمجان شکل خود را حفظ کند. از کدو، فلفل دلمه ای و سیب زمینی هم میتوانید استفاده کنید.
نوش جان