دلمه کلم برگ سفید مجلسی یک دلمه خاض و خوشمزه و مجلسیه که امیدوارم با این روش درست کنید و مورد پسندتون قرار بگیره.
مواد لازم برای تهیه دلمه کلم برگ سفید مجلسی
- برنج نیم دانه ۱ پیمانه
- سبزی دلمه (تره، جعفری، شوید، مرزه، نعناع، ترخون، گیشنیز) ۲۰۰ گرم خوردشده
- پیاز ۱ عدد
- گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
- شکر ۲ قاشق غذاخوری
- نمک فلفل زردچوبه و روغن به میزان لازم
- سرکه ۱/۳ پیمانه
- آب لیمو ۱/۳ پیمانه
- آب ۱ پیمانه
- رب گوجه ۲ قاشق غذا خوری
- رب آلوچه ملس ۱ قاشق چای خوری
- کلم سبز سایز بزرگ ۱ عدد
دستور پخت دلمه کلم برگ سفید مجلسی با گوشت چرخ کرده مرحله به مرحله
۱. نیم دانه را از قبل شسته ،زمان بدهید خیس بخورد.
۲. برنج را با اب و نمک روی حرارت بگذارید تا چند جوش بخورد. (برنج را زنده تر آبکش کنید.)
۳. پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت میدهیم نمک و فلفل و زردچوبه به آن اضافه کنید.
۴. پیاز ها که کمی سبک شد گوشت را ریخته و خوب در روغن تفت بدهید.
۵. وقتی گوشت مغز پخت شد سبزی معطر خرد شده را اضافه کنید و روی حرارت هم بزنید تا سبزی ها به خورد مواد داخل تابه برود.
۶. در نهایت برنج پخته شده را اضافه کرده و در حد ۵ دقیقه مواد را مخلوط و روی حرارت تفت دهید.
۷.می توانید در این مرحله مقداری رب هم به مواد اضافه کنید تا هم چاشنی دار شود هم رنگ خورشت دلمه تان قرمز شود.
۸. زیر شعله را خاموش کنید تامواد میانی دلمه از دما بیافتد.
۹. از ته کلم قسمت چوب داخلی کلم را کامل از کلم جدا کنید به طوری که از قسمت زیرین کلم به سمت سر کلم کاملا حفره دار شود.
۱۰. قابلمه مناسبی بردارید و کلم را داخل ان بگذارید و طوری داخل قابلمه اب بریزید که سطح اب کامل کلم را بپوشاند، مقدار کمی نمک بریزد.
۱۱. زمانیکه اب جوشید و کلمنرم شد برگه های کلم را با ارامی از هم جدا کرده و بگذارید مجدد با اب در حال جوش، بجوشند و نرم شوند.
۱۲.پس از نرم شدن برگ های کلم، آن را آبکش کنید.
۱۳. تخته کار را بردارید و برگ کلم را مواد پرکرده را به شکل بقچه ای یا لوله ای بپیچانید.
۱۴. ته قابلمه مورد نظر را با چند برگ کلم بپوشانید، دلمه های پیچانده شده را به ترتیب داخل قابلمه بچینید تا آخر. در آخر روی دلمه ها چند برگ کلم و پیش دستی چینی بگذارید تا موقع پختن دلمه ها باز نشوند.
۱۵. آب، سرکه، آب لیمو و شکر، رب و رب آلوچه را مخلوط کنید و روی دلمه ها بریزید.
۱۶. قابلمه را روی حرارت بگذارید با شعله ملایم اجازه دهید تا دلمه ها کاملا پخته شود. (حدودا دو ساعتی زمان می برد.)
نکته: برای تهیه دلمه کلم، به دنبال یک کلم برگ بزرگ باشید. چرا که اگر در روند آماده سازی رول های برگی پاره شده یا برای درست کردن رول دلمه، برگی کمی کوچک بود، نیاز به تهیه یک کلم برگ دیگر نباشد. ضمن اینکه دقت کنید برای تهیه دلمه کلم برگ سفید با کیفیت و خوشمزه، کلمی که انتخاب می کنید، برگ های آن پژمرده نشده و کاملا تازه باشد.
نوش جان