حلیم شیر اصفهانی رو امتحان کردید؟ راز کشدار شدن حلیم شیر خوشمزه رو میدونید؟ حلیم شیر یکی از حلیم های سنتی ایرانیه که اصالتش برمیگرده به استان اصفهان و مانند دیگر غذاها در همه جای ایران پخته میشود، زیرا بسیار خوشمزه و مقوی است و به دلخواه با گوشت بوقلمون و مرغ و یا گوشت گوسفند یا ترکیبی از جفتش پخته میشود.

حلیم شیر یه صبحانه کامل یا مناسب برای ماه مبارک رمضان است. در این آموزش آشپزی از وبسایت فیدیا با طرز پخت حلیم شیر معروف اصفهان به روش اصلی آشنا خواهید شد.


مواد لازم برای تهیه حلیم شیر معروف اصفهان به روش اصلی

  • گندم پوست کنده ۲ لیوان
  • گوشت گردن و بوقلمون ۲۵۰ گرم
  • شیر ۲ لیوان
  • کره یا روغن محلی ۱ قاشق غذاخوری
  • پیاز ۲ عدد
  • ادویه ها (چوب دارچین ،نمک، فلفل سیاه، برگ بو) به میزان لازم

دستور پخت حلیم شیر معروف اصفهان به روش اصلی

طرز تهیه حلیم شیر معروف اصفهان به روش اصلی

دستور پخت حلیم شیر معروف اصفهان به روش اصلی

برای شروع ابتدا گوشت قرمز یا سفید رو به همراه پیاز و ادویه ها و 3 تا 4 لیوان آب داخل قابلمه بریزید و روی حرارت بذارید و زمان بدید تا خوب بپزه.

گندم رو که از شب قبل خیس کردید داخل قابلمه بریزید و آب بریزید روش و روی حرارت بذارید تا به جوش بیاد.  سپس کف روی گندم رو بگیرید و روی حرارت ملایم بذارید تا کامل بپزه و لعاب بیندازه.

بعد از اینکه گندم پخت با گوشت کوب برقی یا داخل مخلوط کن یا غذاساز گندم رو حسابی پوره کنید.

گندم رو داخل یک قابلمه بریزید و آب گوشت رو بهش اضافه کنید و مواد رو خوب هم بزنید. سپس نمک حلیم رو اضافه کنید و سپس حلیم رو از صافی رد کنید تا پوست گندم جدا بشه و حلیم بافت نرمی پیدا کنه و یکدست بشه.

البته این کار سلیقه ای هست و اگه دوست دارید گندم رو زیر دندون احساس کنید می تونید حلیم رو صاف نکنید.

همچنین می تونید پوست گندم رو بعد از صاف کردن دوباره با کمی آب مخلوط کنید و میکس کنید تا پوره بشه و دوباره به حلیم اضافه کنید.

سپس شیر رو به حلیم اضافه کنید و مواد رو روی حرارت ملایم بذارید و هم بزنید. تو این مرحله برای خوشمزه تر شدن حلیم می تونید یک قاشق غذاخوری روغن محلی یا کره به حلیم اضافه کنید و اگه حلیم رژیمی خواستید که کره یا روغن رو حذف کنید.

در ادامه گوشت یا مرغ پخته رو که ریش ریش کردید رو به حلیم اضافه کرده و خوب هم بزنید.

می تونید اول گوشت ریش ریش رو با مقداری از حلیم مخلوط کنید و با گوشت کوب دستی یا داخل غذاساز میکس کنید و سپس داخل قابلمه بریزید یا اینکه بعد از اضافه کردن گوشت به حلیم با گوشت کوب معمولی حلیم رو حسابی بکوبید تا کشدار ربشه.

نکات مهم و فوت و فن های پخت حلیم شیر اصفهان

  • بسته به سلیقه خودتون میتونین حلیم شیر را با نمک یا شکر سرو کنید.
  • رمز وفوت و فن اصلی یک حلیم خوب زمان زیاد و حرارت کم برای پخت حلیم است، پس چیزی به عنوان حلیم فوری نداریم.
  • استفاده از گوشت ها دلخواه است از گوشت بوقلمون و گردن گوسفندی بهتر است استفاده شود که هم گرم است وخواص حلیم رو حفظ میکند،اما بازم گوشت حلیم سلیقه ای هست.
  • شیر هم دمای محیط باشد و دراواخر کار اضافه شود.
  • گوشت را حسابی بپزید و ریش ریش کنید یا با آب حلیم یه مقدار بکوبید که بافت گوشت در هم تنیده شود یا درون دیگ حلیم با گوشکوب دستی حسابی بکوبید تا باهم ترکیب و یکدست و کشدار شود.
  • حلیم پس از سرد شدن سفت میشود.
  • بدون گوشت هم میتوانید حلیم شیر تهیه کنید.
  • در اصفهان کنار حلیم شیر عدسی مخصوص اصفهان هم سرو میشود.