یه حلیم بادمجون با گوشت گوسفندی که خیلی خیلی خوشمزه و مجلسیه و به دلیل استفاده از گوشت گوسفندی کشدار و درجه یکه!
مواد لازم برای تهیه حلیم بادمجان با گوشت گوسفندی برای ۵ تا ۶ نفر
- بادمجان ۱ کیلو
- عدس ۱ فنجان
- برنج ۱/۲ فنجان (نصف فنجان)
- گوشت گوسفندی ۳۰۰ تا ۵۰۰ گرم (هرچقدر بیشتر خوشمزه تر)
- پیاز بزرگ ۳ عدد
- نعناع خشک ۱ قاشق غذاخوری پر
- کشک ۱ فنجان
- نمک به مقدار لازم
- فلفل به مقدار لازم
- زردچوبه به مقدار لازم
- گردو (اختیاری) من نزدم
دستور پخت حلیم بادمجان با گوشت گوسفندی
یک عدد پیازو تو روغن تفت بدین تا تغییر رنگ بده،گوشتو به پیاز اضافه و باهم تفت بدین، فلفل و زردچوبه بزنید و ۱ دقیقه دیگه تفت بدین.
روی گوشت آب بریزین و درب قابلمه رو بزارید تا گوشت کاملا پخته و نرم بشه.
تو این فاصله بادمجونارو پوست بگیرید، ورقه کنید و به مدت نیم ساعت داخل آب نمک قرار بدین تا تلخی بادمجون گرفته بشه و روغن کمتری جذب کنه.
سپس بادمجونارو آبکشی و خشک کنید.
بادمجونارو تو روغن سرخ کنید و کنار بزارید.
وقتی گوشت کاملا پخته شد ، برنج و عدس از قبل خیس خورده رو به گوشت اضافه کنید و مجدد درب قابلمه رو ببندین تا عدس و برنج هم کاملا پخته و شکفته بشن.
وقتی عدس و برنج کاملا نرم و پخته شدن، نمک و بادمجونای سرخ شده رو اضافه کنید و اجازه بدین همه مواد باهم بپزه تا بادمجونا کاملا نرم بشن (اگه آب مواد کم شده بود میتونید آبجوش یا آب گوشت اضافه کنید.)
تو این فاصله ۲ تا پیاز بزرگ رو خلالی خرد و در روغن سرخ کنید تا طلایی بشه.
سپس کمی زردچوبه و نعناع خشک اضافه کنید و بعد از ۱ دقیقه شعله رو خاموش کنید (حواستون باشه نعناع زود میسوزه و تلخ میشه.)
وقتی بادمجونا کاملا نرم و پخته شدن، همه مواد رو با گوشتکوب دستی بکوبید تا یکدست بشن.
پیاز و نعناع داغ رو به مواد گوشت و بادمجان اضافه و مخلوط کنید.
درب قابلمه رو ببندین و بزارید حلیم بادمجان به مدت نیم ساعت روی حرارت خیلی ملایم جا بیفته (اگه حلیم بادمجان سفت بود آبجوش یا آبگوشت اضافه کنید.)
بعد از نیم ساعت کشک را اضافه و مخلوط کنید. (اگه گردو داشتین همراه کشک اضافه کنید.)
بعد از ۱۰ دقیقه آمادست.
نوش جان