کاپ کیک هوکایدو یک کیک از خانواده شیفون هست که با شیوه ای نسبتا متفاوت از شیفون اروپایی تهیه میشه. نکته اصلی در این دستور پخت کاپ کیک هوکایدو غلظت مواد هست که حتما باید مقدار دقیق مواد اولیه رو رعایت کنید.


مواد لازم برای تهیه کاپ کیک هوکایدو

  • آرد ۸۰ گرم
  • بیکینگ پودر یک چهارم قاشق چایخوری
  • نمک یک چهارم قاشق چایخوری
  • روغن ۳۵ گرم
  • شیر ۶۵ گرم
  • وانیل یک قاشق چایخوری
  • تخم مرغ ۴ عدد
  • شکر دانه ریز ۶۵ گرم
  • سرکه سفید و یا آب لیمو و یا کرم تارتار یک دوم قاشق چایخوری

دستور پخت کاپ کیک هوکایدو ژاپنی

طرز تهیه کاپ کیک هوکایدو ژاپنی
شیر و روغن را داخل مایکرویو و یا روی حرارت غیر مستقیم گرم کنید دقت کنید نجوشد فقط خوب گرم شود.

سپس آرد و بیکینگ پودر را که از قبل الک کرده اید به آن اضافه کرده و هم بزنید.

یک ترکیب کاملا خمیری به دست می آید. سفیده و زرده تخم مرغ را جدا کنید.

زرده تخم مرغ ها را اضافه کرده و با ویسک هم بزنید تا یکدست شود در ادامه وانیل و نمک را اضافه و هم بزنید.

ظرف زرده را کنار گذاشته و سفیده ها را با سرکه هم بزنید تا فومی شود در طی همزدن شکر را طی ۳ تا ۴ مرحله به مواد اضافه کنید تا فرم گرفته و به سافت پیک برسد.

یک سوم از سفیده فرم گرفته را داخل ترکیب زرده ای اضافه کرده و فولد کنید تا مواد سبک شود سپس این ترکیب را داخل مابقی سفیده اضافه کرده و فولد کنید.

مثل همیشه تاکید میشود که در این دستورات هوا دهنده اصلی پف سفیده است و مقدار بیکینگ پودر بسیار بسیار کم است نسبت به بقیه کیک ها پس دقت کنید که طی مخلوط کردن مواد پف سفیده از بین نرود.

مواد را داخل قالب های کاپ کیک تا نیمه قالب و یا کمی بیشتر ریخته ۲ تا ۳ باز سینی حاوی قالب های کاپ کیک را روی میز زده سپس درون فر از پیش گرم شده با دمای ۱۳۰ درجه به مدت ۳۰ دقیقه قرار داده و سپس برای رنگ گرفتن دما را بالا برده و روی ۱۵۰ گذاشته و ۵ تا ۱۰ دقیقه دیگر صبر میکند سپس از فر خارج کرده و اجازه میدهد کاملا خنک شود.

نکته بسیار مهم: دما و مدت زمان پخت کاملا به کیفیت فر شما بستگی دارد پس مثل همیشه تاکید بسیار میکنم که طبق عملکرد فر خودتون پیش برید مثلاً برای اکثر فرهای گازی دمای ۱۳۰ درجه بسیار کم هست و باید دمای پخت بیشتر باشد پس طبق عملکرد فر خودتون پیش برید.

پس از پایان پخت و خنک شدن کاپ کیک ها ۲۰۰ گرم خامه کاملا چرب را با ۵۰ گرم شیرعسلی و یک پنس نمک فرم دهید و سپس با فشردن سر ماسوره داخل کاپ کیک ها را با خامه پر کرده و روی آن هم به دلخواه یک رزت بزنید.

نوش جان