گوزلمه سیب زمینی یه غذای خوشمزه و بدون گوشت و مرغ که اگه تا حالا امتحان نکردید پیشنهاد می کنم حتما امتحانش کنید.
مواد لازم برای تهیه گوزلمه سیب زمینی
- 2 لیوان آب ولرم
- 1 لیوان شیر ولرم
- 1 استکان روغن زیتون (یا نصف لیوان، روغن مایع هم میشه)
- 1 پاکت خمیر مایه خشک فوری (10 گرم یا 1 قاشق غذاخوری)
- 1 قاشق مرباخوری نمک
- 1 قاشق مرباخوری شکر
- 6 لیوان آرد (با توجه به نوع و کیفیت آرد مقدار آرد میتوانید تغییر کند با کنترل اضافه کنید)
- کمی پنیر پیتزای رنده شده
برای داخل گوزلمه
- 4 عدد سیب زمینی
- 2 عدد پیاز بزرگ
- نصف استکان روغن زیتون (یک چهارم لیوان)
- 1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- 1 قاشق مرباخوری رب فلفل
- 1 قاشق چای خوری فلفل سیاه
- 1 قاشق مرباخوری نمک
- کره برای روی گوزلمه
دستور پخت گوزلمه سیب زمینی ترکی خوشمزه به روش اصلی
ابتدا مواد داخل را آماده کنید و کنار بذارید سرد شود. روغن را داخل ماهیتابه بریزید پیاز نگینی خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید. سپس رب، نمک و ادویه ها را اضافه کنید و خوب تفت دهید.
سیب زمینی که از قبل آب پز شده و له کردید را اضافه کنید و هم بزنید و اجاق را خاموش کرده کنار بذارید سرد شود. وقتی سرد شد کمی پنیر پیتزای رنده شده اضافه کنید و هم بزنید.
برای خمیر، شیر، آب، خمیر مایه و شکر را داخل ظرفی بریزید و هم بزنید چند دقیقه صبر کنید تا خمیر مایه کف کند و فعال شود. (حدود 10 دقیقه، اگر خمیر مایه شما خشک معمولی است همراه با شکر داخل آب ولرم بریزید وقتی کف کرد شیر و بقیه مواد را اضافه کنید.)
سپس نمک و آرد را با کنترل اضافه کنید و ورز دهید در حین شکل گرفتن خمیر روغن را اضافه کنید و خوب ورز دهید. (میتوانید روغن را قبل از آرد بریزید فرقی نمیکند.)
آرد را به اندازه ای بریزید تا خمیر نرمی شود. روی خمیر را بپوشانید و 45 دقیقه استراحت دهید. سپس چانه هایی از خمیر جدا کنید و چانه خمیر را باز کنید و از مخلوط، سیب زمینی داخل خمیر بذارید و خمیر را از کناره ها جمع کرده و ببندید با وردنه یا با دست خمیر را اندازه بشقاب باز کنید تمام چانه ها را به این شکل آماده کنید. روی خمیرهای آماده شده دستمال بکشید تا خشک نشوند.
ماهیتابه تفلون را روی اجاق بذارید و گرم کنید (نیاز به روغن ندارد) از اولین خمیری که باز کردید شروع به پختن کنید. برای اینکه خوب پف کند مدام پشت و رو کرده بپزید. بعد از پخت روی گوزلمه کره بمالید.
نوش جان کسانی که امتحان می کنند.