حلوای شیر ترکیه (مخصوص شهر بورسا ترکیه) یه دسر سبک و مناسب ماه رمضان هست و فقط با ۴ ماده اولیه درست میشه.
این حلوای شیر یا سوت حلواسی کاملا متفاوت از حلوای شیر خودمونه. اسم این دسر تو کشور ترکیه حلوای شیر هستش اما ظاهرش خیلی شبیه دسر سوتلاچ ترکیه ای هستش.
مواد لازم برای تهیه حلوای شیر ترکیه
- 1 لیتر شیر
- 125 گرم کره یا مارگارین
- 1 لیوان اندازه 1 سانت سرخالی آرد
- 1 لیوان اندازه 1 سانت سرخالی شکر (با توجه یه ذائقه خودتان میتوانید مقدار شکر کم یا زیاد کنید)
- 1 پاکت وانیل شکری (5 گرم یا وانیل ایرانی نصف قاشق چای خوری)
لیوان استفاده شده 200 میلی معادل چهار پنجم پیمانه قنادی
دستور تهیه حلوای شیر ترکیه
برای شروع ابتدا کره را داخل قابل ریخته روی اجاق آب کنید. وقتی کاملا آب شد آرد را اضافه کنید.
حرارت اجاق را روی متوسط تنظیم کنید و حدود 10 دقیقه بدون اینکه رنگش تغییر کند تا وقتی که بوی خامی آرد گرفته شود مدام هم بزنید و تفت دهید.
از کنار اجاق دور نشوید وگرنه میسوزد، 10 دقیقه مدام هم بزنید. بعد از این زمان حرارت اجاق را کم کنید و 1 لیتر شیر را اضافه کنید و با همزن دستی سریع هم بزنید. هیچ آرد گلوله شده ای نماند.
حرارت اجاق را روی متوسط بذارید و شکر را اضافه کرده مدام هم بزنید و تا وقتیکه غلیط شود و حباب بزند بپزید.
2 تا 3 دقیقه بعد از حباب زدن از روی اجاق بردارید. وانیل را اضافه کنید و هم بزنید. داخل ظرف های مقاوم در برابر حرارت بریزید.
میتوانید تمام مواد را داخل یک ظرف بزرگ بریزید. در طبقه بالای فر 220 درجه از قبل گرم شده که فقط شعله بالا روشن است بذارید و حدود 5 دقیقه تا وقتی روی حلوا سرخ شود بپزید.
زمان سرخ شدن به حرارت فر شما بستگی دارد و اینکه شما دوست دارید چه مقدار سرخ شود. نوش جان
طرز تهیه حلوای شیر مجلسی
این حلوای شیر ک واقعا خوشمزه ست و بافت نرم و پنبه ایی داره
مواد لازم
- آرد ۲ پیمانه
- شکر ۲ پیمانه
- شیر ۳ پیمانه
- گلاب نصف پیمانه
- زعفران غلیظ ۱ قاشق سوپ خوری
- روغن جامد ۳ قاشق غذاخوری
- روغن مایع نصف پیمانه
- هل ۱ قاشق مرباخوری سرپر (به دلخواه)
- بادام پرک بهمیزان دلخواه برای گلهای حلوا
- غنچه های گل محمدی برای تزیین به میزان دلخواه
- پودرپسته برای تزیین وسط بادام پرک ها به میزان دلخواه
طرز تهیه
برای درست کردن این حلوا ابتدا شربت حلوا رو درست میکنیم شیر، شکر، گلاب، زعفران رو داخل تابه گودی ریخته روی حرارت ملایم قرارمیدیم تا شکر کامل حل بشه (نیاز بجوشیدن نداره) و از روی حرارت برمیداریم.
حالا داخل تابه پهنی ارد رو ریخته و روی حرارت کم مدام هم میزنیم تا اردو دوتا سه درجه تغیر رنگ پیداکنه و سبک بشه حدود بیست دقیقه بهم زدن ادامه میدیم ازش غافل نمیشیم.
بعد از سبک و کمی تغیر رنگ پیداکردن ارد، اردمون رو الک و دوباره داخل تابه ریخته و بهش روغن جامد و مایع رو اضافه میکنیم.
روی حرارت کم مدام هم میزنیم تا اردمون سرخ بشه (اینجای کار بدلخواه خودتونه میتونین ارد رو کمتر (نخودی) یا بیشتر (کاراملی) سرخ کنین)
بعد شربت رو درسه مرحله ب حلوا اضافه و مدام هم میزنیم تا گلوله های حلوا ازبین برن و بافت حلوا یکدست بشه.
حالا حلوا رو روی حرارت کم هم زده تا حلوا وسط تابه جمع بشه و بتونیم اونو گهواره ایی تاب بدیم.
برای تزیین حلوا من نصفی از حلوای خنک شدمو کف ظرفم صاف کردم و باماسوره شکوفه دورشو دو ردیف گیس بافت زدم.
برای اینکه حلوا با رنگ تیره تری داشته باشم ب مقداری از اون یک ق م پودرکاکائو و یک قاشق روغن مایع اضافه و با حلوای تیرم باهمون ماسوره قبلی گل و باماسوره برگی،اطراف گلهامو برگ زدم.
با بادام پرک و پودر پسته و غنچه های گل محمدی هم اطراف حلوامو تزیین کردم.