تو این مطلب دستور پخت قلیه ماهی با ماهی هامور یا ماهی شیر رو آماده کردم و امیدوارم این قلیه ماهی خوشمزه رو تو خونه درست کنید و از طعم و مزه بینظیرش لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه قلیه ماهی با ماهی هامور یا ماهی شیر
- ماهی هامور یا شیر ۵۰۰گرم
- گشنیز ۴۰۰ گرم
- شنبلیله تازه ۱ قاشق غذاخوری
- تمر هندی 100گرم (می تونید ۱۵۰گرم هم استفاده کنید)
- سیر ۵ حبه
- زردچوبه نصف قاشق چایخوری
- فلفل خشک دو عدد (یا می تونید از پودر فلفل استفاده کنید)
- پیاز یک عدد
- آب جوش ۱ یا ۲ لیوان
- آرد تفت خورده ۱ قاشق غذاخوری
آموزش طرز پخت قلیه ماهی با ماهی هامور یا ماهی شیر
اول از همه ماهی رو با کمی روغن زیتون پودر پیاز و سیر مزه دار کنید.
در یه ظرف جداگانه تمر هندی رو داخل اب گرم خیس می کنیم.
بعد داخل هاونگ یا میکسر سیر نصف قاشق چایخوری زردچوبه و فلفل رو بکوبید؛ مقدار فلفل بستگی به ذائقهتون داره.
بعد یه پیاز بزرگ رو رنده و یا میکیس کنید و با کمی روغن کمی تفت بدید تا سبک بشه نیازی نیست سرخ کنید، بعد، کمی زردچوبه اضافه کنید، بعد گشنیز رو اضافه کنید و با حرارت کم تفت بدید بعد ۳ الی ۴ دقیقه، مخلوط سیر و فلفل و زردچوبه رو که کوبیده بودیم رو اضافه می کنیم و چند دقیقه دیگه ای تفت میدیم.
در دو دقیقه آخر من یک قاشق شنبلیله تازه اضافه کردم، طبق دستور، جنوبی ها معمولا دو سه قاشق غذاخوری اضافه می کنن که این کاملا سلیقه ایه، اما یادتون باشه بیشتر از حد هم شنبلیله خورشت رو تلخ می کنه.
خوب سبزی که خوب تفت خورد نوبت ماهیه، ماهی مرینیت شده رو هم با سبزی تفت بدید که خورشتتون اصلا بوی زهم ماهی نده.
در آخر، تمر هندی که خوب خیس خورده رو از صافی رد می کنیم و یک قاشق غداخوری آرد تفت خورده (می تونید داخل ماکرو هم بزارید) به سس تمر هندی اضافه کنید، بعد خوب هم بزنید به قلیه ماهی اضافه کنید.
نمک رو هم دراین مرخله اضافه کنید، زیر خورشت رو بعد اینکه چند تا قل زد کم کنید و درب ظرف رو بزارید و با شعله هیلی کم زنان بدید تا خورشت بپزه.
یک ربع آخر درب قابلمه رو بردارید تا جا بیفته. قدیما ماهیا رو بدون اینکه تفت بدن در اوسط پخت خورشت به قلیه اضافه می کردن، خیلیا هم با تن ماهی درست می کنن، می تونید، با همین روش می تونید قلیه میگو هم درست کنید، این سبک ها رو هم امتحان کنید، این سبکی که تو این روش درست کردم اصلا طعم ماهی و بوی زهم ماهی داخلش احساس نمیشه.