فلافل غذایی خوشمزه و محبوبه و به روشهای مختلفی درست میشه. یکی از دستور پخت های فلافل، فلافل با گوشت چرخ کرده هست. در ادامه با دستور پخت فلافل با گوشت چرخ شده مرحله به مرحله آشنا میشید.
مواد لازم برای تهیه فلافل با گوشت چرخ کرده
- نخود 4 پیمانه
- گوشت چرخ کرده 400 گرم
- جعفری خرد شده 1 پیمانه
- گشنیز خرد شده 1 پیمانه
- بیکینگ پودر 1 قاشق غذاخوری
- پیاز 3 عدد
- سیر 3 حبه
- آرد نخودچی 1 قاشق غذاخوری
- نمک 1 قاشق مرباخوری
- فلفل 1 قاشق چایخوری
- زردچوبه 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه فلافل با گوشت چرخ کرده مرحله به مرحله
مرحله اول، خیساندن نخود
برای درست کردن فلافل نخود باید 48 ساعت داخل آب خیسانده بشه به طوری که وقتی نخود رو با انگشت فشار بدید به راحتی به دو قسمت تقسیم بشه و پوستش جدا بشه. در زمان خیس خوردن نخود 5 مرتبه آب نخود رو عوض کنید تا نفخ نخود کم بشه.
مرحله دوم، تفت دادن گوشت چرخ کرده
یک پیاز رو ریز خرد کنید و داخل تابه به همراه مقداری روغن تفت بدید. وقتی که پیاز طلایی شد، گوشت چرخ کرده رو اضافه کنید روی حرارت کم حدود 10 دقیقه تفت بدید و سس از روی حرارت بردارید و زمان بدید تا خنک بشه.
مرحله سوم، آماده کردن مایه فلافل با گوشت چرخ کرده
بعد از گذشت 48 ساعت از خیساندن نخود، نخود رو آبکشی کنید و داخل سبد بریزید تا آب اضافیش گرفته بشه. پیازها رو پوست بگیرید و به چهار قشمت تقسیم کنید. سپس نخود، پیاز، سیر، گوشت چرخ کرده، جعفری خرد شده، گشنیز خرد شده، نمک، فلفل، زردچوبه و آرد نخودچی و بیکینگ پودر رو داخل غذاساز یا میکسر بریزید و میکس کنید تا مواد پوره و نرم و یکدست بشه.
مرحله چهارم، استراخت دادن به مایه فلافل
مواد پوره شده رو داخل یک کاسه بزرگ بریزید و حدود نصف لیوان آب رو کم کم و طی 3 مرحله به مواد اضافه کنید و مواد رو وزر بدید تا مایه فلافل کمی شل بشه. دقت کنید که آب رو نباید یک مرتبه اضافه کنید چون ممکنه که زیاد بشه و مایه فلافل خیلی شل بشه.سپس روی ظرف رو بپوشونید و مایه فلافل رو حدود یک ساعت داخل یخچال بذارید تا استراحت کنه.
مرحله پنجم، سرخ کردن فلافل
مایه فلافل رو از یخچال خارج کنید. یک قابلمه یا تابه گود روی حرارت بذارید و به مقداری روغن بریزید تا فلافل در روغن شناور بشه. مقداری از مایه فلافل رو بردارید و کف دست بغلتونید تا گرد بشه. سپس توپ گرد رو بین دو کف دست قرار بدید و فشار بدید تا مسطح بشه. به این ترتیب بدون استفاده از قالب، فلافل رو فرم بدید یا اینکه ابتدا قالب فلافل رو داخل روغن بزنید و مقداری از مایه فلافل رو با قاشق داخل قالب بریزید و سپس فلافل رو داخل روغن داغ سرخ کنید.
در زمان سرخ کردن فلافل روغن باید داخ باشه اما حرارت متوسط باشه. اگه حرارت زیاد باشه سطح فلافل زود برشته میشه و داخل فلافل مغز پخت نمیشه و هپچنین روعن هم سریع تغییر رنگ میده و ممکنه بسوزه و طعم فلافل رو تغییر بده.
روش دوم طرز تهیه فلافل با نخود و گوشت چرخ کرده
مواد لازم
- نخود ۱۰۰ گرم
- گوشت چرخ کرده ۱۵۰ گرم
- پیاز ۱ عدد
- سیر ۲ حبه
- سیب زمینی ۱ عدد کوچک
- فلفل دلمه سبز ۱/۴ یک فلفل متوسط
- جعفری یک مشت
- نمک، فلفل، پاپریکا، پودرسیر، پودر تخم گشنیز، زردچوبه
- بکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری
- خیارشور، مایونز، ماست
- گوجه، کلم قرمز و سفید، ریحان یا جعفری تازه
طرز تهیه
ابتدا نخود را از شب قبل به مدت ۲۴ ساعت خیس میکنیم و مرتب آبش رو عوض میکنیم و بعد از آن در آبکش ریخته تا کاملا آب اضافیش بره.
بعد در غذاساز ریخته (بهتره از چرخ گوشت استفاده کنید) و میکس کنید. سپس سیب زمینی و پیاز و فلفل دلمه و پوره سیر را هم اضافه کرده، من برای اینکه موادم یکدست بشه و آب نندازه مواد را رنده کردم و بعد در غذاساز ریختم و همه مواد را باهم میکس میکنیم.
بعد از آن مواد را در ظرف مناسبی ریخته و گوشت چرخکرده و ادویه ها را اضافه میکنیم و با دستکش حسابی مواد را با هم ورز میدهیم تا مواد یکدست و چسبنده بشه.
در مرحله آخر جعفری را هم که ساطوری خرد کردیم اضافه میکنیم.
من فلافل های گوشت را در دست فرم دادم و در سینی چیدم و بعد در یخچال استراحت دادم که خب کارمون خیلی راحتر میشه.
اگر فلافل برشته تر میخواین مواد رو کمتر بردارید و پهن تر میکنید و بعد در روغن سرخ کنید و با کاهو، گوجه، کلم و سس خیارشور که ترکیب خیارشور رنده شده، مایونز، ماست، نمک و فلفل و سرکه هست میل کنید.