دلمه پیازه ترکیه ای که یکی از خوشمزه ترین انواع دلمه ست و بیشتر در ترکیه سرو میشه خیلی لذیذ و عالیه، مطمئنم اگر امتحان کنید عاشقش میشید!
مواد لازم برای تهیه دلمه پیاز ترکی
- پیاز برای هر نفر 1 عدد
مواد لازم برای مواد شکم دلمه
- برنج نیم دانه ۱ پیمانه
- گوشت چرخ کرده 250 تا 300 گرم
- پیاز خردشده ۱ عدد بزرگ
- زردچوبه ۱ قاشق مرباخوری
- لپه آبپز (به دلخواه) نصف پیمانه
- سبزی دلمه خرد شده 1 پیمانه
- نمک، فلفل و ادویه دلخواه به میزان لازم
برای سس
- رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
- شکر 3 قاشق غذاخوری
- آبلیمو یا آبغوره یک و نیم قاشق غذاخوری
- زعفران بمقدار لازم
- آب جوش دو لیوان
- نمک و فلفل
طرز تهیه دلمه پیاز ترکیه ای
ابتدا برنج رو خیس کنید و نیمپز کنید و بعد آبکش کنید و بذارید کنار.
در همین فاصله لپه رو که از قبل خیس کردید بذارید روی حرارت تا بپزه و بعد آبکش کنید. (دقت کنید لپه له نشه)
داخل تابه پیاز رو با کمی روغن تفت بدید کمی که طلایی شد گوشت، نمک، فلفل و ادویه رو اضافه کنید و مجدد تفت بدید تا گوشت کمی سرخ بشه، بعد از روی حرارت بردارین.
حالا لپه، برنج نیم پز، سبزی و یه کوچولو شکر و نمک و فلفل و زعفران اضافه کنید و مخلوط کنید.
دقت کنید در ورژن ترکیِ این دلمه، گوشت بصورت خام استفاده میشه و لپه استفاده نمیشه ولی با توجه به ذائقه ما اگر گوشت سرخ بشه خیلی عالیتر میشه. میتونید بجای سبزی تازه از سبزیِ دلمه خشک استفاده کنید.
حالا داخل قابلمه بزرگی آب بریزید و بزارید تا جوش بیاد و کمی نمک بهش اضافه کنید. سپس پیازها رو که پوست گرفتید به برش کوچیک بزنید و در آب جوش بندازید.
پیازها رو 7 تا ده دقیقه بعد از روی حرارت بردارید و بلافاصله داخل ظرف آب سرد بندازید.
بعد از اینکه پیاز خنک شد ورقه هارو ازهم جدا کنید و از موادتون داخل برگهای پیاز بریزید و رول کنید و داخل یه تابه بزرگ بچینید.
برای سس کمی روغن و مقداری کره داخل تابه بریزید و رب گوجه رو اضافه کنید و تفت بدید.
رنگ رب که باز شد دو تا سه پیمانه آب بریزید و آبلیمو، شکر و زعفران رو بهش اضافه کنید و چندتا قل که زد از روی حرارت بردارید.
حالا سس رو روی دلمه های چیده شده بریزید و روی دلمه ها یک ظرف قرار بدین که موقع پخت دلمه ها از هم باز نشه.
در ظرف رو بزارید و اجازه بدین تا کامل دلمه ها بپزه و سس تبخیر بشه.
نوش جان