این حلوای خرمایی شیرازی خیلی سریع آماده میشه و خیلی هم خوشمزه و مقویه. حلوا خرمایی به روش های مختلفی درست میشه. در ادامه با دستور پخت یکی از روش‌های ساده و سریع که یه حلوا خرمایی خوشمزه بهتون میده مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.


مواد لازم برای تهیه حلوا خرمایی شیرازی

  • خرما دو پیمانه (ترجیحا خرمای خاصویی)
  • آرد سفید یا آرد گندم یک پیمانه
  • پودر هل یک قاشق چای‌خوری
  • پودر دارچین یک قاشق چای‌خوری
  • پودر زنجبیل نصف قاشق چای‌خوری
  • روغن مایع یا کره سه چهارم پیمانه 
  • ارده یک چهارم لیوان (به دلخواه)
  • گردو و پسته خرد شده یک چهارم پیمانه (به دلخواه برای تزئین)
  • کنجد یک چهارم پیمانه (به دلخواه برای تزئین)
  • پودر نارگیل یک چهارم پیمانه (به دلخواه برای تزئین)

طرز حلوای خرمایی شیرازی بدون شکر

طرز تهیه حلوا خرمایی شیرازی مجلسی و خوشمزه
مرحله اول، جدا کردن هسته خرما

برای شروع ابتدا هسته‌های خرماهای نرم و شیره‌دار رو جدا کنید و به همراه کم کره ذوب شده، خرما رو چرخ کنید یا داخل غذاساز بریزید یا با دست ورز بدید تا کاملا یکدست و خمیر بشه.

اگه خرمایی که استفاده می‌کنید کمی خشک و کم شیره هست، پوست خرما رو هم باید جدا کنید.

از هر خرمایی می‌‌تونید استفاده کنید، اما خرمای خاصوی و برحی خیلی بهتره.


مرحله دوم، تفت دادن آرد

در این مرحله آرد رو داخل تابه بریزید و روی حرارت ملایم تفت بدید و مدام هم بزنید تا خامی آرد گرفته بشه و کمی تغییر رنگ بده. سپس کره یا روغن رو اضافه کنید و آرد رو سرخ کنید. اگه دوست دارید می‌تونید از روغن محلی استفاده کنید که این بستگی به ذائقه خودتون داره.

در زمان تفت دادن آرد رو حتما مرتب هم بزنید، چون آرد زود ته میگیره و میسوزه. توجه داشته باشید که اگه آرد رو زیاد سرخ کنید، در آخر رنگ حلواتون تیره میشه.

در ادامه به دلخواه ارده رو اضافه کنید. سپس پودر هل و دارچین و زنجبیل رو هم اضافه کنید و هم بزنید و دو تا سه دقیقه تفت بدید و بعد از روی حرارت بردارید.

برای تهیه این حلوا همچنین می‌تونید از مخلوط آرد گندم و آرد سفید استفاده کنید یا به تنهایی از آرد گندم یا سفید استفاده کنید.


مرحله سوم، آضافه کردن آرد به خرما

آرد سرخ تفت داده شده رو روی خرما بریزید و مواد رو ورز بدید تا مواد به خورد هم برن. ابتدا با قاشق مواد رو مخلوط کنید و بعد که کمی با قاشق مخلوط شد، سپس با دست مواد رو حسابی چنگ بزنید و ورز بدید که خرما و آرد خوب به خورد هم برن.

دیگه تقریبا حلوا خرمای شیرازی ما آماده شده. به دلخواه می‌تونید حلوا رو قالب بزنید و روش گردو یا پسته خرد شده بذارید. همچنین می‌تونید مقداری از حلوا رو بردارید و کف دستتون گرد کنید و بعد در کنجد یا پودر نارگیل بغلتونید و سپس سرو و نوش جان کنید. این حلوا حدود یک هفته تا ده روز ماندگاری داره. امیدوارم درست کنید و خوشتون بیاد.