نان هات کراس بان یک نان خوشمزه و خوش عطر که در روز عید پاک (Easter) که مصادف هست با ۲۸ فروردین درست میکنن روز عید پاک که ازش به عنوان رستاحیز مسیح یاد میشه و این نون جزو خوراکی های مخصوص اون روز محسوب میشه بنام (Hot Cross Buns) که علامت + روی نون نشونی از به صلیب کشیده شدن حضرت مسیحه ورنده پوست پرتقالی هم که داخلشه بیانگر تلخی این اتفاقه.
مواد لازم برای تهیه نان هات کراس بانز
- آرد نان فانتزی ۳۲۰ گرم
- شکر ۵۰ گرم
- خمیرمایه خشک فوری ۵ گرم
- کره ۲۰ گرم
- نمک نصف قاشق چای خوری
- رنده پوست پرتقال نصف چای خوری
- پودر هل نصف چای خوری
- پودر دارچین نصف چای خوری
- جوز هندی ۱/۴ چای خوری
- شکلات چیپسی نسوز ۵۰ گرم
- شیرولرم ۱۶۰ تا ۱۷۵ گرم (بستگی به آبخور آرد داره)
- تخم مرغ ۱ عدد
دستور پخت نان هات کراس بانز خوشمزه و شیک
برای شروع ابتدا آرد الک بشه مواد خشک شامل نمک، شکر، پودر هل، پودر دارچین، جوز هندی و خمیر مایه خشک فوری وهمچنین رنده پوست پرتقال به آرد اضافه میشه و با هم مخلوط میکنیم.
سپس کم کم شیر اضافه میشه تا زمانی که خمیر جمع بشه (اگه نمی تونید با دست ورز بدید می تونید خمیر رو منتقل کنید به کاسه همزن) سپس اونقدری خمیر ورز داده میشه که یکدست ولطیف بشه ۵ دقیقه آخر ورز کره به همراه شکلات چیپسی هم اضافه کردم.
خمیر به مدت یکساعت با روکش در دمای محیط استراحت کنه.
حالا خمیر رو به قسمت های مساوی تقسیم میکنیم (مال من ۱۲ تا چونه ۵۰ گرمی شد.) چونه رو گرد کرده در ظرف مورد نظر میچینیم و دوباره ۴۵ دقیقه بهشون استراحت میدیم تا چونه ها حجم بگیرن.
حالا رومال زرده تخم مرغ همراه با دو ق غ شیر و کمی زعفرون زدم.
برای روی خمیر ۴۰ گرم آرد رو با ۵۰ گرم شیر مخلوط میکنیم. داخل قیف ریخته و به صورت بعلاوه روی خمیر پایپ میکنیم. ظرف میره تو فر از قبل گرم شده به مدت ۲۰ الی ۲۵ دقیقه با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد.