گوزلمه اسفناج، یک غذای محلی ترکیه ای مشابه بورک است که خیلی سریع آماده میشود واسم آن به معنای «منتظر نشو»، ریشه در همین موضوع دارد، در کردستان ایران به نام کلانه و با سبزی متفاوت تهیه میشود.
گوزلمه در واقع یه غذا یا بهتر بگیم صبحانه ترک با خمیر و شبیه به پیراشکی ولی خیلی خوشمزه تر هست.
مواد لازم برای تهیه گوزلمه اسفناج ترکیه ای
برای خمیر
- ۱ قاشق مرباخوری شکر
- ۱ قاشق چایخوری خمیرمایه خشک فوری
- ۱ قاشق مرباخوری نمک
- ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون
- ۳.۵ لیوان آرد (با کنترل)
- ۱ لیوان + ۲بند انگشت کمتر از یک لیوان آب
برای داخلش
- ۱ کیلو اسفناج
- ۱ قاشق م نمک
- پول بیبر
- ۴ قاشق غذاخوری روغن زیتون
- ۱۰۰ گرم پنیر سفید رنده شده
- ۲ عدد پیاز
برای روش
- کره
دستور پخت گوزلمه اسفناج ترکیه ای با پنیر
برای تهیه ی خمیر، خمیرمایه و شکر و آب را در یک کاسه باهم مخلوط کرده و چون خمیر مایه فوری است بدون صبرکردن آرد را کم کم به آن اضافه کرده و بعد نمک و روغن و خوب با هم ورز دهید تا خمیر نرمی بدست آید که به دست نمیچسبد.
روی خمیر را پوشانده و نیم ساعت در جای گرمی استراحت دهید.
اسفناج ها را خوب شسته و خشک کنید برگ های آن را ریزخرد کرده و با پیاز خرد شده و نمک و فلفل و پنیر مخلوط کنید.
میتوانید پیاز و اسفناج را کمی تفت داده و وقتی آبش کشیده شد با پنیر مخلوط کنید.
خمیر عمل آمده را با آرد پاشی به روی میز انتقال داده و با آرد پاشی چانه گیری کرده و ۱۲ چانه درست کنید.
هرچانه را با آرد پاشی باز کرده و مواد داخلی را در یک طرف آن قرارداده و ببندید.
گوزلمه ها را در ماهیتابه گرم تک به تک سرخ کنید. وقتی یک طرفشان سرخ شد و برگرداندید روی آن قسمت کره بمالید.
بجای اسفناج و پنیر میتوانید هر چیزی دلخواه بریزید از پنیر و جعفری گرفته تاترکیب سیب زمینی پخته و پیاز داغ!
نوش جان